Klasyczny przykład przygrywki do uwłaszczenia się - podział podwyżek w jednej IC

Widzę, że w przeciwieństwie do Ciebie "ta kobieta" nauczyła się np. że zaimki osobowe takie jak: Ty, Tobie, Ciebie, ze względu na szacunek dla osoby z którą rozmawiasz, piszemy z wielkiej litery
A miałem nie dyskutować no cóż z byłymi naczelnikami niedowartościowanymi warto. O jakich ty kobietach mówisz skoro ta "kobieta" broni takich skostniałych układzików to pewno pracuje w Izbie i tak jak ty jest jej ciepło i miło z pensja na pewno przewyższającą zakres pracy którą wykonuje a skoro ją bronisz jesteś pewno takim samym leniem i nierobem

kola reprezentuje poziom rynsztokowy,szkoda ze przed Swiętami
A miałem nie dyskutować no cóż z byłymi naczelnikami niedowartościowanymi warto. nie życzę ci wesołych świąt bo ty panienko pewno święta masz codziennie w pracy skoro bronisz te anomalie, które przez tyle lat narastały a 10 lat pracy w porównaniu z 25 latami i pensja 2 krotnie wyższa to są anomalie. Jak byś była tak bardzo świąteczna i wierząca to nie pisała byś o rynsztokach. Z nie pozdrowieniami zgryźliwcom

na całe szczęście jeszcze nikt nie zlikwidował dodatku za wysługę lat i stopień służbowy, bo mogłoby się nagle okazać, że przysłowiowy "młody" zarabia więcej na okresie próbnym niż jego opiekun :D:cool:

O jakim ty opiekunie człowieku opowiadasz ludzie tu sami nabywają wiedzy a opiekunowie bucha ha

Z tymi opiekunami nie przesadzajcie, bo jakoś nie zauważyłem żeby opiekunowie się natrudzili przy nauce mojej osoby. Uczyli wtedy gdy trzeba było coś zrobić, a potem mieli wolne :) fakt 20 min nauki a potem już laba na maxa :)

Nie uważam, że staż powinien mówić o zarobkach skoro ja jako mkc robię to samo co inspektor. Różnią nas to co na pagonach i lata pracy nic więcej.
Pragnę zauważyć, że my "młodzi" też znamy przepisy a nie tylko starzy.
Wesołych świąt dla całego cła! Fajnie by było żeby nie było warczenia na siebie zawsze gdy mowa jest o kasie.

Pozdrawiam!!!

Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia. Jak popracujesz kilkanaście lat
na bank zmienisz zdanie na takie z którym teraz walczysz. Nie mając teraz pokory nie będziesz jej miał za naście lat. I będziesz jeszcze bardziej zajadły z faktu że np. " młody" zarabia tyle co "stary". Ale już nie będziesz pamiętał tego co teraz prezentujesz. :):):)

a skoro ją bronisz jesteś pewno takim samym leniem i nierobem

wolę być leniem i nierobem niż mieć pusty łeb ...wydaje mi się że jesteś takim tchórzliwym ratlerkiem który kąsa po łydkach i ucieka a wiesz co mnie uświadczyło w przekonaniu ? Zmoderowanie postu o pani kierowniczce z Olsztyna...najpierw gryzmolisz jakieś głupoty i obrzucasz kogoś inwektywami a później "podesrany" moderujesz swój post...pogratulować odwagi no i sądząc po merytorycznym poziomie wypowiedzi - inteligencji...
:D:rolleyes:

na wypadek gdybyś udawał że nie wiesz o co chodzi "bohaterze" :
http://www.celnicy.pl/showthread.php?p=81812#post81812

Ostatnia edycja:
A miałem nie dyskutować no cóż z byłymi naczelnikami niedowartościowanymi warto. nie życzę ci wesołych świąt bo ty panienko pewno święta masz codziennie w pracy skoro bronisz te anomalie, które przez tyle lat narastały a 10 lat pracy w porównaniu z 25 latami i pensja 2 krotnie wyższa to są anomalie. Jak byś była tak bardzo świąteczna i wierząca to nie pisała byś o rynsztokach. Z nie pozdrowieniami zgryźliwcom

Kola co Ty wiesz o cle ????????????????
Wszystkiego najlepszego wszystkim zollom z całej Najaśniejszej :)

mela

To ich sobie daruj i skończ się lansować. kola pisze niezbyt gramatycznie i chaotycznie, ale to nie znaczy, że masz(macie) prawo Go tak oceniać ,,michnikowszczyźniaki''. Poza tym to przecież Wasz(Nasz) brat-clarz..

Pojawiają się inne propozycje podziału w innych IC.

kadra od 200zł do 140zł
inspektor- 120zł - max 3749
skc - 90zł -max -3200
kc - 90zł - max 2850
mkc - 80zł - max - 2649
referent - 80zł - max 2400,40

A może coś wiecej- jak to wydał zakaz wyrównywania zaległości awansowych?!? Czyli wychodzi na to że Ci którzy nie awansowali po kilka lub nawet naście lat -pewnie sami sobie byli winni -pewnie NIE ZASŁUŻYLI na awans. Super

jeśli referent będzie mł spec celnym, mkc - spec celnym, kc - st spec celnym itd to logiczne byłoby - uwzględniając max widełki:
inspektor- 9,1 % - max 3749
skc - 9,1 % -max -3200
kc - 9,1 % - max 2850
mkc - 9,1 % - max - 2649
referent - 9,1 % - max 2400,40

Zawieszamy rozmowy z dyrektorami do czasu zakończenia sporu z SSC. SSC po raz kolejny możliwe, że przekroczył swoje uprawnienia. Faktycznie SSC związał DIC jakimiś wytycznymi, przez co uniemożliwił przeprowadzenie rzeczywistych uzgodnień, co może naruszać prawo - ustawę o ZZ i Konstytucję.
Jeżeli SSC nie ustąpi będzie to kolejna sprawa, którą nasz ZZ skieruje pod ocenę niezależnych organów i instytucji.
Skarga do RPO na proces mianowań przesłana do Ministra Sprawiedliwości trafiła właśnie do prokuratury Apelacyjnej z informacją, iż macharakter zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.
Nie odpuścimy.
Prosimy środowisko pracownicze o wytrwałość i solidaryzm w tej sprawie. To my jesteśmy na prawie. Nie pozwólmy organom państwowym na kontynuację takich nadużyć. Działajmy w sposób jednolity. Zwracajcie się więc do związkowców w Waszych izbach, aby ZAWIESILI rozmowy.

Powód zawieszenia rozmów, krótko:
Spór z SSC o przekazanie całej puli zapisanej na 2010 rok co umożliwi faktyczne regulacje płac, jak również zniesienie wytycznych uniemożliwiających realizację prawa tj. rzeczywistego uzgodnienia zasad wynagradzania na szczeblu pracodawców oraz ze względu na możliwe naruszenia art.222 ust.2 ustawy o SC.

Panie Sławku !!!

Działajmy w sposób jednolity. Zwracajcie się więc do związkowców w Waszych izbach, aby ZAWIESILI rozmowy.

Chętnie tylko niektórzy są bez opamientania pójdą na każdy układ z dyr bo mają ponad max pensję , a tak zyskuje się przychylność taki lansik !!!:confused:

Back
Do góry