kiedy obiecana podwyżka???????

RALF

Użytkownik
Punkty reakcji
1
:mad:
Jak w temacie.
Czy ktoś może powiedzieć kiedy będzie ta obiecana podwyżka???
I czemu nic się nie dzieje abyśmy dostali ją jak najszybciej?????

Podwyżka ?!

:mad:
...
Czy ktoś może powiedzieć kiedy będzie ta obiecana podwyżka???
...

Kolego Ralfie! Któż to obiecał Ci jakąś podwyżkę??? Czyżbyś był kimś nadzwyczajnym, innym niż pozostali??? A może jeszcze masz to na piśmie?!

Pan Premier obiecał, mamy na piśmie, bo w ustawie budżetowej, a nasz szef zamiast szybko póki jeszcze są rozdysponować środki, trzyma kasę i zdaje się przeholuje z tym.

Donald już nam obiecał 500 zł brutto w 2008r., szkoda gadać, pozostanie nam rozliczyć naszych wspaniałych polityków przy wyborach.....wydaje mi się że jest to jedyna szansa aby zapłacić im za dotrzymanie słowa;)

Ale to nie o podwyżce

Donald już nam obiecał 500 zł brutto w 2008r., ...

Sławek ma rację. Liczy się TYLKO słowo PISANE !!! Bez takich DOWODÓW żaden SĄD (...?!) NIE UZNA OBIETNICY !!! Tak a'propos mam pytanko;
czy JEDYNYM wyjściem w TEJ sytuacji nie jest pozwanie "PROJEKTU .. S.C." do jakiegoś SĄDU ????????

no mi sie zdaje ze raczej tych pieniązków nie zobaczymy na koncie

kryzys,kryzys,kryzys

to słowo przypomina mi jeszcze jedno popularne niedawno słówko

układ,układ,układ

notabene cały ten kryzys jest tak rozdmuchany i napompowany głównie przez media, które przenosza zyuwo to co za oceanem na nasze podwórko
a ty,mczasem statystyka i dane makro i mikro ekonomiczne mówia tylko i wyłącznie o spowolnieniu a nie recesji
pisze ty o danych odnoszacych sie do Polski

pozdr.

Cytat:
Napisał cat
.... Tak a'propos mam pytanko;
czy JEDYNYM wyjściem w TEJ sytuacji nie jest pozwanie "PROJEKTU .. S.C." do jakiegoś SĄDU ????????

chyba - OSTATECZNEGO

Ten facio z Twojego avatara ROBI z siebie idiotę! Czy Ty to robisz czy też naprawdę myślisz, że pozostał "ostateczny"??? Nie takie rzeczy pozywano pod sąd. Odpowiednie sformułowanie, odpowiedni sąd, a w KAŻDEJ sprawie można narobić na tyle "schodów", by miały ISTOTNE znaczenie dla jej przebiegu ...

Czytałem ostatnio na stronach MF dane na temat wpływów budżetowych za styczeń i luty i o dziwo podano, że są wyższe od planowanych. Podwyżki mogą więc być rozdysponowane z wyrównaniem od stycznia w każdej chwili, ale MF, a dokładnie SSC bez sensownego uzasadnienia wciąż z tym zwleka.Tak jak pisałem pewnie przeholuje, bo wskaźniki ekonomiczne mogą niestety w kolejnych miesiącach ulec zmianie.

Panie Sławku, z jednej strony wzrost dochodów, ale z drugiej strony znaczny wzrost wydatków np. z powodu wzrostu kosztów obsługi zadłużenia zagranicznego (wysoki kurs EURO). O tym Pan już zapomniał wspomnieć. W tamtym roku po lutym była w budżecie nadwyżka, teraz jest 5,5 mld deficytu. Tak to niestety w Polsce ze związkowcami jest, że widzą tylko to co chcą widzieć...
Podwyżki dla nas będą, ale obawiam się, że ze względu na stan budżetu dużo niższe albo dopiero od lipca. Już pisali o tym w gazetach, że nie może być tak, że w czasach kryzysu jacyś przedstawiciele budżetówki dostaną 500 zł. podwyżki (PO powie, że to była propozycja na "tłuste" czasy, a mamy nieprzewidziany kryzys). I częściowo mają racje.
Szanse na protest teraz są też niewielkie. Jak w Polsce tyle osób traci pracę, nawet w dużych miastach.

Strajkują policjanci, górnicy, pielęgniarki, nauczyciele, etc a Funkcjonariusze Służby Celnej jak zwykle ogon pod tyłek echhhhhh :mad:

Premier obiecał i nie dał, ssc obiecał i nie dotrzymał słowa - jakie to smutne!!!Znowu oszukano celników!!!Płakać się chce,co dalej robić?Obiecali i nas oszukali - tak nie wolno!!!Celnicy powinni ostro zaprotestować i zabrać się jeszcze solidniej za pracę!!!Co tam 100 osobówek odprawionych - 300,400 to jest wynik!Co tam 50 tirów 1 celnik(jak był ruch)150 - to jest wynik.Najważniejsze,że obiecali i podczas spotkania w tzw.gmachu 2 osoby o przeciwstawnych gabarytach ze łzami w oczach powiedziało,że trzeba wracać do pracy.Przecież premier obiecał i ssc i kierownik ocd doro.... wracamy do pracy.Obiecanki są najważniejsze!!!Ralf ile Ty lat pracujesz?Czego Ty wymagasz od premiera i szefa wszystkich szefów też ze Szczecina(nie wiem skąd był poprzedni)?Obecny szef niewiele obiecuje,bo też prawie nic dać nie chce - po to został wybrany!!!Kolego Max podwinięty ogon u zaszczutego psa - to mało powiedziane!Obiecanki cacanki.....

Pozdro dla normalnych - coraz mniej ich się ostało.

Marcin 64 nie wiem ile zarabiasz, ale jeśli tyle co ja - to śmiech na sali :).
Robiono nas w bambuko ostatnie naście lat, a Ty się przejmujesz budżetem i PR-em rządu ?
Obżarłeś się na tych tłustych czasach, żeby teraz zaciskać pasa ?
1/3 BUDŻETU !!!! przechodzi przez nasze ręce i co z tego masz ?
Jest zapisana podwyżka w budżecie (po 500 na głowę) i co, dostałeś ?
Jakieś 2% - przy inflacji 3,5%.
W śmiesznej ustawie "modernizacyjnej" dostaną sute podwyżki tylko A i B, a Czarnuchy od roboty, czytaj: większość, "nie mniejsze pensje niż obecnie przez pół roku", czytaj: cały chVj.
Myślę, że do końca marca ludzie poczekają na uruchomiene podwyżki,
a potem ......... kwiecień 2009:mad:
1 protest 2008 - 500 złotych.
1 protest 2009 - 500 złotych.
Możemy protestować co roku - no problem...
Max my nie możemy strajkować, my będziemy protestować po włosku:
np. 100%-owe rewizje pojazdów i osób na granicach, 100% weryfikacji zgłoszeń na wewnętrznych itd... itd..
Damy radę!
DDR:cool:

http://isp.policja.pl/portal/isp/12/496/Podwyzki_dla_policjantow.html

W 2009 roku Policja otrzymała 438 573 tys. zł na wzrost uposażeń funkcjonariuszy, co pozwoli – po dokonaniu przeszeregowań niektórych stanowisk służbowych oraz likwidacji kategoryzacji w oddziałach prewencji Policji – na podwyżki w wysokości około 282 zł (brutto) w przeliczeniu na każdego policjanta, z wyrównaniem od 1 stycznia 2009 r. Kwota podwyżki dla konkretnego funkcjonariusza będzie zależeć m.in. od stażu służby, grupy zaszeregowania, a także od opinii przełożonego, na podstawie której podejmowane będą decyzje o przyznaniu uznaniowego dodatku służbowego.
Na kwotę podwyżki składają się następujące elementy:
Obligatoryjne:
1. Podwyższenie mnożników kwoty bazowej o 0,17 (z 2,48 do 2,65): około 187 zł (brutto).
2. Waloryzacja uposażenia zasadniczego oraz dodatków (np. wysługi) ustalonych w relacji do kwoty bazowej (wzrost kwoty bazowej o 2% - z 1493,42 do 1523,29 zł) : około 49 zł (brutto).
Uznaniowy:
3. Podwyżki dodatków służbowych i funkcyjnych: 46 zł (brutto).
Zgodnie z informacjami zebranymi z jednostek Policji, w większości z nich wypłacono już wyrównanie uposażeń za styczeń i luty w związku z waloryzacją uposażenia zasadniczego oraz dodatków ustalonych w relacji do kwoty bazowej (pkt 2). Pozostałe jednostki wypłacą wyrównania po wprowadzeniu odpowiedniej aktualizacji programu płacowego, tj. do końca marca 2009 r. Do tego czasu ma zostać również zrealizowana podwyżka związana ze wzrostem indywidualnych mnożników kwoty bazowej (pkt 1).
Termin wypłaty podwyżek (pkt 3) będzie zależał od zakończenia procedury związanej z podwyższeniem dodatków służbowych.
Powyższe kwoty (wymienione w pkt 1, 2 i 3) stanowią przeliczenie sum w poszczególnych działach na wszystkich funkcjonariuszy Policji. Natomiast wielkość podwyżki dla konkretnego policjanta będzie zależeć m.in. od stażu służby, grupy zaszeregowania, a także od opinii przełożonego, na podstawie której podejmowane będą decyzje o przyznaniu uznaniowego dodatku służbowego.

D.D.R. masz rację tu czas biegnie na naszą niekorzyść. Trzeba przygotować się do ewentualnej formy protestu tak aby nie było za późno bo proponowany podział pieniędzy jest skandaliczny.:mad:

Back
Do góry