kasa

eresenowiec

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
A ja całkiem przyziemnie zapytam, czy będą jakieś pieniążki na święta (oczywiście dodatkowe) ? ktoś coś wie?
wiem , że zaraz mnie zrugacie , że tu ważne tematy są poruszane , ale mam to gdzieś , bo nie wiem czy będę dalej w tym syfie pracował za rok czy dwa , ale do końca roku będę :D, więc interesuje mnie kasa "tu i teraz"

W jakiej wysokości są dodatki za nowe stopnie?
Oj w różnistej

jak ktoś był mdc a teraz jest mrc to troche traci parę złociszy
jak ktoś był dc a teraz mac to zyskuje jakieś 60 zł

wszystko zależy

Generalnie powtarzając za biblią: ...biednym zostanie ujęte a bogatym dodane...;)

Oj w różnistej

jak ktoś był mdc a teraz jest mrc to troche traci parę złociszy
jak ktoś był dc a teraz mac to zyskuje jakieś 60 zł

wszystko zależy

Generalnie powtarzając za biblią: ...biednym zostanie ujęte a bogatym dodane...;)
sorry nie mrc a starszy rew.celny-pomyłka w pierwszym wierszu

Zobacz jaki masz mnożnik kwoty bazowej na swoim akcie mianowania i pomnóż to przez ok. 1874 (to jest chyba 1873, 84 PLN ale nie jestem pewna) i wyjdzie dodatek do stopnia brutto.

Kustomka coś się Tobie pomyliło
mnożnik kwoty bazowej w akcie mianowania dot. wynagrodzenia zasadniczego
a dodatki za stopień to mnożniki w rozporządzeniu

w moim akcie mianowania na stopień służbowy nie jest określony mnożnik bo jest taki sam dla wszystkich w danym stopniu

na akcie mianowania jest podane. Np. młodszy rachmistrz ma mnożnik 0, 185 i musi go pomnożyć przez kwotę bazową która na 2009 r. wynosi 1873 z kawałkiem. mam nadzieje, że to nie jest pomroczność jasna z mojej strony. Pozdrawiam

na akcie mianowania jest podane. Np. młodszy rachmistrz ma mnożnik 0, 185 i musi go pomnożyć przez kwotę bazową która na 2009 r. wynosi 1873 z kawałkiem. mam nadzieje, że to nie jest pomroczność jasna z mojej strony. Pozdrawiam

Może masz "dokładniejszy" akt mianowania na stopień służbowy
w każdym razie zgadza się to zo piszesz
Pozdrawiam również
może mój jakiś "felerny" jest :D

TABELA DODATKU DO UPOSAŻENIA ZASADNICZEGO ZA POSIADANY STOPIEŃ SŁUŻBOWY FUNKCJONARIUSZY CELNYCH
Lp. Stopień służbowy Mnożnik kwoty bazowej
1 Generał Służby Celnej 0,692
2 Nadinspektor celny 0,585
3 Inspektor celny 0,532
4 Młodszy inspektor celny 0,505
5 Podinspektor celny 0,478
6 Nadkomisarz celny 0,425
7 Komisarz celny 0,398
8 Podkomisarz celny 0,372
9 Starszy aspirant celny 0,318
10 Aspirant celny 0,291
11 Młodszy aspirant celny 0,265
12 Starszy rachmistrz celny 0,238
13 Rachmistrz celny 0,211
14 Młodszy rachmistrz celny 0,185
15 Starszy rewident celny 0,158
16 Rewident celny 0,131
17 Młodszy rewident celny 0,105
18 Starszy aplikant celny 0,078
19 Aplikant celny 0,062

nie o to chodziło

odbiegliście od tematu szanowni koledzy i koleżanki, rozumiem , że biegacie po swoich oddziałach i urzędach z aktami mianowań w rękach i z wypiekami na twarzy , ale temat był całkiem prozaiczny - kasa na święta, jak nic nie wiecie to nie piszcie o czymkolwiek , lepiej wcale :mad:

u mnie nagroda półroczna była zawsze przed samymi swiętami i w tym roku tez tak powinno być.

odbiegliście od tematu szanowni koledzy i koleżanki, rozumiem , że biegacie po swoich oddziałach i urzędach z aktami mianowań w rękach i z wypiekami na twarzy , ale temat był całkiem prozaiczny - kasa na święta, jak nic nie wiecie to nie piszcie o czymkolwiek , lepiej wcale :mad:

A więc mam dla Ciebie dwie wiadomości: pierwsza, to ma być na święta tzw. trzyprocentowa, a druga, to ponoć ta kasa będzie bardzo mizerna. Ledwie wystarczy na parę płyt, albo flaszek, czy książek. Zależy co kto lubi?:D Przynajmniej ja mam takie newsy.
A cha..zapomniałem dodać, że mam na myśli "zwykłych" coli...

Ostatnia edycja:
no i to mi chodziło, o konkretną odpowiedź , dzięki. osobiście zainwestuję we flaszki (niektórzy muszą sami je kupować :(

Back
Do góry