cat
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 2 627
@Mirekk83 dopóki będziemy cicho wykonywać to co nam polecają, dopóty będą mieli nas w nosie. Niezależnie od tego, czy jestem funkcjonariuszem, czy skarbowcem, jeśli będziemy pokorni będą mieli nas za nic. Nie mamy siły górników, ale można np. wysłać Min. Banasiowi, w kopercie imiennie adresowanej, 1 grosz. Skoro dla Niego tylko tyle znaczymy. Trochę tych groszy byłoby i równocześnie poinformować o takiej akcji media, szczegółowo wyjaśniając powody. Ale czy Nas (tak bardzo podzielone środowisko) na to stać?
Pomysł doskonały !!! Mam jednak do niego dwie (subiektywne) uwagi:
- Po pierwsze - ów 1 grosz należałoby wysłać nie do Srebrnego Kła, który ogłosi to jako
poparcie i nagrodę za swe pomysły i zwyczajnie wyda na fajki, lecz do Pani Min. Fin.
- Po drugie - pomysł musimy "nakręcić" MY - na początek Ty sam (ja chętnie dołączę),
potem wszyscy aktywni na Forum, następnie wszyscy aktywni wśród Koleżeństwa itd...
ŚWIADOMIE WYŁĄCZAM Z "NAKRĘCANIA" PRZEDSTAWICIELI ZZ. WSZYSTKICH ZWIĄZKÓW !!
Dlaczego ?!
Ano, z prostej przyczyny - największą bolączką naszego środowiska, jest brak jedności, zwłaszcza
antagonizmy międzyzwiązkowe. Moim zdaniem "dogadanie się" "od góry" nie jest możliwe, a nie
ma tu znaczenia strona, która jest temu winna. "Firmowanie" jakiejkolwiek akcji, przez bądź który
Związek, z góry skazuje ją na porażkę! Myślę, iż jedyny sposób na przekonanie dosłownie każdego,
pracującego czy służącego w KAS, że cokolwiek zależy od niego samego, jest pełna neutralność
osobista. Dopiero wtedy przestaje mieć znaczenie, w jakim jest Związku i czy w jakimś jest.
Oczywiście, nie wzbraniam tu dołączenia przedstawicielom ZZ, ale muszą to zrobić albo neutralnie,
albo incognito np. pod innym nickiem i z pozycji równorzędnej wszystkim pozostałym!
Nie da się ukryć, że pewna oficjalna "pomoc" ZZ będzie potrzebna i wtedy ZZ będą mogły się
OFICJALNIE wykazać, ale PÓŹNIEJ, po "rozkręceniu" i to w ograniczonym zakresie - określonym
(po zgłoszeniu chęci) na priv'ie przez koordynatora. "Przy okazji" będzie to wymierny egzamin
dla wszystkich Związków działających w KAS. Wtedy to każdy pozna Wartość swego Związku.
Z uwagi na autorstwo pomysłu, na koordynatora proponuję Kolegę @alterego, oczekując
wykazania poparcia przez Koleżeństwo, rzeczowych komentarzy i pomysłów oraz licząc na
rozumienie pojęcia prawdziwej Wolności przez wszystkich pracowników i funkcjonariuszy ...