Ile zarabiją celnicy w UE

Anonymous napisał:
Nie wiem ile zarabiają celnicy w UE ale wiem np. ile zarabiają moji koledzy którzy pracują w SG w Polsce na tej samej granicy co ja- staż pracy 3-3,5 roku pobory wliczając dodatki za mieszkanie i dojazd 2100-2200 na łapkę-

Cały czas jest nabór do SG więc czemu tylko narzekasz, a nie idziesz?

Bo nie mam kasy żeby oddać za szkolenia i kurs. Musze 3 lata odwalić. Tylko to mnie powstrzymuje

Tak, ale w Belgii żeby zostać funkcjonariuszem trzeba zdać egzamin podobny do naszego i niestety jeszcze nie w j. polskim ani j. angielskim :P

A tego nie wiadomo. Niektóre kraje zachodnie nie uzalezniają zatrudnienia w pewnych zawodach od obywatelstwa. U nas taki zapis w ustawie to jeden z wielu reliktów komuny.

Cały czas jest nabór do SG więc czemu tylko narzekasz, a nie idziesz?[/quote]

Do SG przyjmuje się ludzi młodych i nie skażonych pracą w cle. Dla byłych celników jest zainteresowanie, jednak wyłącznie CBA. Oczywiście nie do pracy........

kadrowiec napisał:
Cały czas jest nabór do SG więc czemu tylko narzekasz, a nie idziesz?

Do SG przyjmuje się ludzi młodych i nie skażonych pracą w cle. Dla byłych celników jest zainteresowanie, jednak wyłącznie CBA. Oczywiście nie do pracy........[/quote]
-----------------------------------------------------------------------------------
Jasne. U was sami święci i prawi. Jeszcze nie spotkałem celnika ze wschodu, który byłby chętny do pracy w SG. Dlaczego? Bo wie, że SC to nie raj, ale SG to miejsce dla kompletnie zdesperowanych nieudaczników. którymi dowodzą 100%-wi klakierzy. Tylu macie chętnych do pracy, że obniżyliście próg wymagań dla kandydatów i dzwonicie do tych, którzy kiedyś odpadli w trakcie rekrutacji, bo zabrakło im min. punktów. Wielu korzysta z waszej oferty?

np. nz Ukrainie celnicy zarabiają w przeliczeniu tyle samo co my, a wszystko mają 2-3 razy tańsze niż w Polsce. No i maja przepisy które nie pozwalają wywalać ich z roboty pod byle pretekstem.

Back
Do góry