Ile zarabiją celnicy w UE

Nie wiem, ile zarabiają w poszczególnych krajach, ale wszyscy maja stały unijny dodatek antykorupcyjny w wysokości 500 EUR. Dodatek przez pierwsze dwa lata jest wypłacany ze środków unijnych, a później finansowany z budżetu państaw członkowskiego. Mam też przysługuje, podobnie jak SG, policji, prokuratoratom i sędziom. Tylko, że po przyznaniu takiego dodatku ludzie daliby sobie spokój z kręceniem na boku, a władza nie miałaby wyników. Więc po co? Jeżeli się mylę, to proszę mnie poprawić.

To co piszesz to bzdura. UE nie finansuje anie nie dofinansoweuje funkcjonariuszy (urzędników) w poszczególnych państwach członkowskich.

Tysiąc funtów na miesiąc w Anglii to zarabia najgorzej opłacany robol z Polski czy innych Czech!Policjant średnio 2000-2500 funtów a celnik podobno ciut więcej.QUR.. MAĆ!!!

Kiedyś pracowałem razem z celnikami z Niemiec (lata 2000-2004). Kierownicy zmian zarabiają od 3 do 5 tys. ze względu na wykształcenie. Im wyższe tym lepsze (tylko że Ci co mają wyższe nie chcą pracować w administracji bo w firmach prywatnych dostaną więcej). Zwykły tamożnik od 1,5 tys. euro do 3 tys. Pozdro.

dave

Kolega Gość przesadził bardzo, tyle to oni zarabiali mniej wiecej w markach, a poza tym tam nikt nie marnował wykształcenia i kosztów z tym zwiazanych, nie stać ich na to.. Etatów przeznaczonych dla wyższego wykształcenia było niewiele,najcześcej był to ichni naczelnik. Jak potrzebny był im prawnik, to robli konkurs i zatrudniali najlepszego itd. U nas brało sie kazdego i najczesciej kierowało do biegania z plombownica. Po jakimś czasie taki gość głupiał zupełnie. Był już z niego żaden prawnik, a praca z plombownicą i tłuczkiem mocno mieszała mu w psychice. Państwo zmarnowało kase na wykształcenie, a potem marnowało dalej na opłacanie co miesiąc frustrata. Mysle,ze do wiekszości czynności w SC, można bez trudu przyuczyć małpe,po co wiec dalej marnować państwowe pienądze i zatrudniać do tłuczka,kasy,kontroli fizycznej, wydawania sortów,parzenia kawy,klepania deklaracji w intrastacie itd., ludzi na wykształcenie których wydało sie niemałą kase. W swych wywodach pójde dalej i postawie śmiało teze,że oni te czynności wykonują będą wykonywać żle. To jest poniżej ich możliwości,są tego swiadomi, a to budzi frustracje i niezadowolenie.Nie bedzie w tym co robią nigdy pasji. Ponadto chciałbym dodać,zeby być dobrze zrozumianym,ze mam na myśli normalne wykształcenie, a nie te sobotnio-niedzielne szkółki za kase,bo to nie ma zadnej realnej wartości i waży tyle co ten papier, który dostaje sie po wpłaceniu kilkudziesieciu tysiecy polskich złotych.

Panie WUJKU-DOBRA RADA-Anglia podobnie zresztą jak Polska pisze się według prawideł języka polskiego z dużej litery.A więc zalecam ponowne przerobienie materiału z pierwszej klasy szkoły podstawowej a następnie ewentualne udzielanie rad co do przebiegu życia i kariey zawodowej osób trzecich :wink:

Ja z kolei zalecam panie poprawiaczu zrezygnować ze służby i iść doszkoły uczyć j. polskiego. Po co marudzić i narzekać ile to zarabiają celnicy z zachodu. Każdy głupi wie, że tam jest inny standart życia niż w polsce. Poza ty zawsze można porównać się do mozambiku sudanu lub zimbabwe i wtedy wyjdzie, że zarabiamy 5,6,7,8 razy wiecej niż w w/w krajach :lol:

Nie wiem ile zarabiają celnicy w UE ale wiem np. ile zarabiają moji koledzy którzy pracują w SG w Polsce na tej samej granicy co ja- staż pracy 3-3,5 roku pobory wliczając dodatki za mieszkanie i dojazd 2100-2200 na łapkę- mówie o ludziach bez wyższego wykształcenia, po studiach podejrzewam że troche więcej. Ja mgr w SC 1400zł minus koszt dojazdu około 400-500zł w zależności od tego jak mam ułożony grafik

Gdy zacząłem pracę w służbie w '90r. to Służba Celna należała pod inne Ministerstwo - wtedy to nie narzekaliśmy na pensje. Od czasu jak jesteśmy pod Ministerstwem Finansów - zmiana w pensjach o -180 stopni. No ale wiadomo - pod latarnią najciemniej.....

Nie wiem ile zarabiają celnicy w UE ale wiem np. ile zarabiają moji koledzy którzy pracują w SG w Polsce na tej samej granicy co ja- staż pracy 3-3,5 roku pobory wliczając dodatki za mieszkanie i dojazd 2100-2200 na łapkę-

Cały czas jest nabór do SG więc czemu tylko narzekasz, a nie idziesz?

Back
Do góry