R
realistka
Gość
pracuję w karnym skarbowym dosyć długo i mimo szczerych chęci myślę, że doświadczenie tam zobyte nigdzie mi się nie przyda
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Zwolniłbym cię za coś takiego momentalnie.[/quote]klepać sady czy decyzje zwrotowe akcyzy??....
[/quote]Anonymous napisał:Zwolniłbym cię za coś takiego momentalnie.klepać sady czy decyzje zwrotowe akcyzy??....
tax.uniforme napisał:Straszny frustrat z Ciebie. Możesz mi powiedziec na czym polega "klapenie decyzji zwrotowych akcyzy"?
A może wiesz na czym polega wymiar podatku i jak odróżnić obowiązek podatkowy od zobowiązania podatkowego, że nie wspomnę o podstawowych zasadach kolizyjnych aktów prawnych?
Czym jest uznanie administracyjne, a czym władczośc organu podatkowego jaka róznica jest miedzy wszczęciem a wznowieniem postepowania etc.?
W sumie kazdy mówi/pisze za siebie
Karol jak skończysz szkołę o której wcześniej pisałeś, pamiętaj że i tak możesz się nie dostać do SC. Służba Celna szkoli swoich funkcjonariuszy na swoich własnych szkolenich wewnętrznych i dopiero po zdaniu wszystkich egzaminów stajesz się pełnoprawnym funkcjonariuszem celnym. Do tego - jeszcze daleka droga. Przyjęcia do SC rządzą się własnymi prawami - niezrozumiałymi.slawomir.siwy napisał:Karol napisał:
"Może i jest źle lub nie jest za dobrze wnioskuję z tego co tutaj piszecie, ale tak czy tak skończę szkołę którą zaczełem (WSCiL) i zamierzam pracować w SC (oczywiście jak mnie przyjmą... )
Poprostu chciałbym pracować w tym zawodzie "
nie_celnik napisał:Ku przestrodze i do przemyślenia dla wszystkich marzących o karierze w SC:
Młodzi bez przyszłości
Skończyłem studia administracji, pracuje w urzędzie miasta i odpowiadam za 2,5 miliona złotych a zarabiam 720 zł, w grudniu lece do Angli myć tiry, prace już mi załatwiła rodzina,czemu my młodzi wykształceni Polacy musimy dokonywać takich wyborów.!!!!!!!!!
~Tygrys, 30.10.2006 13:06
Ten post nie jest odosobniony.