I co z podwyżkami?

• Thread starter Thread starter makbet
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Szkoda słów

Jak słucham naszych wspaniałych ( SSC....Dyrektorzy.... Naczelnicy) ich słowa wytrzymajcie, to jest najważniejszy rok, musimy od was wymagać więcej, wszystko idzie ku dobremu, podniesiemy prestiż Służby. TO JA SIĘ PYTAM JAKIM SPOSOBEM, JAKIM ????!!!????
JEDYNY SPOSÓB NA PODNIESIENIE PRESTIŻU DO GODZIWE ZAROBKI , NIE PODWYŻKA O 300 ZŁ NETTO GDY KOSZTA UTRZYMANIA WZROSŁY O 500 ZŁ NETTO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
NIE IDZCIE TĄ DROGĄ.....:eek:

Nie ma kasy???

Właśnie dotarła do mnie informacja, że podwyżek teraz nie wypłacą bo...NIE MA KASY!!! Jak to okaże się prawdą to będzie to największy skandal- przecież dostali pieniądze na podwyzki 20 marca, to gdzie one się zapodziałY??? Może ktoś wie a może (mam nadzięję)- to tylko plotka. Chociaż w każdej plotce jest trochę prawdy

Pewnie są na oprocentowanym koncie jak za czasów pewnej Pani Dyrektor i szkoda odsetek ( będą jak znalazł na podwyżki dla "swoich" )...
A swoją drogą to czemu nikt nie pisze o decyzji związku akceptującym podział kasy? :mad:Przecież to jest skandal, zastanowić się trzeba kogo reprezentują te związki, na pewno nie funkcjonariuszy w szerokim tego słowa rozumieniu, może tylko wąską grupę "kółka różańcowego" ?

:confused:Jakie ZZ! Tak w przeszłości, w latach dwudziestych - trzydziestych
ubiegłego wieku, w USA; jak i na naszym gruncie/np.lata osiemdziesiąte/
ZZ zawsze były zależne od władzy, dogadywały się poza nami - pod stołem.
Czy osoby podpisujące się pod przedmiotową decyzją, kiedykolwiek
zrobiły "coś" dla przeciętnego, statystycznego Celnika.Boję się, że
odpowiedż jest z rzędu ścinających z nóg.Ostatnie nazwijmy to
"niesnaski" między paktującymi to , jak w Toto-Lotto - kumulacja,
rzędu kilku złotych.A meritum sprawy coraz dalej, zamiatane pod dywan,
jak najdalej światła dziennego.Ankiety to zwyczajne alibi, wystarczy
prześledzić posty na całym forum.Ale suma sumarum nie jest żle,
przecież czeka nas w/g zapowiedzi świetlany rok ^2009.Coś
mi tu pachnie Orwellem:confused:

Czytam te Wasze wypowiedzi i tylko w jeden sposób mogę to skomentować - "Blaaa, blaaa, blaaa..."
Pracuję w tej fabryce wystarczająco długo i wiem, że dopiero jak pieniądze wpłyną na konto, to wtedy będzie wiadomo kto, ile i za co... A póki co, to całe te gadanie to tylko bicie piany. Na które tak swoja drogą, chyba mocno liczy nasza dyrekcja, pilnie przyglądając się, jak rosną podziały i konflikty wśród Nas.
Brawo.

Back
Do góry