Ewentualne wejście Ukrainy do EU a nasza praca

ja też nie. podobnie jak na wojny o prawa mniejszości narodowych czy zamieszkałe przez nie obszary. nie chcą języka rosyjskiego jako urzędowego czy równoprawnego - to ich sprawa. ale bez ingerencji, na drodze demokratycznego konsensusu.

Aby Ukraina weszła do unii to musiałoby tam być ze 20 lat spokoju, a jest to niemożliwe,umowy teraz kto podpisuje chłoptasie co sie na scenie rockowej powybierali? a kto szwabom zagwarantuje że np. Charkowiokom nie przyjdzie fantazja ogłosić referendum i przyłączyć się do Rosji ,po wojnie bałkańskiej tylko Chorwację przyjęli ale Chorwaci 20 lat cicho siedzieli.W Brukseli poza polskimi pożytecznymi idiotami nawet nikt nie wspomniał o unii dla ukrainy,Mało prawdopodobne aby zachód postawił się ruskim w najblizszym czasie,ogromna masa ludzi na Ukrainie jest prorosyjska, Rosja ma tam szerokie poparcie i wpływy,Oj goście NIEDZWIEDŻ NIEPREDKO ICH PUŚCI,i to nie pierwszy majdan na Ukrainie wspomnicie moje słowa.
Wiecie czego Trybunał nie wydaje wyroku w sprawie emerytur? bo wyrok może byc tylko jeden.

Sorry ale ja ten temat założyłem i proszę żebyście pisali na temat. Digital a co Ty na to że dzisiaj podpisali już część umowy stowarzyszeniowej?? To się dzieje szybciej niż nam się wyobraża!

PROSZĘ PAŃSTWA- KONKRETNIE!!! JA SIĘ PYTAM CO NASZE MĄDRE PAŃSTWO, NASZ KOCHANY MF I SZEF KAPICA MA ZAMIAR Z NAMI ROBIĆ ZA DAJ BOŻE 10-15 LAT????????? CAŁA TA STRATEGIA DZIAŁANIA SC MOŻE SIĘ IŚĆ JEBAĆ!! OCZEKIWAŁBYM KONKRETNYCH ODPOWIEDZI PANÓW KAPICY, SMOGORZEWSKIEGO, POGORZELSKIEGO, I CAŁEJ RESZTY CO PLANUJĄ??>??

ha, ha, ha ... planują ukryć się przed odpowiedzialnością i procesami cywilnymi funkcjonariuszy ... może na Krymie zwrócą się o rosyjskie paszporty ...

taka mała dygresja niewarta zakładania nowego wątku (sorry poul)

dlaczego przyjmujemy uchodźców z krymu i wydajemy na ośrodki, odzież, kieszonkowe i opiekę zdrowotną kasę? i z tego co słyszę przygotowani jesteśmy na 6 tys ludzi, ale w tej chwili powstają pomysły na dużo większą liczbę - i obciążanie tym wojewodów

od razu wyjaśnię że sama idea przyjmowania uchodźców w sytuacji, gdy ich dalszy pobyt w kraju zamieszkania grozi ich życiu jest jak najbardziej słuszna,

tylko dlaczego sami organizujemy ich przyjazd do RP - to po pierwsze, a po drugie - jeśli już chcemy pomagać to pomóżmy im przenieść się z krymu w inne rejony ukrainy - tam przecież nie trwają żadne działania zagrażające ich życiu

"uchodźcy" szczerze mówią, że chcą wrócić do siebie, gdy krym wróci do ukrainy - czemu nie mogą poczekać u siebie?

ilu uchodźców, którzy wycieńczeni, razem z małymi dziećmi, po długiej i kosztownej tułaczce przybyli do RP, odsyłaliśmy z powrotem, mimo że istniało ryzyko, że po powrocie do ojczyzn nie będą bezpieczni? a tu co - inne standardy? bo to korzystne dla pr przed wyborami?

służba silna siłą swoich funkcjonariuszy

uprzejmie proszę o zaprzestanie krytyki i prowadzenie dialogu w zgodzie z obowiązującą słuszną obecnie linią za a nawet przeciw. problemem w dyskusji, w świetle ostatnich kandydatur na europarlamentarzystów, dla środowiska celniczego powinna być obsada stanowiska szefa Służby Celnej, dyrektorów departamentów w Ministerstwie Finansów, czy też dyrektorów Izb Celnych i naczelników Urzędów jw.

proponuję wybierać. zgłaszam na szefa Służby Celnej Mameda Khalidova, ponieważ jego kandydatura, oprócz pozostawania w zgodzie ze słusznymi wytycznymi, będzie stanowiła wizerunkowy ciąg dalszy. dalej, w szranki o stanowiska dyrektorów Izb powinni stanąć Mariusz Pudzianowski, Andrzej Gołota, Dariusz Michalczewski, Przemysław Saleta, Dawid Kostecki i Tomasz Adamek.

to jest priorytet do załatwienia, a nie jakieś tam przyszłe problemy polskich celników po ewentualnym wejściu Ukrainy do UE.

Sorry ale ja ten temat założyłem i proszę żebyście pisali na temat. Digital a co Ty na to że dzisiaj podpisali już część umowy stowarzyszeniowej?? To się dzieje szybciej niż nam się wyobraża!

PROSZĘ PAŃSTWA- KONKRETNIE!!! JA SIĘ PYTAM CO NASZE MĄDRE PAŃSTWO, NASZ KOCHANY MF I SZEF KAPICA MA ZAMIAR Z NAMI ROBIĆ ZA DAJ BOŻE 10-15 LAT????????? CAŁA TA STRATEGIA DZIAŁANIA SC MOŻE SIĘ IŚĆ JEBAĆ!! OCZEKIWAŁBYM KONKRETNYCH ODPOWIEDZI PANÓW KAPICY, SMOGORZEWSKIEGO, POGORZELSKIEGO, I CAŁEJ RESZTY CO PLANUJĄ??>??

Z kim podpisali z żulikami co się powybierali na scenie rockowej?ty myślisz że tam 10 -15 lat będzie spokój?żarty,jak sobie wyobrażasz wschodnią granice Unii wobec notorycznych ciśnień narodowościowych na Ukrainie,za 10 -15 lat Kapic Smogorzewskich Cipeskich dawno nikt nie będzie pamiętał ze gdzieś tam byli,przypominam że to drugi majdan będą kolejne.

problem będziemy mieli jak Patologia Obywatelska wygra trzecie wybory,Ukraina jest nieważna,Odessa to ukraińskie miasto a a ja jestem Szef Służby Celnej.

Im gorzej tym lepiej

Komunizm upadł, ponieważ ludzie pozbawieni niemal wszystkiego, nie mieli już nic do stracenia. Chyba jesteśmy coraz bliżej. Do takiej samej sytuacji.

Oni nie są w stanie już się zatrzymać. W swojej bezczelności także. Dowód: nagrody w cle za poprzedni rok.

Warto chyba zauważyć kilka celnych zdań nt. sytuacji politycznej na Ukrainie, dostępnych pod linkiem http://niepoprawni.pl/blog/2218/slawa-ukrainie-to-sieg-heil . Także, nie odmawiając nikomu prawa do wyboru, pewnych oznak powrotu do przeszłości. Takich jak dostępne na YT klipy:

http://www.youtube.com/watch?v=3xI6nPgsGNc&feature=player_detailpage

http://www.youtube.com/watch?v=AF_anpGHbs4&feature=player_detailpage

Jak ktoś ma złudzenia wobec Ukrainy lub myśli że Ukraina wogule wejdzie do Unii lub przestrogę dla naszych wręcz bezdennie głupich polityków dbających tylko o własne dupy,a wam celnicy nasi,polecam poniższą rozmowę jednego z liderów prawego sektora Wolnego Majdanu z prokuratorem Ukraińskim ,to ten w garniturze.

http://www.youtube.com/watch?v=0PaGF86sHAw

Czytając te Wasze komentarze na temat przyłączenia do UE odnoszę wrażenie że nie tylko boicie się o stratę stołka, ale również o odwet za wzięte korzyści majątkowe w czasie odpraw, za czepianie się tych niby turystów - przemytników, za dokładne przeglądanie "pustych paszportów", za wziątki z Tax-Free, itd. a wizerunek - portret pamięciowy tych "uczynnych" pozostał w ich pamięci na wiele lat, i tu Wasz strach, określacie ich teraz jako UPA, banderowców, prawicowców itp, a głównie chodzi o strach przed przypadkowymi odwiedzinami na Waszych posiadłościach jak wejdą do Unii.

Szybciej UE się rozpadnie, albo wróci do rozmiarów z początku swojego istnienia czyli do lat 50 ubiegłego stulecia. Mam do czynienia z Ukraińcami codziennie. Oni są jak konie z klapkami na oczach. Byle do przodu, bo podzwonili że może będzie towar. A jak "walczyli" w Kijowie to też kolejki nie były mniejsze . Europejczycy. A nasi przywódcy włażą im w d..ę bez wazeliny. Tam co 8-10 lat jest jakiś przewrót. Są niestabilni, ale dla RFN pozostałe rynki zbytu się już zapchały i trzeba znaleźć nowe.

No to co wy na to że wkrótce cła na towary z Ukrainy zostaną praktycznie w całości zniesione.

Porozumienie o wolnym handlu z Ukrainą (DCFTA), będące najważniejszą częścią umowy stowarzyszeniowej, otworzy unijny rynek dla Ukrainy poprzez stopniowe znoszenie ceł i kwot oraz poprzez harmonizację prawa i norm w różnych sektorach, m.in. środków fitosanitarnych. Ukraina i UE wyeliminują odpowiednio 99,1 i 98,1 proc. ceł pod względem wartości handlu.

Back
Do góry