Emerytury !!!

Tylko? W obecnych warunkach w naszej służbie uważam to za bardzo dobry wynik (choć oczywiście też bym chciał więcej)

Weźcie Państwo pod uwagę, że w każdej populacji jest i będzie grupa osób antyzwiązkowych 'z zasady', a w naszej jest dodatkowo grupa osób zniesmaczona dotychczasową działalnością związków pozostałych... I trudno im się przekonać do kolejnego. Co nie zmienia faktu, że mogłoby być więcej...

Ostatnia edycja:
Panie BlackJack co robiliście wy i Zrzeszenie jak związkowcy Celnicy PL zbierali podpisy pod projektem obywatelskim na, który teraz tak chętnie się powołujecie? Co robiliście jak Związkowcy Celnicy PL wysyłali pisma do posłów, senatorów i władzy wykonawczej?
Można by tak długo zadawać pytania choć wiem, że są to pytania retoryczne. Mam wrażenie, że znowu chcecie ogrzać się przy już rozpalonym ognisku, cynizm i bezczelność nie do pojęcia. I to wszystko robicie za pośrednictwem naszej a raczej Sławka strony CELNICY PL, w lustro to patrzycie chyba przez maskę spawalniczą

myślę że można byłoby dojść do porozumienia, gdyby in związki partycypowały w kosztach utrzymania forum - nieładnie żądać, żeby ktoś stawiał (forum) wszystkim na krzywy ryj ;)

To dlaczego nazwa Celnicy.PL ? i forum o nazwie: Informacje i Komunikaty Związków Zawodowych ?
Czy Przewodniczący SS będąc w MF-ie reprezentuje WSZYSTKICH funkcjonariuszy czy może tylko tych, którzy są w Jego związku ?
Bo z tego co wiem to Przewodniczący SS zawsze mówi(ł), że reprezentuje WSZYSTKICH FUNKCJONARIUSZY.

ok wszystko jasne tyle tylko, że nie każdy funkcjonariusz chce się bawić w zakładanie konta na tej stronie. Niektórzy po prostu chcą wejść i zapoznać się z informacjami. Wszystkimi informacjami.

Zośka
Ledwie się pojawiłaś i od razu pretensje.
Każde forum ma treści zarezerwowane dla zarejestrowanych uczestników i forum ZZ CELNICY PL nie jest wyjątkiem. Z całym szacunkiem, ale brak chęci do założenia konta na tym forum jest osobniczym problemem każdego odwiedzającego :D

Natomiast dziwnie nie masz pretensji, że takie forum nie jest prowadzone przez federację...

Panie BlackJack co robiliście wy i Zrzeszenie jak związkowcy Celnicy PL zbierali podpisy pod projektem obywatelskim na, który teraz tak chętnie się powołujecie? Co robiliście jak Związkowcy Celnicy PL wysyłali pisma do posłów, senatorów i władzy wykonawczej?
Można by tak długo zadawać pytania choć wiem, że są to pytania retoryczne. Mam wrażenie, że znowu chcecie ogrzać się przy już rozpalonym ognisku, cynizm i bezczelność nie do pojęcia. I to wszystko robicie za pośrednictwem naszej a raczej Sławka strony CELNICY PL, w lustro to patrzycie chyba przez maskę spawalniczą

Na to mogę ja odpowiedź.
W czasie zbierania podpisów jedna z osób funkcyjnych biegała po korytarzu UC z okrzykiem, cyt. "co za podpisy zbiera ten uj...' koniec cytatu. A mój kolega, funkcyjny federacji z innej izby potraktował mnie wyniosłym milczeniem na pytanie czy zbiera podpisy...

Brawo hunter!
Zosiu, BlackJacku i inni życzliwi ZZ CELNICY PL stwórzcie sobie jakieś forum i tam umieszczajcie swoją radosną twórczość

Witam... No cóż... Coraz bardziej widać, że FZZ... coś tam ma przechył na burtę... nabiera wody i... tonie... Może to jedne z ostatnich komunikatów ...SOS... pzdr :cool: Doobranooc

Zoska, teraz juz wiesz jak sie zachowac wiec sie zachowuj.

Nie będę się zachowywać jak ofiara sekty.
Bo Wy drodzy forumowicze tak się właśnie zachowujecie. Co nie którzy z Was wpisują się pod kilkoma nickami. Przecież to kwalifikuje się pod F21.

ps. Na tym forum jestem od dawna. To, że się nie wypowiadałam nie oznacza, że nie śledziłam wpisów.

Ostatnia edycja:
Na to mogę ja odpowiedź.
W czasie zbierania podpisów jedna z osób funkcyjnych biegała po korytarzu UC z okrzykiem, cyt. "co za podpisy zbiera ten uj...' koniec cytatu. A mój kolega, funkcyjny federacji z innej izby potraktował mnie wyniosłym milczeniem na pytanie czy zbiera podpisy...

W IC Szczecin jedna Pani też próbowała bojkotować i pewnie podobnie jak Twój kolega się zachowywała, brak słów

na forum, aby odczytać załącznik trzeba się zalogować, dotyczy to wszystkich.
można treść pisma wpisać w treść postu aby mogli do niego mieć dostęp wszyscy

nie kłóćmy się pomiędzy sobą, nie wytykajmy błędów, czekajmy na sygnał do działania.

myślę że można byłoby dojść do porozumienia, gdyby in związki partycypowały w kosztach utrzymania forum - nieładnie żądać, żeby ktoś stawiał (forum) wszystkim na krzywy ryj ;)

To dlaczego nazwa Celnicy.PL ? i forum o nazwie: Informacje i Komunikaty Związków Zawodowych ?
Czy Przewodniczący SS będąc w MF-ie reprezentuje WSZYSTKICH funkcjonariuszy czy może tylko tych, którzy są w Jego związku ?
Bo z tego co wiem to Przewodniczący SS zawsze mówi(ł), że reprezentuje WSZYSTKICH FUNKCJONARIUSZY.

zosiu - odpowiem merytorycznie - mimo że przemilczałaś merytorycznie mój post

celnicy.pl - bo to zz CELNIKÓW

dział "Informacje zz.." - jest właśnie po to, żeby TAM zamieszczać, a nie we wszystkich wątkach

SS występuje w interesie WSZYSTKICH funkcjonariuszy i pracowników SC, a reprezentuje członków kierowanego przez niego zz

jaśniej chyba nie można?

a teraz poproszę o odniesienie się do mojego wcześniejszego postu - merytoryczne

na forum, aby odczytać załącznik trzeba się zalogować, dotyczy to wszystkich.
można treść pisma wpisać w treść postu aby mogli do niego mieć dostęp wszyscy

nie kłóćmy się pomiędzy sobą, nie wytykajmy błędów, czekajmy na sygnał do działania.

Gratuluję jabol(pełen szacun)

Zośka
Ledwie się pojawiłaś i od razu pretensje.

Natomiast dziwnie nie masz pretensji, że takie forum nie jest prowadzone przez federację...

To nie są pretensje. Po prostu jak już coś jest zamieszczone na forum to dlaczego nie jest widoczne dla wszystkich.

Po cholerę pięć różnych stron z tymi samymi czy podobnymi forami dot. spraw Służby Celnej (?)

To nie są pretensje. Po prostu jak już coś jest zamieszczone na forum to dlaczego nie jest widoczne dla wszystkich.

Po cholerę pięć różnych stron z tymi samymi czy podobnymi forami dot. spraw Służby Celnej (?)

nie lepiej pisać za swoje?

federacja miałaby swoje miejsce na chwalenie się sukcesami, zasięganie opinii swoich członków itp.

poza tym byłoby to takie kameralne miejsce wymiany poglądów

bardzo kameralne ;)

zosiu - a tak dla jasności - w jakich jesteś zz?

Obyś była taka oszczędna w swoich kąśliwych słowach
Dobranoc

zosiu - a tak dla jasności - w jakich jesteś zz?

A po co Ci ta wiedza ? ma to jakieś znaczenie ?
Jak napiszę, że nie należę do ZZ to zaraz obrzucisz mnie błotem, jak napiszę, że należę do któregoś ze związku, ale nie Celnicy.PL to zbesztasz mnie publicznie Ty i tobie podobni.
Namiastkę Waszej kultury osobistej na tym forum już miałam okazję w dniu wczorajszym doświadczyć. Tak więc może nie odpowiem na to pytanie. Zdaję sobie sprawę, że brak odpowiedzi z moje strony na Twoje pytanie zapewne również wywoła burzę.

Ustawa z dnia 24 lipca 1999r. o Służbie Celnej (Dz.U. Nr 72, poz 802)
Art. 94 ust. 1 W wypadku gdy przepisy prawa uzależniają stopień lub stanowisko służbowe, a także prawo do świadczenia lub jego wymiar od okresu pełnienia służby, pracownicy, którzy stali się funkcjonariuszami celnymi, zachowują ciągłość służby, z zaliczeniem dotychczasowego okresu pracy.
Art. 94 ust. 2. Dotychczasowe okresy zatrudnienia w administracji celnej traktowane są jako pełnienie służby w rozumieniu przepisów niniejszej ustawy.

Wysłane z mojego SM-N910C przy użyciu Tapatalka

Wszyscy piszący na tym forum mają rację i czas przestać nazywać się trollami czy sprawiedliwymi bo wszyscy będą walczyć o słuszną sprawę jaką jest obywatelski projekt emerytur dla SC, którą wywalczył dla NAS Sławek Siwy i czas zwierać szyki a nie pierniczyć kto ma czy nie ma racji bo wszystkim funkcjonariuszom chodzi o odrobinę stabilizacji(emerytury) i godziwe wynagrodzenie za ciężką pracę(służbę).
Tak nam dopomóż BÓG.
Mam nadzieję, że jeżeli działa w Polsce prawo to rząd pomoże nam w tym aby po wielu latach traktowania jak g..no profesjonalna, nowoczesna, umundurowana, uzbrojona formacja będzie miała takie same prawa jak inne formacje mundurowe w RP.

Back
Do góry