Bez urazy, ale Twój post i garroba odbieram jako kolejną próbę siania fermentu na tym forum.
Eee ? Nie przypominam sobie jakiś kontrowersyjnych wypowiedzi w temacie emerytur ostatnio
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Bez urazy, ale Twój post i garroba odbieram jako kolejną próbę siania fermentu na tym forum.
Magda66 w 100% popieram cię. Szlag go trafia że do cywila dobrowolnie poszedł do cywila z odprawą zgodnie z pismem byłego szefa JK. Sprawę do TK chce dać, którego TK bo przy tym obecnym to chyba marne szanse ma ha ha ha!!!!A jak to wygląda w Policji, kiedy ktoś odchodzi zanim nabył uprawnienia, a był mobbingowany i wolał odejść, bo udowodnienie mobbingu to droga przez mękę? Z Twojego postu wynika, że będzie cała rzesza byłych funków pokrzywdzonych. Szkoda, że nie przywołałeś tych którzy LATAMI brali pensje i emerytury z ZUSu i których chwała Bogu udało się 'namówić' do odejścia ze służby, obiecując dodatkowe 3 pensje odprawy... Ci również będą pokrzywdzeni?
Nie wiem, kim jesteś bo nie śledzę aż tak dokładnie forum, ale z Twojego postu to mi pachnie żeś cywil i teraz żałujesz, że Cię miętowy mundurek uwierał.
Eee ? Nie przypominam sobie jakiś kontrowersyjnych wypowiedzi w temacie emerytur ostatnio
Przepraszam coś mi źle weszło. Wpis dotyczy wypowiedzi gruszki co się z wierzby urwała.
Art. 99. o służ. celnejDla mnie sprawa jest prosta cywile powinni mieć liczone wyłącznie lata w mundurze.
Dla mnie sprawa jest prosta cywile powinni mieć liczone wyłącznie lata w mundurze.
dotarły do mnie wieści że w lutym drugie czytanie w sejmie i w marcu ustawa gotowa a z dniem 1 lipcem w realizacjii -oczywiście wasza emerytalna -tylko to mnie zadziwia że nikt dokładnie WAS NIE INFORMUJE -ale DZIĘKI UPRZEJMOŚCI DOBRYCH ZNAJOMYCH -TAKIE WIEŚCI DOCIERAJA ZA OCEAN - MOGĘ WAM JE PRZEKAZAĆ ( SORY ZA BLEDY -OD 5 LAT JESTEM W USA ) A TĘSPRAWA SIĘ TROCHE INTERESUJE BO MOŻE WRÓCE ABY ODEBRAC EMERYTURE - TAK -BO OD 1983 PRZEPRACOWALEM 20 LAT -DSZKODA BY TEGO STRACIS =POZDRAWIAM I NA ZMYWAK
Śledzę forum od paru lat... miałem się nie odzywać... ale wpisy co niektórych osób nie wiem czemu ma służyć.
Osobiście mnie takie wpisy irytują bo świadczą o autorze...
Idąc tropem Twojego myślenia sprawa jest prosta..."Mi się należy a innym nie."
Jeśli dobrze pamiętasz to w 2003 roku Służba Celna przejęła pobór podatku akcyzowego oraz zadania szczególnego nadzoru podatkowego (Sz.N.P.), który był osadzony w urzędach kontroli skarbowej. Wraz z zadaniami do Służby Celnej przeniesiono pracowników z Sz.N.P.
Weź pod uwagę to, że dawni cywile wraz z zadaniami (które być może Tobie dupsko uratowały bo nie miał byś co robić po wejściu PL w struktury celne UE) zostali przeniesieni na mocy ustawy o utworzeniu Wojewódzkich Kolegiów Skarbowych z 2003 r.
Było to przeniesienie służbowe.
Zauważ, że większość zadań opierających się na działaniach kontrolnych przeniesionych zostało z danego sz.n.p.
Być może to Tobie powinna się liczyć emerytura w momencie wejścia w życie UoSC ? Przemyśl to. Wcześniej nie byłeś w służbie lecz w administracji celnej.
Weź to pod uwagę i nie bij piany niepotrzebnej.
Pozdrawiam
Mało mnie interesuje co sądzi o tym jakiś Bambino czy Madzia, mocni na forum, czapkujący byłej władzy.I tak ten kulawy projekt obywatelski znajdzie się w TK i sądach ze względu na art.20 ,, ustawa niniejsza reguluje uprawnienia emerytalne i dotyczy wyłącznie osób będących funkcjonariuszami celnymi w dniu jej wejścia w życie".
A co z funkcjonariuszami, którzy poszli na swoje bo byli mobbingowani, a co z tymi których pomówiono i procesy trwają już 10 lat. Jak to ma się do zapisów w ustawie, że emeryturę traci się po prawomocnym wyroku. Zwykła niedopracowana kicha.
Gdyby nie łaskawość Banasia Sławek miałby emeryturę jak Mańce stanie.
Mało mnie interesuje co sądzi o tym jakiś Bambino czy Madzia, mocni na forum, czapkujący byłej władzy.
Niech się określi kol. Siwy i Opara.
Co z Kaczorem, co z sygnalistami, którzy nie załapali się jak Siwy na wielkoduszność Banasia?
Teraz sprzedawani są cywile.
Projekt to dobrze zrobił Kapicy i uwłaszczonym na tzw. reformie przyjaciołom z nagrodami po 30 tys.
Śmieją się teraz w kułak z wyrzuconych ze służby z przychylnością sądów ,,przygłupów ".
Mało mnie interesuje co sądzi o tym jakiś Bambino czy Madzia, mocni na forum, czapkujący byłej władzy.
Niech się określi kol. Siwy i Opara.
Co z Kaczorem, co z sygnalistami, którzy nie załapali się jak Siwy na wielkoduszność Banasia?
Teraz sprzedawani są cywile.
Projekt to dobrze zrobił Kapicy i uwłaszczonym na tzw. reformie przyjaciołom z nagrodami po 30 tys.
Śmieją się teraz w kułak z wyrzuconych ze służby z przychylnością sądów ,,przygłupów ".
Dobrze, że chociaż jedna osoba pamięta o sygnalistach o tych, którzy się nie bali i mówili co myśleli i wiedzieli prosto w oczy lub w formie notatek pod którymi się podpisywali. Jednak nie atakowałbym Przewodniczącego ZZ CelnicyPl. On akurat nigdy nie był bierny wobec takich ludzi i ile mógł to im pomagał. Pan Banaś powinien zastanowić się jak takim ludziom pomóc a ZZ powinien przypomnieć nowemu SSC o takich funkcjonariuszach, którzy za zgłaszanie korupcji zostali zwolnienie.