egzamin 17-18.09.07

Ostatno egzamin byl z opisów kolegó straszny. Może coś wiadomo czy ta sama komisja nas czeka?

ostatnio na egzaminie na 77 osób niezdało 27 lub 28 już nie pamiętam dokładnie. ciężkawo trochę było ale może być. przeżyło się

gorsze są testy. bardziej podchwytliwe. a na ustnym jest luzik. jak ktoś przeczyta rzetelnie cały materiał z modułów które wybrał to nie ma problemów ze zdaniem egzaminku
pozdro i powodzenia ja uciekam do Muszyny na kursik.... :lol:

obcy

Czy wybiera sie może ktoś teraz na egazmin z angielskieg, niemieckiego? To będzie test czy opisówka?

Jadę na początku października. Z tego co słyszałem to tak jak zwykle - część pisemna to gramatyka, wstawianie czasowników w prawidłowym czasie. Część ustna: trzeba umieć opowiadać o tym co sie robi i o sobie. Podobno trzeba dokładnie nauczyć się słówek.

Jade na egzamin zawodowy w poniedziałek. Z wiedzą nie czuje się za mocny, wiadomo wszystkiego się człowiek nie da rady nauczyć. Moduły powiedzmy tak na 75% umiem, a przynajmniej tak mi się wydaje.. Komisja ma być podobno inna niż na ostatnim "pogromie" co nie znaczy że musi być lepsza... :evil:

Ja same pozytywy słyszałam o ludziach z komisji poniedziałkowej. Co do wiedzy to podobnie - nastawiłam sie na naukę modułów a resztę oczywiście czytam. Podobno przeznaczenia to podstawa. Do zobaczenia!

a ja olewam ten cały egzamin ciepłym moczem

wisi mi ta cała SC

w tak chorej firmie jeszcze nie pracowałem
w firmie gdzie liczy się to z kim pijesz albo jak wielką tubą wazeliny dysponujesz a nie to co umiesz

u mnie kierownik jest tak światłym człowiekiem ze nie potrafi na kompie zredagować pisma, nie wspominając juz o pracy w Excelu

porażka.....................

egzamin

:) Pozdrawiam wszystkich zdajacych egzaminy.
Ja egzamin zdawałam juzrok temu. Najtrudniejszy jest test, dla mnie problem sprawiały pytania z taryfy celnej i powstawania długu celnego w zależności od procedury celnej, podatek akcyzowy. Podciągnać można się na ustnym.Z angielskiego gramatyka nie była trudna ale najważniejsze jest słownictwo celne. Sama gramatyka to za mało żeby zdac test. Pojęcia z angielskiego były wzięte z angielskiej wersji Wspólnotowego Kodeksu Celnego. Ci co dobrze zdali test byli wałkowani na ustnym czy naprawdę są dobrzy. Życzę powodzenia. :lol:

Wybieram się a pażdzierniku na rosyjski czy może mi ktoś w miarę sprecyzować ile np. jest pytań, ile zdania do przetłumaczenia, naco się nastawiać. DZIĘKI

dzięki za pomoc!!! tak włśnie w tej firmie jest. Wszczyscy wszystkich mają gdzieś. Jeszcze raz dięki!!!

Back
Do góry