dodatki mieszkaniowe

Można też na oficjalnej stronie KAS na Facebooku dodawać komentarze pytania o dyskryminację, dodatki mieszkaniowe.

Można też na oficjalnej stronie KAS na Facebooku dodawać komentarze pytania o dyskryminację, dodatki mieszkaniowe.
Na prawdę uważacie, że dodawanie komentarzy na Facebooku KAS załatwi sprawę? Może poprośmy kolegów z Izby Warszawskiej żeby pomalowali coś kredkami pod MFem?

Podoić, podoić ...

Uprzejmie proszę Szanowne Koleżeństwo, by nikt nie przejmował się postami złośliwych defetystów, wyśmiewających się z większości pomysłów, a sami nie posiadający ich żadnych.
Myślcie i proponujcie cokolwiek, bo nie ma pomysłów głupich, są jedynie ograniczone umysły, nie potrafiące z nich skorzystać. Pamiętajmy - najlepsze środki do celu, to środki niespodziewane, zaskakujące, często wydające się mizernymi ...

Podoić, podoić ...

Uprzejmie proszę Szanowne Koleżeństwo, by nikt nie przejmował się postami złośliwych defetystów, wyśmiewających się z większości pomysłów, a sami nie posiadający ich żadnych.
Myślcie i proponujcie cokolwiek, bo nie ma pomysłów głupich, są jedynie ograniczone umysły, nie potrafiące z nich skorzystać. Pamiętajmy - najlepsze środki do celu, to środki niespodziewane, zaskakujące, często wydające się mizernymi ...
Otóż to, nie przejmujmy się postami defetystów, których przytoczę:
Gratuluję szalonej wiary, a także wyobraźni, że niby SKAS uznaje pojęcie "godność" wobec swoich podwładnych.
Ale cóż, próbować trzeba koniecznie ...
Masz na tyle honoru żeby przyznać się, że jednak czytasz wszystkie moje wpisy?

Miałem być 🤐 , ale wpadłem na genialny pomysł, ten najaktywniejszy z aktywnych, pewnie brakuje mu kredek. Ja kupię mu z koleżeństwem kredę, żeby mógł wyrazić swój protest pod MF!

O, widzisz! To może być ciekawy, a niestandardowy sposób na zaskoczenie ministerialnych włodarzy. Może właśnie takie "odwrócone intencje" są sposobem na przekonanie naszego SKAS ?!

A "odwrócone", ponieważ ów użytkownik forum, nie odróżnia wątpliwości (np. Kolegi @byku) od własnego, agresywnego defetyzmu; własnego defetyzmu od (np. mojego) sarkazmu, jednym razem przedstawia się jako młody celnik z granicy, innym razem jako wieloletnia (...) z MF'u, a jeszcze innym jako niedoceniony, były przełożony.

Wobec tego uważam, że jestem tu winny przeprosiny, gdyż faktycznie owe sprzeczności mentalne, chwiejność emocjonalna oraz absolutny antagonizm wobec aktywnych użytkowników tego forum, może być nowym, skutecznym sposobem na zwycięstwo nad "racjonalnym", wyciszającym i odwlekającym wszelkie decyzje działaniem MF'u ...

Musimy chyba sami się zorganizować i coś zrobić.

Ale wiesz, że to pachnie stworzeniem nowego ZZ ?!

Wprawdzie po wk...eniu się na Solidarność, Agacie Jagodzińskiej udało się z Alternatywą, która działa nadzwyczaj prężnie
ale tutaj mamy i tak zbyt wiele podziałów między ludźmi.

Zatem albo prawdziwie się zjednoczymy pod szyldem Celnicy.pl i zarząd zareaguje na sugestie "ludu" albo z racji milczenia i braku jego reakcji, ludzie zrezygnują z członkostwa lub przejdą do Alternatywy, bądź nawet Solidarności, która (jak widzimy powyżej) upomniała się o przedmiotowe dodatki dla mundurowych ...

Trzeba przekonać młodszych kolegów to to dla nich. Ile tą mieszkaniówką się nacieszę 3 góra 4 lata a "młodzi" co najmniej 25lat.
Dobrze mówisz zarząd musi zareagować na sugestie z dołu, po to właśnie został wybrany Zarządem (pomijając organizację spływu czy tam rejsu jachtem)

Ostatnia edycja:
Trzeba przekonać młodszych kolegów to to dla nich. Ile tą mieszkaniówką się nacieszę 3 góra 4 lata a "młodzi" co najmniej 25lat.
Dobrze mówisz zarząd musi zareagować na sugestie z dołu, po to właśnie został wybrany Zarządem (pomijając organizację spływu)
Młodzi nic nie wiedzą o sprawie potrzebne jakieś info na poziomie Izb.

Dobrze mówisz zarząd musi zareagować na sugestie z dołu, po to właśnie został wybrany Zarządem (pomijając organizację spływu czy tam rejsu jachtem)
Ani 3 góra nawet 4 mieszkaniówką się nie nacieszysz.

Ja nie chcę mieszkaniówki, za dojazdy mam zwrot 1200 zł miesięcznie, i je stracę a dostanę 800 zł :(

Back
Do góry