dodatki mieszkaniowe

Nie chcę nikogo obrazić, ale to co powiem pewnie niektórych zaboli. Nadal uważam, że związek dba tylko o starych a nie nie o młodych. Główne tematy na forum (i działania związku) to: ucywilniania, rewaloryzacje emerytur, większe podwyżki dla starych, a nie młodych, bo są pokrzywdzeni i przez wiele lat nie mieli awansów, ale to, że mają ogromne dodatki w postaci dziadkowego i balkonikowego już jest pomijane, no i kuligi, spływy itp. (kto w nich bierze udział nie wiem, podejrzewam, że właśnie starzy, bo młodzi nie mają na to czasu, bo zajmują się dziećmi i domem, zresztą nawet jakbym chciał pojechać to nie dostanę urlopu). Kto zyska na dodatku mieszkaniowym - wszyscy, ale najbardziej ci co mają przed sobą 10, 20 a może i 30 lat służby, a nie ci, którym brakuje dwa lata do emerytury.
Czy to źle że związek dba tylko o starych? Powiem tylko, że rozumiem to, skoro trzon związku tworzą właśnie starzy a nie młodzi. Ale właśnie dlatego młodzi nie zapisują się do związku i dlatego związek nadal dba tylko o starych i tu powstaje błędne koło.
Dodatków mieszkaniowych nie ma i nie będzie, a to dlatego, że w policji, wojsku, SG są ogromne braki kadrowe i czymś trzeba przyciągnąć ludzi. A u nas nadal nabory są raz, może dwa razy w roku we wschodnich izbach, a i chętnych jest zdecydowanie więcej niż miejsc, więc nie trzeba nam marchewki, a wystarczy sam kij. Gdyby część emerytów odeszła i braki kadrowe zaczęły by nam doskwierać to byłaby dobra karta przetargowa, ale większość starych nie odchodzi na emerytury bo: mało pieniędzy, zabiorą mi dodatki, co ja będę robił, a tutaj przecież czy się stoi czy się leży... Niestety, ale większość starych nie robi nic albo robi niezbędne minimum i nic ponadto, blokując tym samym miejsce. W komórkach merytorycznych nie dostają nowych spraw "bo jak pójdzie na zwolnienie to ktoś go będzie musiał zastąpić", a na granicy zawsze obstawiają najlepsze stanowiska (jak to się dzieje przy losowaniu - nie wiem).

Ostatnia edycja:
Coś ci się kieĺbasi...

Raz piszesz że związek dba tylko o starych, potem że związek dba tylko o młodych....

Za dużo emocji...

A to czy dodatek mieszkaniowy będzie czy nie nie wynika wyłącznie z dziury wakatów, sam najwyższy argumentował to zaprzestaniem dyskryminacji funków mswia względem żołnierzy...

I nie siej defetyzmu, rozumiem brak wiary u ciebie, ale teksty w stylu marudy to się nie uda? Litości...

Nie masz wiary? Ok, ale nie odbieraj innym ich optymizmu, nie zniechęcaj i nie dawaj argumentów przeciwnikom...

Komu służą teksty to się nie uda?

W emki też wielu nie wierzyło...

Coś ci się kieĺbasi...

Raz piszesz że związek dba tylko o starych, potem że związek dba tylko o młodych....

Za dużo emocji...

A to czy dodatek mieszkaniowy będzie czy nie nie wynika wyłącznie z dziury wakatów, sam najwyższy argumentował to zaprzestaniem dyskryminacji funków mswia względem żołnierzy...

I nie siej defetyzmu, rozumiem brak wiary u ciebie, ale teksty w stylu marudy to się nie uda? Litości...

Nie masz wiary? Ok, ale nie odbieraj innym ich optymizmu, nie zniechęcaj i nie dawaj argumentów przeciwnikom...

Komu służą teksty to się nie uda?

W emki też wielu nie wierzyło...
Zwykła pomyłka pisarska (żeby nie powiedzieć literówka) przewyższa Twoje możliwości intelektualne?

I nie chodzi o to, że sieję defetyzm tylko jestem realistą. Nie mamy żadnej karty przetargowej względem innych służb. Mieliśmy już mieć komendę główną i nawet szumnie zbierane podpisy nie pomogły. Argument o dyskryminacji względem MON czy MSWiA jest śmieszny, równie dobrze można powiedzieć, że nasi skarbusie też są dyskryminowani, bo nie mają takich przywilejów jak funkcjonariusze, a przecież pracujemy w jednej firmie. Zresztą jak można porównywać się do prawdziwej mundurówki, gdzie połowa u nas nie ma ŚPB, a 90% broni...

Nie chcę nikogo obrazić, ale to co powiem pewnie niektórych zaboli. Nadal uważam, że związek dba tylko o starych a nie nie o młodych. Główne tematy na forum (i działania związku) to: ucywilniania, rewaloryzacje emerytur, większe podwyżki dla starych, a nie młodych, bo są pokrzywdzeni i przez wiele lat nie mieli awansów, ale to, że mają ogromne dodatki w postaci dziadkowego i balkonikowego już jest pomijane, no i kuligi, spływy itp. (kto w nich bierze udział nie wiem, podejrzewam, że właśnie starzy, bo młodzi nie mają na to czasu, bo zajmują się dziećmi i domem, zresztą nawet jakbym chciał pojechać to nie dostanę urlopu). Kto zyska na dodatku mieszkaniowym - wszyscy, ale najbardziej ci co mają przed sobą 10, 20 a może i 30 lat służby, a nie ci, którym brakuje dwa lata do emerytury.
Czy to źle że związek dba tylko o starych? Powiem tylko, że rozumiem to, skoro trzon związku tworzą właśnie starzy a nie młodzi. Ale właśnie dlatego młodzi nie zapisują się do związku i dlatego związek nadal dba tylko o starych i tu powstaje błędne koło.
Dodatków mieszkaniowych nie ma i nie będzie, a to dlatego, że w policji, wojsku, SG są ogromne braki kadrowe i czymś trzeba przyciągnąć ludzi. A u nas nadal nabory są raz, może dwa razy w roku we wschodnich izbach, a i chętnych jest zdecydowanie więcej niż miejsc, więc nie trzeba nam marchewki, a wystarczy sam kij. Gdyby część emerytów odeszła i braki kadrowe zaczęły by nam doskwierać to byłaby dobra karta przetargowa, ale większość starych nie odchodzi na emerytury bo: mało pieniędzy, zabiorą mi dodatki, co ja będę robił, a tutaj przecież czy się stoi czy się leży... Niestety, ale większość starych nie robi nic albo robi niezbędne minimum i nic ponadto, blokując tym samym miejsce. W komórkach merytorycznych nie dostają nowych spraw "bo jak pójdzie na zwolnienie to ktoś go będzie musiał zastąpić", a na granicy zawsze obstawiają najlepsze stanowiska (jak to się dzieje przy losowaniu - nie wiem).
Same bzdury!

Bzdury, bo jesteś blisko emerytury i masz inne zdanie niż moje? To może wypunktujesz co konkretnie jest bzdurą i dlaczego?
Nawet nie bzdury tylko zwykłe chamstwo...

"Zwykła pomyłka pisarska (żeby nie powiedzieć literówka) przewyższa Twoje możliwości intelektualne?"

Wykluczasz się jako partner dialogu...

Nie na takim poziomie...

"Zwykła pomyłka pisarska (żeby nie powiedzieć literówka) przewyższa Twoje możliwości intelektualne?"

Nie na takim poziomie...
A może zwykłe przejęzyczenie z pogłosem bo to na czasie.

Nie na takim poziomie...
Popełniłem jeden mały błąd, który każdy normalny człowiek by zignorował, bo zrozumiałby kontekst zdania. Ale nie ty, ty musiałeś się czepić i wytknąć to jakbym obraził Ci matkę. Widać nie na darmo dostałeś długiego bana.

Nie kreuję się na partnera dialogu, po prostu chcę żebyście zeszli na ziemię, a nie wierzyli w gruszki na wierzbie, bo do niczego dobrego to nie prowadzi.

Witam, sprawa dodatków mieszkaniowych, dodatków aglomeracyjnych orz innych świadczeń jest przedmiotem naszych priorytetowych działań - ostatnie pismo do MF poszło 22.01.2025 r. zatem nie minęło jeszcze 30 dni na odpowiedź. Mamy przygotowane zarówno pisma do Premiera , które wyjdzie z Forum Służb Mundurowych, jak i zostanie wystosowane pismo przez wszystkie związki w KAS, które reprezentują funkcjonariuszy. Sprawy dotyczące środków finansowych, to nigdy nie jest sprawa od ręki. W zależności od odpowiedzi jaką otrzymamy od Ministra Finansów adekwatne będzie nasze i Wasze działanie. Proszę przy okazji nie wyśmiewać organizowanych imprez turystycznych i sportowych - bo tym zajmują się nasi Panie /Panowie emeryci, a nie ZG i chwała im za to oraz DZIĘKUJEMY. Wszystkie inne informacje dotycące kart paliwowych , ubepieczeń przygotowują nasi partnerzy, a nie ZG. Ponadto w ZZ jest wielu cywilnych pracowników (ucywilnieni funkcjonariusze, pracownicy dawnego apartu skarbowego oraz byli pracownicy UKS )- są pełnoprawnymi członkami i mają prawo oczekiwać , że o ich uprawnienia zadbamy.
Powinno być " w zależności jeśli taką odpowiedź otrzymamy..." jutro mija 30 dni, a odpowiedzi brak.

chłopaki chcecie razem z SW dogadać w sprawie do datków mieszkaniowych się to oni zapewne wam zagwarantują dodatki a nawet mieszkanie na kilka lat bezpłatne oraz ochronę gratis MASZ SWÓJ DOM I SIĘ CISZ
E

Back
Do góry