A
ALKOR
Gość
IC Łódź - nie
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Koleżanki i koledzy pracujący w SZNP!
Chciałbym zadać Wam pytanie dotyczące Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 21.04.2000 roku. Rozporządzenie to dotyczy stawek uposażenia zasadniczego w Służbie Celnej, wysokości oraz szczegółowych zasad przyznawania i wypłacania DODATKÓW do uposażenia zasadniczego.
Moje pytanie – czy gdziekolwiek, ktokolwiek z pracowników SZNP ma wypłacany - DODATEK za służbę w warunkach szkodliwych dla zdrowia i uciążliwych?
W załączniku nr 3 do rozporządzenia jest wykaz takich szczególnych warunków, które uprawniają do wypłacania takiego dodatku. Nas najbardziej dotyczy pkt. 3 podpunkt 6, który ma brzmienie – „przy wytwarzaniu, stosowaniu, magazynowaniu i transportowaniu gazów, paliw i materiałów wybuchowych”.
Nie będę póki co zagłębiał się w szczegóły, mój post jest w tej chwili tylko po to, by ustalić czy wypłacają taki dodatek w innych izbach.
Czekam na Wasze odpowiedzi.
p.s. Z góry przepraszam jeżeli okaże się, że taka dyskusja miał już tu miejsce. Jeżeli tak było, to poproszę o skierowanie mnie do odpowiedniego wątku. Dziękuję.
A może zamiast tego referendum jakikolwiek z licznych związkow zawodowych wystąpi ze stosownym wnioskiem i rozpocznie procedurę do której jest zobowiązany. Po co kłapać po próżnicy.Koleżanki i koledzy pracujący w SZNP!
Chciałbym zadać Wam pytanie dotyczące Rozporządzenia Ministra Finansów z dnia 21.04.2000 roku. Rozporządzenie to dotyczy stawek uposażenia zasadniczego w Służbie Celnej, wysokości oraz szczegółowych zasad przyznawania i wypłacania DODATKÓW do uposażenia zasadniczego.
Moje pytanie – czy gdziekolwiek, ktokolwiek z pracowników SZNP ma wypłacany - DODATEK za służbę w warunkach szkodliwych dla zdrowia i uciążliwych?
W załączniku nr 3 do rozporządzenia jest wykaz takich szczególnych warunków, które uprawniają do wypłacania takiego dodatku. Nas najbardziej dotyczy pkt. 3 podpunkt 6, który ma brzmienie – „przy wytwarzaniu, stosowaniu, magazynowaniu i transportowaniu gazów, paliw i materiałów wybuchowych”.
Nie będę póki co zagłębiał się w szczegóły, mój post jest w tej chwili tylko po to, by ustalić czy wypłacają taki dodatek w innych izbach.
Czekam na Wasze odpowiedzi.
p.s. Z góry przepraszam jeżeli okaże się, że taka dyskusja miał już tu miejsce. Jeżeli tak było, to poproszę o skierowanie mnie do odpowiedniego wątku. Dziękuję.
Problem polega na tym, że nie wiesz co piszeszproblem polega na tym też że dodatek ten powinien być wypłacany tylko celnikom a w akcyzie rządzą w większości cywile i im na tym nie zależy.
pracowałem w sznp i upominaliśmy się o ten dodatek u swojego kierownika cywila, zainteresował się tym lecz jak się doczytał że to się należy tylko celnikom to olał sprawę i stwierdził że przecież SC nie produkuje ani nie przechowuje paliw. Identycznie twierdzi nasza pani od BHPProblem polega na tym, że nie wiesz co piszesz