Dlaczego ludzie tak nienawidza celnikow

G

Guest

Gość
Czytam posty pod informacjami serwisow internetowych i az mnie trafia. Wg wiekszosci celnicy to jedna wielka banda zlodziei i nierobow. Wszyscy mamy "wypoasione" domy i super bryki. Czy jest wogole mozliwa zmiana opinii o zollach, czemu sie nie przyczepia do urzedasow w ministerstwie. I jak zwykle jeszcze to ze juz w biblii celnicy byli tymi najgorszymi.

Anonymous napisał:
Czytam posty pod informacjami serwisow internetowych i az mnie trafia. Wg wiekszosci celnicy to jedna wielka banda zlodziei i nierobow. Wszyscy mamy "wypoasione" domy i super bryki. Czy jest wogole mozliwa zmiana opinii o zollach, czemu sie nie przyczepia do urzedasow w ministerstwie. I jak zwykle jeszcze to ze juz w biblii celnicy byli tymi najgorszymi.
PO PIERWSZE A ZA CO MAJA KOCHAĆ, PO DUGIE NA CO CI ICH MIŁOŚC

MeFmann, kultury trochę.

Wracając do tematu: a którzy mundurowi są kochani?

nikt mnie nie musi kochać ale za pracę za 1300 netto po dwóch latach to tylko trochę szacunku chciałbym

Dlaczego teraz strakujecie jak już mamy dobry rząd.

Trzeba było twardo stawiać rządania jak rządził Pis.

Zgadzam się z obserwatorrem: to dobry rząd. Nie zgadzam się natomiast z sugestią, że skoro rząd dobry, to "strajkować" nie można. Bo kto strajkuje? Strajkujecie? Ja mam ważne sprawy do załatwienia na mieście :D
I piszemy "żądania".

Protest

Nas nikt nie powinien i nie może kochać! Nas powinno własne ministerstwo szanować i to wystarczy. Czy chcemy tak dużo!!!!

Zgadzam się z obserwatorrem: to dobry rząd. Nie zgadzam się natomiast z sugestią, że skoro rząd dobry, to "strajkować" nie można.[color]
dobry rząd charakteryzuje się tym , że jego ministrowie są kompetentni, a tego nie można powiedzieć o Panu S.G ( ca za ironia SG ? ) , ani o naszym ministrze, który nawet nie próbuje z nami rozmawiać.
Dlaczego teraz, od października ogłoszony protest - 3 miesiące -dwa rządy i nic, kiedyś trzeba było zacząć...

w końcu

Po
1. To w końcu dobrze, że wschód zrozumiał to co przeżywali celnicy z południowej i zachodniej granicy,
2. To prawda, że starsi celnicy żyją na wysokim poziomie, jednak jest to efekt ich pracy na przełomie lat 80/90 i ludzie to widzą i tak oceniają resztę
3. Niech poborem cła i kontrolą celną zajmą się f-sze SG to zobaczymy jakie będą mieli notowania. Z praktyki wiem, że ich pazerność na okazję jest setki razy większa niż celników,
4. A w ogóle, to dla zwykłego zjadacza chleba f-sz SG, czy pracownik agencji celnej to celnik, a oni zawsze pobierali datki na konto celnika,
5. Inna sprawa to fatalne stosunki międzyludzkie w samym cle. Obrzucanie się g-m wśród celników i wyścig szczurów doporowadził do tego co mamy.
6 O sposobie alokacji nie wspomnę. To trzeba przeżyć
7. No i lobbing, którego nikt nie prowadził - bo po co
8. A np. SG ma kasę na różne cele reprezentatywne
8.Przykład- koledzy z IC Rzepin siedzą jak mysz pod miotłą- przecież ich to nie dotyczy - czyżby?
9. A i związki wiele przespały, bo możliwość pracy w służbie mundurowej umożliwia jedynie posiadanie kategori odpowiedniej kategorii zdrowia A.
Z przykrością - wielu z celników ma kategorię niedopuszczjącą do służby w formacjach mundurowych w tym wielu dziłaczy związków- więc rozumiecie nie walczyli o włączenie do formcji służb mundurowych w sposób właściwy.

a ja się cieszę że mam pojemny bagażnik w samochodzie. po kilku godzinach na drodze chuje na plecach i w kieszeniach mi się nie mieszczą - posłuchajcie CB radia jak mobilni jadą w teren - NO COMMENT

Nie rozumiem istoty pytania, celnik nie jest do kochania, podobnie jak policjant czy chocby straznik graniczny, celnik ma byc przede wszystkim skuteczny, a zeby mógł byc skuteczny musi byc dobrze oplacanym profesjonalistą, swiadomym ze stoi za nim Panstwo Polskie i ze to panstwo go nie zostawi w potrzebie ..............tyle , tylko tyle i az tyle

Nie rozumiem istoty pytania, celnik nie jest do kochania, podobnie jak policjant czy chocby straznik graniczny, celnik ma byc przede wszystkim skuteczny, a zeby mógł byc skuteczny musi byc dobrze oplacanym profesjonalistą, swiadomym ze stoi za nim Panstwo Polskie i ze to panstwo go nie zostawi w potrzebie ..............tyle , tylko tyle i az tyle

Panowie i Panie.
To nie jest tak. Ludzie nas kochają.Tylko jeszcze o tym nie wiedzą. :twisted:

Back
Do góry