Czy w cle w końcu będą reformy?

• Thread starter Thread starter przedsiębiorca z południa
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
P

przedsiębiorca z południa

Gość
Mam dość niekompetentych urzędników celnych mój towar stał ostatnio 2 dni bo celnik był niekompetenty jak mamy dawać miejsca pracy skoro blokuje nas skostniały układ biurw?
czy sie leży czy się stoi 2 tysiące sie należy, czas z tym skończyć,odprawiałem towar w Niemczech tam wszystko idzie sprawnie i bez zwłoki tam celnik szanuje przedsiębiorcę który płaci na nich podatki

Szanowny Panie. Gro z problemów na styku SC - przedsiębiorca nie jest spowodowana winą szeregowych funkcjonariuszy, a nadmierną biurokracją, złą procedurą i fatalnymi przepisami.
Przeraża nas to, że przygotowana przez MF zmiana naszej ustawy absolutnie nic nie zmieni i nie usprawni obsługi, a może być wręcz dużo gorzej.
Rozmawiamy o tym z przedsiębiorcami, często razem rozkładamy ręce. Wiele można poprawić, tak aby uczciwym przedsiębiorcom żyło się lepiej. Można to zrobić bez uszczerbku dla skutecznego ścigania szarej strefy.
Chcemy w tej sprawie wymienić poglądy i wypracować rozwiązania wraz z Wami. Proszę do mnie napisać slawomir.siwy@celnicy.pl a na pewno będzie Pan mógł zgłosić swoje konstruktywne uwagi w materii co należy zmienić i poprawić w gronie innych przedsiębiorców i przedstawicieli Parlamentu.

PS.
Od dawna o tym mówię i piszę, że mimo iż dużo drożej, prościej jest odprawić się poza granicami Polski. Pisaliśmy o tym do Premiera, mówiliśmy w mediach, spowodowaliśmy interpelacje poselskie, ale pisma, interwencje Posłów i nasze uwagi nie są należycie rozpatrywane.
ZMIEŃMY TO W KOŃCU RAZEM. PROSZę SIĘ DO MNIE ODEZWAĆ.

Back
Do góry