Czy obecnie w SC mamy do czynienia ze spółdzielnią kadry kierowniczej?

szeregowiec

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Być może się mylę. Ale dwa pierwsze z brzegu przykłady:

1. O tempora, o mores. Warszawsko – siedleckie światowe awanse. Pod adresem http://celnicy.pl/showthread.php?7561-O-tempora-o-mores.-Warszawsko-–-siedleckie-światowe-awanse .
2. Najpierw marginalizowanie liczby liczby odwołań, teraz przedłużanie postępowań (już prawie dwuletnich) z uwagi na dużą liczbę spraw dotyczacych stosunku służbowego. O czym pod adresem http://solid.home.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=498&Itemid=1 .

Wskażecie inne przykłady standardów obecnego "estabilshmentu", który, jak mi się wydaje, jest przekonany o swojej bezkarności i nieomylności?

Czy nie mamy do czynienia z sytuacją, którą można określić jednym zdaniem: Ty mnie zrobić dobrze, To ja Tobie zrobić jeszcze lepiej?

Ostatnia edycja:
Oddział Celnes trajkowały w 2008r, były obietnice - a kto na tym wszystkim skorzstał?????
Kupa darmozjadów z : Izb, Urzędów( referatów kontroli przedsiębiorców.EK, PC, referatku akcyzy, referatu karno - s,)
Ciekawe co oni bedą robić jak oddziały przestaną istnieć?
Jak patrzę na tych wyżej wymienionych i widzę jak oni "ciężko tyrają" to robi mi się niedobrze
Mam nadzieję, że kiedyś ktoś się przypatrzy pracy tych "Superekspertów"= opier....czy
Jak przyjdzie zapytać o coś tych pseudoekspertów nieudaczników - to potrafią chować tlko głowę w piasek

Oddział Celnes trajkowały w 2008r, były obietnice - a kto na tym wszystkim skorzstał?????
Kupa darmozjadów z : Izb, Urzędów( referatów kontroli przedsiębiorców.EK, PC, referatku akcyzy, referatu karno - s,)
Ciekawe co oni bedą robić jak oddziały przestaną istnieć?
Jak patrzę na tych wyżej wymienionych i widzę jak oni "ciężko tyrają" to robi mi się niedobrze
Mam nadzieję, że kiedyś ktoś się przypatrzy pracy tych "Superekspertów"= opier....czy
Jak przyjdzie zapytać o coś tych pseudoekspertów nieudaczników - to potrafią chować tlko głowę w piasek

Gasio zapraszam do UKPR. Jak potrzeba było ludzi do nas to tacy jak Ty - "ciężko pracujacy" z oddziału robili wszystko żeby tylko zostać na oddziale i drzemać na nockach,a teraz wypominają stanowiska ekperckie. I gwarantuje Ci że bez oddziałów damy sobie rade, a nawet będzie lepiej bo nie będzie trzeba poprawiać baboli

Spółdzielnia? Po trzykroć?

Jeśli sądy orzekną na korzyść odwołujących się ze względu na przed dniem wejścia w życie oraz doświadczenie zawodowe, to trzeba będzie to potwierdzić.A także stwierdzić, że niektórzy funkcjonariusze zostali okradzeni ze stopni oficerskich, ze wskazaniem na złodzieja.

Jeśli sądy orzekną na korzyść odwołujących się od propozycji stanowisk (też przepis przejściowy pod rygor nowej ustawy), będzie to złodziejstwo po raz wtóry.

Jak przy tym nazwiemy rozdysponowanie kasy z UM za 2010 r. pod stanowiska obowiązujące od 1 stycznia 2011 r., z wyrównaniem za cały 2010 r.? Przecież zgodnie ze stanowiskiem rządu te pieniądze były przeznaczone na podwyżki dla wszystkich zatrudnionych w SC. Czy znów należy dojść do konkluzji o złodziejstwie w świetle jupiterów?

kolego rudi- funkcjonariuszu SC

napisałeś:
"zapraszam do UKPR. Jak potrzeba było ludzi do nas to tacy jak Ty - "ciężko pracujacy" z oddziału robili wszystko żeby tylko zostać na oddziale i drzemać na nockach,a teraz wypominają stanowiska ekperckie."

było minęło. drzemania po nocach nie wypominaj. to już historia. na forum pisują ludzie z granic. wystarczy poczytać. jest jak jest.

... i dalej

"I gwarantuje Ci że bez oddziałów damy sobie rade, a nawet będzie lepiej bo nie będzie trzeba poprawiać baboli"

czy uważasz, że jeśli zlikwidują granice / oddziały graniczne i pozostałe /, będziesz potrzebny jako ekspert ?

pozdrawiam
AKCJA PAGON !

I gwarantuje Ci że bez oddziałów damy sobie rade, a nawet będzie lepiej bo nie będzie trzeba poprawiać baboli

Kolejny przykład eksperta myślącego kategorią, iż generałowie bez wojska mogą wygrać wojnę - kolego na miejscu Twojego przełożonego wysłałbym Cię na front żebyś trochę prochu strzelniczego powąchał i zrozumiał pewne zalezności.

Gasio zapraszam do UKPR. Jak potrzeba było ludzi do nas to tacy jak Ty - "ciężko pracujacy" z oddziału robili wszystko żeby tylko zostać na oddziale i drzemać na nockach,a teraz wypominają stanowiska ekperckie. I gwarantuje Ci że bez oddziałów damy sobie rade, a nawet będzie lepiej bo nie będzie trzeba poprawiać baboli
Dla niektórych zmieniłbym nazwę stanowiska na ekskrement celny w twoim przypadku napewno.

uderz w stól a odezwą sie super eksperci -

wiele lat trzebabyłoby aby ogarnęli pracę w OC :systemy i całą resztę zwiazaną z odprawami , które trzeba robić na bieżąco a nie w ciepełku z miesięcznym zastanowieniem jak to zrobić

Ludzie !!!! Pax, pax !!!! Przecież im chodzi o to żebyśmy się kłócili. Jak sobie na to pozwolimy to będzie nasz koniec. Wiadomo, że inna jest specyfika pracy na OC a inna w referacie w UC. Natomiast takie wartościowanie stanowisk jest tylko beknięciem nieogolonego. Błagam jeszcze raz, nie dajmy się skłócić. Zakończmy te nic nie przynoszące spory !!!!!!!!!!!!!!!!

powiedz jak czułbyś się będąc doświadczonym zolem z 20 letnim stażem zwartościowanym na specjalistę (bo tacy są tylko w oddziałach) widząc jak dobrze zrobili sobie w urzędach i izbach. gdyby w każdej komórce była zachwana piamida stanowisk - wszystko byłoby O.K.
bo w każdej komórce są ludzie bardziej doświadczeni i mnie doświadczeni, bardzej pracowici i mniej pracowici
ale niestety kapica zgnoił oddziały celne (może za rok 2008 bo inni przecież nie strajkowali).
ale jaka płaca taka winna byc praca
oddziały obudzcie się

Pracuję w dozorze. Długoletni inspektor celny teraz st.specj. Ze stażem trochę krótszym niż Ty. Po wartościowaniu czuję się ch.......wo. Poniekąd być może wartościowa idea została przez nich zj........a. W mnie w dozorze gość z 37 letnim stażem służby został mł. spec. Q...a dramat. Ekspertami zostali ci co mieli zostać zostali. Na dzień dzisiejszy nie wiele można zrobić. Nieogolony i jego podejrzana kamaryla są dumni z wykonanego zadania upodlenia i upokorzenia ludzi. Pocioty i kolesie zadowoleni wyrównania za cały rok. Wierz mi przyjdzie czas rozliczenia i zadania paru pytań, wierz mi.

Jeśli sądy orzekną na korzyść odwołujących się ze względu na przed dniem wejścia w życie oraz doświadczenie zawodowe, to trzeba będzie to potwierdzić.A także stwierdzić, że niektórzy funkcjonariusze zostali okradzeni ze stopni oficerskich, ze wskazaniem na złodzieja.

Jeśli sądy orzekną na korzyść odwołujących się od propozycji stanowisk (też przepis przejściowy pod rygor nowej ustawy), będzie to złodziejstwo po raz wtóry.

Jak przy tym nazwiemy rozdysponowanie kasy z UM za 2010 r. pod stanowiska obowiązujące od 1 stycznia 2011 r., z wyrównaniem za cały 2010 r.? Przecież zgodnie ze stanowiskiem rządu te pieniądze były przeznaczone na podwyżki dla wszystkich zatrudnionych w SC. Czy znów należy dojść do konkluzji o złodziejstwie w świetle jupiterów?

JEDYNY WPIS WARTY UWAGI.
dajmy spokój z docinkami, wyliczankami kto lepszy, gdzie więcej pracy - bo ne o to chodz- ale o to że wartosciowanie było niesprawiedliwe i sklóciło nas wszystkioch - chyba o to im chodziło - wiec nie dajmy im satysfakcji. nie tu na forum!!!! p. Sławek działa - korzystajmy z rad i podpowiedzi/gotowców od prawników zamiast biadolić

a ja bys sie czul jak masz zbyt duza wiedze i szef boi sie tego go czuje ze moze zmoczyc i odsuwa cie na specjaliste i a na eksperta daje naiwnego ale wiernego ktory niczego nie kuma ...ale jest przyjety przez pewnie znajomosc i wszystko podpisze co szef mu karze ???

Pan Jacek Kapica jest złodziejem i będzie złodziejem. Okradł celników z dodatkowych urlopów- czy nie jest to prawdą? Okradł celników w procesie mianowania- czy nie jest to prawdą? Okradł celników w procesie wartościowania - czy nie jest to prawdą? Złodziej będzie złodziejem. Teraz za państwowe pieniądze ten złodziej obiecuje że będzie walczył z hazardem ?! Kabareciarz. Nie udało się Anglikom, nie udało się Niemcom a uda się KAPICY. Kabareciarz i tyle.

Zainspirowany obejrzanym przed chwilą bagatelizującym wystąpieniem JK w TV w sprawie nielegalnego obrotu alkoholem pochodzącym z płynu do spryskiwaczy czy podpałek do grila pytam, czy to także nie jest przykład potwierdzający postawione pytanie?

Zechcecie przypomnieć o co chodzi w tej sprawie? Kilka faktów potwierdzających wzajemną adorację?

Oni dalej (oficerowie SSC) robia i legalizuja przekrety ...specjalisci to wiedza i umieja dowiesc!!

ciekawa wypowiedź!ponieważ pracowałem w oc,uc i ic..powiem Ci kolego, że bzdury wypisujesz..na nocy nie spałem tylko za.....m, w uc było różnie, teraz będąc tam byłbym mł. ekspertem a w ic...luz...i pewnie stanowisko eksperta...może nie umiesz właściwie zorganizować sobie pracy w UKPR?praca to praca, wartościowanie jest wielkim bublem i nieporozumieniem, jeśli jesteś zadowolony, to.....Szkoda, że dyrektorzy, naczelnicy i kierownicy nie czują się winni, niesprawiedliwie podcięto skrzydła osobom zdolnym i chętnym do pracy...teraz to już tylko wypaleni zawodowo i zdegradowani funkcjonariusze...

Rudi jesteś palantem i nim zostaniesz!!!!!

3/4 IC i UC TO KUPA OPIERDAL...ACZY, UDAJĄCYCH ŻE COŚ ROBIĄ. NIE MAJĄCYCH POJĘCIA O CLE ! CI POŻAL SIĘ BOŻE EKSPERCI ODSYŁAJĄ STRONY NA OC , BO NIE MAJĄ PODSTAWOWYCH WIADOMOŚCI.MACIE WĄSKI ZAKRES PRZEPISÓW , KTÓRE MUSICIE ZNAĆ , Z RESZTY JESTEŚCIE NOGI! JA TWOJEJ ROBOTY NAUCZYŁ BYM SIĘ W PARĘ DNI. TY MOJEJ, JAK BYŚ PRZYSZEDŁ NA ODDZIAŁ NA PIERWSZĄ LINIĘ NP.DYSPO , TO BYŚ TYLKO ZAPŁAKAŁ! GDYBYŚ POSZEDŁ NA PIESZE W MEDYCE ,TO PO PARU SŁUŻBACH IDZIESZ NA L-4.RZADKO UDZIELAM SIĘ NA FORUM, ALE TAKIEMU PALANTOWI MUSIAŁEM ODPOWIEDZIEĆ!!!!!!!!

bez granicy urzedy i izby nie mają co robic,szkoda ze przy wartosciowaniu tego nie doceniono i wydano po kilka i kilkadziesiat tysiecy złotych (na etat) na podwyzki dla swoich wazeliniarzy (patrz ostatnie odpowiedzi z izb),po prostu jak zamykaja lub jest jakikolwiek problem nie ma nikogo jak podwyzki tylko i zawsze ci sami

Back
Do góry