Czy na forum jest cenzura???

Divide et impera, Administratorze!
A o mój spokój się nie martw. Zamiast tego pacnij sie pluszową łapką w główkę. "Tą" główkę.

Stary celnik napisał:
nie przytaczaj regulaminu bo jest on tak ogólny ze Admin moze wszystko a gdyby to nie wynkało z regulaminu to z technicznych mozliwości wynika ze moze wszystko.
Masz w 100% słuszność, ADMIN może wszystko
Stary celnik napisał:
Został skasowany mój kulturalny i mieszczacy sie w regulaminie komentarz niekoniecznie pochlebny dla pana Siwego i jego pryncypała!!!!
Nigdy nie usuwałem takich postów co najwyżej przenosiłem, o czym świadczy dziesiątki wpisów, które są wciąż na forum, i które nie są mi przychylne.
Krytyka dot. mojej osoby bez najmniejszych przeszkód(z zastrzeżeniem przestrzegania Regulaminu :) i prawa) może być prowadzona w dziale dot. zw. zawodowych(jest tam kilka tematów na ten temat i całkiem sporo postów). Staram się odpowiadać na tego typu wpisy, pomimo iż w większości przypadków oskarżenia kierowane do mnie opierają się na nieprawdziwych tezach. Mam świadomość, ze taki jest urok każdego forum, więc dopuszczam tą najczęściej niesłuszną krytykę. Często wpisy są tak niepoważne, że nie ma powodów aby w ogóle na nie odpowiadać.
Jeżeli jeden z wielu postów kierowanych do mnie został jednak skasowany, to na pewno nie przeze mnie tylko innego moderatora lub admina, może ten wpis został jednak przeniesiony, proszę sprawdzić.

do Forumowiczów napisał:
Uprawiajcie dalej CENZURĘ.
Gratuluję PRL-owskich metod.
Mój drogi. Gdyby posty nie na temat nie były kasowane lub nie wędrowały do kosza, to na tym forum mielibyśmy jeden wielki chaos, który i tak jest niemały mimo naszej jak to nazwałeś cenzury - ja uważam, że wciąż zbyt łagodnie traktujemy foromowiczów, którzy piszą wbrew Regulaminowi.

...i dlatego właśnie uważam, że powinno się tu wprowadzić obowiązkowe logowanie przynajmniej zanim ktoś coś tu napisze to by się dwa razy zastanowił. Prawda jest tak, że własnie "goście" piszą najwięcej durnych postów, odpowiedzi itp.

Albo by nie napisał.... niech żyje pluralizm...

Jak ktoś paszkwila postawi to do Prokuratora i po problemie...a tak proszę... cały czas mam niesmak po kastracji mojego postu....

Drogi przedmówco.
Wpisy jeżeli już są kasowane, to w ściśle określonych sytuacjach. Więcej informacji na ten temat znajdziesz TUTAJ.

PS. Kastracja to nie najlepsze określenie. Polecam w tej kwestii Wydawnictwo Naukowe PWN.

Czy nie chcecie aby dobrano się do du...

Proszę pamiętać, że założenie nowego forum to nie problem, a dobranie się do ludzi, którzy są odpowiedzialni za bałagan prawny, cywilny, łamanie prawa pracy za alokację itd. to problem Nas wSZYSTKICH. CZY CHCECIE ICH BRONIĆ.

janek jakiś Ty błyskotliwy. pamietaj ze doświadczenie przychodzi z wiekiem a tobie brakuje i jednego i drugiego podejrzewam. Gdzie mam zagladac to mi nie przypominaj co 2 post bo ja wolę w inne miejsca spogladac :D

PWN to ja przestudiowałem jak w tetrowe robiłeś, a znajomością google to Ty mi nie zaimponujesz- poszukaj równych sobie i ich bajeruj wszechstronną znajomością wyszukiwarki :-))

"ściśle określone sytuacje" jak bardzo ściśle określone przez kogo i jakie????
Jak widzisz zapodanie takim frazesem tylko Ciebie ośmiesza!!!!

Podjeliśmy szereg działań mających na celu zmierzanie w kierunku poprawy zaistniałej sytuacji ......... taki sam banał..... i co? NIC. Z twojego postu też nic nie wynika.
Jak jest temat poważny- zwalnianie pracowników\funkcjonariuszy SC w kuriozalnych sytuacjach to cichutko, ani Ty ani siwy nic nie napiszecie... no może że...takie czasy..... a jak usuwać posty to pierwsi......ZE-NA-DA.
Ty już lepiej nie odpisuj na posty o cenzurze tylko jak zawsze je skasuj bo coś mi się mocno zdaje że nic mądrego juz w tym temacie nie napiszesz.

Co do czepiania sie słowa kastracja.... naprawdę wiedziałeś ze to sie tyczy sterylizacji czy dopiero studiując słowo po słowie z PWN on-line?
Dobrze ze mnie poprawiłeś bo nie jestem tak madry jak ty...własciwie to przy tobie jestem nieopisanym głupkiem i ja tego nie wiedziałem.......

jestem przekonany ze prawdziwy jest układ geocentryczny. janek masz pole do popisu wklep to słowo do gogli- przeanalizuj co tam wyczytałeś i mnie popraw...moze faktycznie skasuj z przyzwyczajenia....aha i nie zapomnij wkleić mi linku do regulaminu!!!!

Jestem i nic na to nie poradzę. ;)

Zazwyczaj nie polemizuję w sprawie usuwania wpisów, ale niech tym razem stanie się inaczej.

Pytasz Stary celniku:
"Jak bardzo ściśle określone przez kogo i jakie????" Ano przez właściciela forum celnicy.pl, który wymyślił sobie, że udział w forum może brać każdy, kto przestrzega regulaminu.

Ten sam właściciel, w swym zapale, zakazał np. podawania na łamach forum celnicy.pl jakichkolwiek nazwisk. Nie wspomnę już, o tym że nie życzy sobie też używanie wyrazów wulgarnych oraz obrażających innych użytkowników forum lub osoby trzecie. Dlaczego tego sobie nie życzy? Nie wiem. Wykładnia regulaminu należy do Administratora.
Mogę tylko przypuszczać, i o to osobiście go podejrzewam, że nie chce mieć u siebie miejsca, gdzie wywoływane są niepotrzebne spory czy konflikty burzących dobrą atmosferę.

A inne powody?
Może nie chce narażać się na odpowiadanie właściwym organom na pytania ws. zawiadomień dotyczących np. gróźb karalnych i pomówień, które mogą pojawić się na forum celnicy.pl.
Trzeba mieć świadomość, że pokrzywdzeni znają swoje prawa i mogą z nich skorzystać składając na policji bądź w prokuraturze zawiadomienia o podejrzeniu popełnienia przestępstwa.Tak więc dbając o własną skórę właściciel zapewne chce maksymalnie zabezpieczyć się przed pojawieniem się tego rodzaju sytuacji.

Sam wiesz jak mniemam, jak łatwo jest w zaciszu domowym przekroczyć delikatną linię i.... obrazić kogoś. Ludzie zachłyśnięci złudnym przeświadczeniem, że internet daje im anonimowość i bezkarność naruszają dobra innych osób. Stąd łatwo też przekroczyć normy prawne i narazić się na wynikające z nich konsekwencje.

Zapewniam Cię, że wpisy usuwane są tylko z powodu naruszenia regulaminu i dlatego napisałem "ściśle określone sytuacje", tak bardzo ścisłe jak to stoi właśnie w regulaminie ułożonym wg fantazji właściciela. Nie stosując się do regulaminu piszący narusza umowę, którą zaakceptował. Czy to nie proste?
Żaden z nas nie usuwa wpisów z powodu ich treści czy formy, która jest tutaj dopuszczalna.

Poza tym inną częstą przyczyną usunięcia wpisów są kwestie porządkowe: powtarzanie tych samych wpisów w wielu wątkach, stosowanie nieprzyzwoitej wręcz ilości emotikonów, pisanie nie na temat itp. Nie będę się już nad tym rozwodził bo uważam, że są to przypadki nadzwyczaj oczywiste.

Podsumowując.
Uważam, że obowiązkowa rejestracja, poza kilkoma miejscami, rozwiązałaby problem domniemanej cenzury. Wielu ludzi zastanowiło by się nad tym, czy pisać bzdury, wywoływać niepotrzebne spory, obrażać innych, pisać byle co, byle jak, byle gdzie, byle tylko coś napisać i zaistnieć na chwilę.
A co daje rejestracja? - same korzyści. Np. umożliwia dostęp do wielu funkcji niedostępnych bez rejestracji. Umożliwia wykasowanie wpisu, jego późniejszą edycję (często podwójne wpisy są konsekwencją zbyt szybkiego przebierania po klawiaturze, czy zwykłej nieuwagi).
Rejestracja to nie to samo co udostępnienie swoich danych. Zapewniam cię, że na podstawie danych, które udostępnione są w profilu na forum nie można nikogo namierzyć, chyba że osoba sama tego chce podając np. adres, telefon etc.

Mając również poczucie odpowiedzialności za to co robię mógłbym przy okazji zaproponować Administratorowi rozwiązanie problemu poprzez wprowadzenie zasady przenoszenia każdego usuwanego wpisu np. na 7 dni do miejsca kwarantanny. Owe 7 dni byłoby okresem, w którym można by rozpatrzyć zastrzeżenia co do zasadności usunięcia wpisu.
Jest tylko jedno zasadnicze "ale". Kto będzie się tym wszystkim zajmował? Każdy z nas dbając na swój subiektywny sposób o ten kawałek internetu robi to za friko. I czy nie rozsądniej jest w takim razie Stary celniku ważyć słowa?

PS.
Nie zapominaj, że jeżeli dokonasz rejestracji i odwiedzasz tą stronę oznacza to, że akceptujesz regulamin i zgadzasz się na jego stosowanie.

Moim ironicznym tonem wpisu z 28.12.2007 7:10 pm nie chciałem cię Stary celniku obrazić, tylko skłonić do zastanowienia, do dyskusji nad domniemaną cenzurą. Widzę jednak, że dopiekłem ci co nie co więc przepraszam.

DO ADMINA

Obowiązkowa rejestracja to dobry pomysł.!!!

Myślę, że przy 1205-u użytkownikach już zarejestrowanych to forum wcale nie straci. Może na chwilę straci kilku namolnych i mało kulturalnych "pisarzy" (bo na pewno nie straci wszelkich czytelników) ale później to się uporządkuje, przybędzie zarejestrowanych użytkowników i poziom wpisów zmieni się na korzyść. :P

Też tak uważam. Rejestracja to doskonały pomysł.
Głupawe wpisy biją w nas wszystkich. Niech ich autorzy będą identyfikowalni po swoich nickach. Przynajmniej będzie wiadomo które wpisy omijać. :)

Nie dajmy się zwariować kilku krzykaczom piszącym tylko po to żeby pisać i dyskutujący sami ze sobą pod różnymi nickami.
Gościu! zapraszam do rejestracji.

Konsekwencja w cenzurze.Piszę zawsze o faktach. Staram sie aby nie obrażać zwykłych funkcjonariuszy , bo to oni są celnikami i o nich to forum.Uważam, że cały bałagan odpowiadaja dyrekcje dawnego GUC i kierownictwo obecnego ministerstwa , oraz obecni szefowie izb i urzędów.Pierwsze posty jakie mi kasowano dotyczyły utworzenia izb po 2002 roku min. takich jak opolska izba.Potrzebna ta reforma nam była jak zającowi dzwonek na polu.Przybyło kierowników i naczelników i dyrektorów od czego od niczego.Mimo, że były to posty merytoryczne odsyłające do statystyki na Corintii dotyczące np. zadań i zatrudniania ludzi(teraz niektórzy z zawodów technicznych plują sobie w brodę)MODERATOR kasował je bez zmrużenia oka.O pole -jak mawiał Laskowik będzie teraz w ramach urzędów skarbowych bez granicy.Jak byśmy byli wyspecjalizowaną służbą ,racjonalnie zarządzaną to pewnie jak SG nikt by nas nie ruszył. Teraz Platforma zmieni nazwę projektu ustawy i nas zaorają jak pole po burakach.Kasuje się też konstruktywną krytykę dotyczącą organizacji służby i przerostów zatrudnienia.

Uważam, że cały bałagan odpowiadaja dyrekcje dawnego GUC i kierownictwo obecnego ministerstwa , oraz obecni szefowie izb i urzędów.Pierwsze posty jakie mi kasowano dotyczyły utworzenia izb po 2002 roku min

No nie tylko dawny GUC. 2 lata panowania banasia i tylko zmiany kadrowe. Wielka reforma :lol: i cala para poszła w gwizdek czyli znowu dwa lata zmarnowane. Przez dwa lata były przepychanki licytacje, padały kwoty z kosmosu, ludzie się podniecali ile to będziemy zarabiać po wprowadzeniu KAS a teraz jest bieda wyżebrać 245 brutto.

Back
Do góry