Czy MF zmieni strukturę organizacyjną SC?

ujmę to tak.....

Ludzie którzy reprzentowali swoja wiedzą merytoryczna z dziedziny
cła cos wiecej niż "bar mleczny" szybko się odnajdą w nowej sytuacji -
nawet poza cłem - byłem zaskoczony faktem że firmy zatrudniają specjalnych
parcowników do "użerania" sie z urzędnikami także z celnikami w urzędach
- zadziwiające jest to że to najczeęsciej ex celnicy (to jako ciekawostka) -
na cle świat się nie kończy ....... - zawsze gdy zmykaja sie jedne drzwi
otwera sie conajmniej dwoje następnych......Ciemna strona mocy czeka.....

Słuszne obawy. Zastanawiam sie gdzie będą pracować po ucywilnieniu części izb, usłużni ulubieńcy dyrektorów, którzy teraz są w komórkach potencjalnie cywilnych? Czy sekretarki inspektorki poczują nagle zew obrotu? A ludzie z pierwszej linii frontu od wielu lat, nagle wylądują w archiwum. Głowę daję, że tak. Taka sama paranoja będzie przy likwidacji izb. A wiecie dlaczego? Bo w cle, ideały sięgnęły dna. Wiadomo za czyją sprawą.

Ten post powyżej to mój dziewiczy.

Do wypowiedzi skłoniło mnie dziś mega oburzenie, podobnie jak moich kolegów. Przeczytaliśmy pismo rozesłane przez jacka z federacji, w którym zapewnia jak będxie walczył o likwidowane izby. Na Boga miłego, jak mu wstyd. Tyle czasu lizał władzy. Wiedział, że jest złym reprezentantem naszych interesów. Wiedział, że zgadza sie na gównianą ustawę, krzywdzącą ludzi, powodującą utratę praw nabytych i drwiącą z Konstytucji! Teraz chce walczyć.....brak słów :mad:

To chyba faktycznie jakiś temet zastępczy,

sztucznie stworzony i wypuszczony, żeby odwrócić uwagę od takich spraw jak np. kasa na ten rok - jak ktoś słusznie zauważył.
Lepiej podrążyć właściwy temat:cool:, żeby nas tradycyjnie nie wystawiono...

temat zastępczy .....całkowita zgoda

icon1.gif
jak mają wyglądać "mundurówki"?
http://www.tvncnbc.pl

polecam szanowej uwadze - wprawdzie mowa jest glównie o POLICJI
ale kilka razy pojawia sie zwort "słuzby mundurowe" - ze swej strony
dodam ze kapitalna koncepcja pozbycia sie duzej ilosci ludzi "wyekspolatowanych ludzi"
po 45 roku życia (oferta szkolen by sie przekwalifikowali powala na kolana )
na podstwie nie przejscia "testu sparwnosciowego" - zaden z nas
nie ma w umowie zapasne ze bedzie celnikiem do emertury ........
i pomyslec ze kiedys sie zastwianlem jak bede skakal po
cięzarówkach w wieku 50 lat :D - nieporwany optymista ze mnie :D :D
szczerze polecam objrzenie materiału - wnioski pozstawiam ogaldającym...

od 2012 nikt do Policji się nie zgłosi, jeżeli przeforsują te zasady- moim zdaniem.

nadzieja umiera ostatnia(ja nie mam już żadnych złudzeń), a argument ministra MSWiA, że pasjonaci do Policji i tak będą się zatrudniać jest irracjonalna.

na razie cisza!!!

Związek Zawodowy Celnicy PL

Ul. Szpitalna 3b, 5-7

45-010 Opole

Nysa, dnia 09.02.2010r.

ZZ Celnicy PL –22/2010
Pan Jacek Kapica
Szef Służby Celnej

Szanowny Panie Ministrze.

Zwracam się z wnioskiem o udzielenie informacji publicznej:

• Czy Ministerstwo Finansów planuje zmianę struktury organizacyjnej Służby Celnej?
  • Czy trwają prace nad zniesieniem jednostek organizacyjnych Służby Celnej?

Odpowiedź proszę przesłać na adres slawomir.siwy@celnicy.pl

Z poważaniem:

Sławomir Siwy
/ - /
Przewodniczący
ZZ Celnicy PL

Na ww. pismo nie otrzymaliśmy wciąż odpowiedzi.

Uprzejmie informuję, że wraz z innymi Związkami rozmawaiłem z Panem Kapicą o planach dot. zmiany struktury organizacyjnej w dniu 23.02.
Pan Minister Kapica potwierdził, że nie widzi za bardzo uzasadnienia dla sensu istnienia niektórych izb od samego początku ich powołania. Przy czym nie określił jakie izby ma na myśli.
Poinformował, że wg niego w niektórych izbach jest nadbudowa. Nie określił dokładnie, w których.
Poinformował, że nie trwają prace nad zmianą struktury organizacyjnej, ale trwają analizy.

Ps.
Nie uzyskaliśmy wyjaśnienia czym dokładnie róznią się prace od analiz.

A jak myślicie, po co zostało wezwanych dzisiaj do mf 7 dyr????????????? (4 -) (3 na +) te cztery izby minus!!!!!!!

Np. w IC Opole pojawiła się dzisiaj informacja, po wczorajszej wizycie w MF, o likwidacji izby od lipca 2010.
A jakie informacje są po spotkaniu w Toruniu, Kielcach i Rzepinie?

Np. w IC Opole pojawiła się dzisiaj informacja, po wczorajszej wizycie w MF, o likwidacji izby od lipca 2010.
A jakie informacje są po spotkaniu w Toruniu, Kielcach i Rzepinie?

Ptaszki śpiewają, że IC Rzepin idzie pod IC Szczecin do końca lipca 2010r.

Dziś Pani Dyrektor ze Szczecina pojawiła się w skromnych progach izdebki rzepińskiej . . .

Dziś na wewnętrznej stronie IC Rzepin zamieszczono pismo FZZSC, zgodnie z którym SSC podjął decyzję o likwidacji ww. izb w ciągu 5 m-cy. Następnie mają być likwidowane kolejne izby. O ile dobrze pamiętam pozostać ma 9 izb.

A mi się w tym najbardziej podoba kit o pozostawieniu komórek II instancji jako ośrodków zamiejscowych:D:D:D Jeżeli powodem takich zmian jest zbyt małe obciążenie pracą - to jakim cudem one mają się ostać - mam nadzieję, że wszyscy sobie zdają sprawę z tego, że z komórkami zamiejscowymi będzie tak samo jak z UC Świecko po wejściu do UE...... po roku działalności zostaną zlikwidowane i to z powodu zbyt małego obciążenia pracą....... Przykre to wszystko

KAS (-ik) w innym wydaniu

Trochę musiałeś się napracować by to wszystko odkopać. Brawo!

Czyli taki KAS (-ik), ale w trochę innym wydaniu :D

Jak to mówi znany Jurek O. Oj, będzie się działo !

Back
Do góry