Cywile a protest

sardo

Użytkownik
Punkty reakcji
0
Wszyscy mówią o celnikach, o podwyżkach dla celników, o awansach dla celników, o ochronie prawnej celników .... A co z cywilami zatrudnionymi w SC? Wielu z cywili aktywnie przyłącza się bo protestu biorąc UŻ czy L-4. Czy o osoby te ktoś się upomina w trakcie negocjacji w MF? Czy może znowu będą pozostawione same sobie w środku SC jak to już było w 2003 r?

Ja jestem cywilem i protestuję. Jak bedą zmiany to chciałbym zrównania kominów płacowych i wcielenia cewili do służby celnej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Za taką samą pracę taka sama płaca!!!!!!!!!!!!!!11

tak

chwała tym cywilom którzy się przyłączyli i myślę, ze rozmowy w Warszawie jeżeli będą prowadzone to będą również ich dotyczyły....... Ale niestety są też tacy, którzy nadal robią wszystko, żeby wyprowadzić akcyzę z cła..... i obawiam się, że o tych trudno będzie wielu zapomnieć.... oczywiście znam wielu cywili, którzy są bardzo dobrymi ludźmi i nie chcę generalizować, jednak moglibyście popracować nad zmianą polityki waszego zz

Powinna istniec jedna pragmatyka słuzby w SC z takimi samymi obowiązkami i prawami. Wtedy nie bedzie tego sztucznego konfliktu.

Widać jak tu się ludzie przejmują wątkiem o cywilach - jak szybko przybywa postów.
Nic dodać nic ująć.

Mati napisał:
Niestety to smutna prawda...

nic dodć nic ująć. a tak dla przypomnienia dla tych wszystkic "bardzo mindurowych"

- TO NIE CYWILE ZAPIERD... NA PZREJSCIACH PO 1SZT Z KOłKAMI I ADT-ami W łAPSKACH, PODCZAS GDY NORMALNI (CYWILE TEZ) STRAJKUJą. MAM NA MYśLI 25 STYCZNIA, KIEDY MNIE KREW ZALEWAłA JAK WIDZIAłEM "DASZKI" NA PZRESJCIACH A JA CYWIL MIAłEM JAJA POSTAWIC SIE!!!

WSTYD I HAńBA JEśLI O NAS ZAPOMNICIE!!!

...my wam tego nie zapomnimy... (bynjamniej coniektóym)....

Można przewidzieć jak to będzie. SC zapomni o cywilach jak to ma w zwyczaju. A jak coś się uda wywalczyć w jego trakcie to usłyszymy że przecież był to protest celników a nie cywili i dlaczego jesteśmy zdziwieni że nic nie dostaniemy. Przecież to służba celna protestuje a nie cywilna.

Nie żebym był za przerwaniem protestu przez cywili. Wręcz na odwrót. Ale myślę że cywile powinni być w trakcie niego bardziej widoczni i bardziej upominać się o swoje.
Moim zdaniem akcje typu absencja na stałych nadzorach byłyby bardzo wskazane.

sardo napisał:
Można przewidzieć jak to będzie. SC zapomni o cywilach jak to ma w zwyczaju. A jak coś się uda wywalczyć w jego trakcie to usłyszymy że przecież był to protest celników a nie cywili i dlaczego jesteśmy zdziwieni że nic nie dostaniemy. Przecież to służba celna protestuje a nie cywilna.

Nie żebym był za przerwaniem protestu przez cywili. Wręcz na odwrót. Ale myślę że cywile powinni być w trakcie niego bardziej widoczni i bardziej upominać się o swoje.
Moim zdaniem akcje typu absencja na stałych nadzorach byłyby bardzo wskazane.

miałęm absencje w piątek jestem na gazie. gdyby szuje z płockiej snp (na orlenie) postąpili tak samo teraz mielibysmy inną sytuację pzretargową. oczywisćie na ORLENIE siedzą mundurowi... widać jak im zgranie protestu poszło... jesli nie zmieni sie nastawienie niektórych "koelgów" z mundurówki do naszych problemów (ktre są takie same jak w mundurówce) to w poniedziałek ide na skałd.

kiedy ś juz miałem "przyje,mnisć" vrac udział w strajku służby zdrowia o "203". jak co do czego dostali lekarzre, piguły, tylko my byliśmy pokrzywdzeni. tak jak widzę zapowiada się "203 bis" drugi raz nie dams ie sfrajerować

pieszarik1323 myślę że jeszcze nie pora wracać na skład. Chociaż do poniedziałku. Przecież my ten protest póki co uważamy za słuszny

sardo napisał:
pieszarik1323 myślę że jeszcze nie pora wracać na skład. Chociaż do poniedziałku. Przecież my ten protest póki co uważamy za słuszny
napisałem ze sie zastanowie nad powrotem. mam nadzieje ze ten protest skonczy sie dla nas WSZYSTKICH tak samo. w szpitalu powiedziano nam że nie jestesmy pracownikami medycznymi... hmm to było przykre i naiwne. boje sie ze ta naiwnosc wystepuje również z anszej strony podczas tej akcji protestacyjnej

sardo napisał:
Widać jak tu się ludzie przejmują wątkiem o cywilach - jak szybko przybywa postów.
Nic dodać nic ująć.
a mudndurowi? mozecie koledzy wypwoeicie sie tutaj jak widzicie nas w tym protescie? m uczestniczymy w zyciu całego forum. ten temat jest szczególny i rposimy o szcególne traktowanie. to kopalnia wiedzy dla cwywili o tym jak ans postzregają w tej akcji koledzyw mundurach.

zapraszam do wypowiedzi

Back
Do góry