Co się porobiło ?

Absolutnie mnie to nie dziwi...

Zadałeś sobie sporo trudu w sprowadzenie mojego sposobu postrzegania forum do formy pustej, zarzucając jednocześnie brak treści. Użyłeś sprytnej formy wypowiedzi stawiając czarne obok białego, mądre obok głupoty, a dodatkowo, dla spotęgowania kontrastu, zagrałeś na prostych ludzkich uczuciach. Czysta manipulacja godna pewnego ministra bez teki.

Forum jak sam zauważyłeś jest miejscem wolnej wypowiedzi. Co do tego nie ma sporu. Dlaczego więc zarzucasz mi, że nie tykam sedna? To bezpodstawny atak. Czy nie dostrzegasz sprzeczności? Pozwól, że sam będę wybierał, w których dyskusjach będę brał udział, i czy będę wypowiadał się do końca, czy też, jeśli tak uznam nie zabiorę ostatecznie głosu. A może zgadzam się z tym, co ktoś już wcześniej przede mną zauważył i nie zaśmiecam forum zbędnymi wpisami, czyniąc to w zgodzie ze swoimi przekonaniami. To moja ocena i mój wybór, przepraszam że wolny.
Zwracam uwagę na trzymanie się tematu? Czy to zbrodnia? Nie to zwyczajna racjonalność, której nie raczysz dostrzec. Uporządkowanie dyskusji umożliwia uczestnikom branie udziału w tych wątkach, które ich interesują. Forum technicznie posiada wiele różnych funkcjonalności. Być może nie wiesz nic o tym. Zapewniam jednak, że warto je poznać i stosować (np.: http://www.celnicy.pl/profile.php?do=ignorelist albo http://www.celnicy.pl/subscription.php?do=viewsubscription). Czy to podważa morale wspólnoty i zagraża jedności inności?
Ortografia, zasady pisowni. Wydawało mi się, ze jasno przekazałem o co mi chodzi i dlaczego uważam, że to ważne. Przytoczyłem argumenty, a ty krytykujesz mnie, ale jakoś nie widzę odniesienia się do nich. Zamiast tego przypinasz mi łatkę gnębiciela złamanych serc, sugerujesz, że utożsamiam ludzi mających określone problemy z motłochem. To twoje słowa. Zapaleńcy zaś giną nie od moich wpisów a w szumie informacyjnym. Przesadzasz. Ale cóż, jak się to mówi, cel uświęca środki, a i taka forma wygodna gdy brakuje argumentów a bardzo, ale to bardzo chce się coś powiedzieć nie mając nic do powiedzenia.
Czy chodzi mi o przymulanie? Z czystym sumieniem odpowiem. Nie. Stawiając jednak to pytania ordynarnie obnażyłeś brak wiedzy o tym, o czym piszesz. Nie będę ci jednak tego wyjaśniał. Po obrzuceniu mnie stekiem nieprawdziwych zarzutów po prostu mi się nie chce.

Wracając do tematu.
Uważam jednak, że test ma poniekąd rację. Spada jakość dyskusji na forum, to widać. Zupełnie nie wiem jednak skąd wniosek, że test nie chce żadnych zmian w SC, i że uprawia krytykanctwo? Jakoś tego wcale nie dostrzegam. Dziwi mnie natomiast szukanie winowajcy spadku jakości w nowych kadrach, jakby to one wiodły tutaj prym w co wątpię.
Megamanie nie masz prawa przeganiać stąd kogokolwiek na Corintię. "Forum celnicy.pl udostępnia swoim użytkownikom możliwość wymiany informacji, komentarzy i myśli na tematy związane głównie z pracą w Służbie Celnej." (cytuję oczywiście regulamin). Corintia natomiast to odrębna formuła. Oficjalny rządowy serwer. Tutaj można rozmawiać nie narażając się na łatwe ustalenie od kogo pochodzą niepopularne lub niewygodne dla MF wpisy (nie mówię o takich, które narażają czyjeś dobra).

masz rację ( czy to przypadkiem nie dzięki niektórym związkowcom nie zostały wypłacone te dodatki) ale to jeszcze nie wszystko, wśród celników nigdy nie bądzie zgodności jeżeli celni nie zrozumieją że między oddziałam granicznymi a wewnętrznymi jest ogromna różnica min. w specyfice pracy, widać to też po tym, że ci którzy pracują w oddziałach granicznych to chcą "godziwej pracy i płacy"- i wszystkiego co się z tym wiąze, a widzę, że z wewnętrznych walczą o jedynie o "zachowanie miejsc pracy"( często kosztem innych z oc granicznych,) argumentów rózniących celnych można by było przytaczać wiele ale nie mam czasu pisać długiego monologu, choć wiem, że za chwilę posypią się gromy na moją osobę ale ja chcę tylko co niektórym pokazać w czym tkwi problem!!!:confused:

wiem co czujesz!!!! i uważam, że masz rację .......

Back
Do góry