Funkcjonariusze i pracownicy SC, opamiętajcie się!
Właśnie wróciłem z WSSC (topic: -Co dalej Federacjo?) i jestem zdruzgotany!
Poczułem nieodpartą potrzebę przypomnienia autorom ostatnich postów, czego dotyczy topic /-/
Po końcowym i skutecznym spuszczeniu I. Fołty, u większości funkcjonariuszy i pracowników SC pojawiła się nadzieja na gruntowna reformę ruchu zwiazkowego. Po odejściu I. Fołty, utraciła bowiem rację bytu tz. Banda Trojga, czyli koalicja FZZSC-ZZZSC RP i ZZSNPiA. Wielokrotnie powtarzałem od 3 lat, że FZZSC należy zdelegalizować, sztandar wyprowadzić i spalić, a członków KW eksportować na Białoruś, ponieważ Federacja to sztuczny twór, toczony czerwonym rakiem wiernopoddaństwa wobec każdej władzy, w imię partykularnych interesów wierchuszki. W końcu przekonał się o tym nawet Sławek Siwy, potwierdzając na forum Celnicy.pl niereformowalność FZZSC, cyt: "PRAWDA. Przekonałem się o tym już parę tygodni po wyborach w Federacji, kiedy przyszedł czas na pierwsze skromne działania, tzn. akcja w Sejmie i Senacie. Wcześniej miałem jeszcze jakąś nadzieję na to, że można zreformować tę organizację. Niestety wspomniany J.Krysiak /Przewodniczacy FZZSC/ jest bezwolnym wykonawcą wytycznych J. Staniszewskiego, a KW praktycznie jest już rozbite. Jeden członek KW został niedawno z-cą Dyrektora, drugi wiceprzewodniczący, mimo moich próśb, aby został i jeszcze próbował coś zmienić, chce lada dzień zrezygnować. /Sławomir Siwy/" Przypominam różnej maści adwersarzom, że topic dotyczy z-cy Przewodniczacego FZZSC, Jacka Staniszewskiego, który jednym wystapieniem zasłużył sobie na wszystkie odznaki i medale, na które I. Fołta pracowała ciężko przez 2 kadencje. Jakie to odznaczenia i medale spytacie? Już wymieniam: Wybitny Szkodnik Związkowy, Wielki Hamulcowy Oddolnych Inicjatyw Zwiazkowych, Zasłużony dla Władz SC, Medal za wybitne zasługi dla SSC, Ulubiony Związkowiec MF i wiele innych. Wymieniłem tylko te, które przepuści cenzura /-/ Powtarzam: -Ludzie, opamiętajcie się, bo wyżej wymieniony właśnie spija śmietanę za za swoją krecią robotę i śmieje wam się w oczy! Biorąc pod uwage ostatnie posty na WSSC... ma sporo racji /-/