Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Temat zmiany nazwy był już przerabiany. Nazwa zostanie taka jaka jest tzn. Celnicy pl.
Odnośnie wątpliwości dot. wpłacania składek. Ja też od paru lat płacę składkę z własnego konta. Dałem zlecenie stałe jak mnie zwolnili i tak już zostało po powrocie . Ukrywam się
A na poważnie, to część ma pewne obawy. Ja tych obaw nie rozumiem, ale szanuję decyzję każdego w jaki sposób deklaruje składkę. Pamiętamy za J.Kapicy jak część DIC-ów była nastawiona do Naszego ZZ.
Mali ludzie. Tym malutkim ludziom chcę napisać, że wielu Waszych kierowników, a nawet naczelników była w ZZ Celnicy PL opłacając składki samodzielnie. Widzicie, nawet o tym nie wiedzieliście, a napinaliście się na ZZ przy nich na różnych naradach, stroszyliście piórka jak małe dzieci. Widzicie jakie to było żałosne. Na szczęście te czasy, mam nadzieję bezpowrotnie minęły. Wiem, że obecny SSC także wyrażał na jednej z narad dezaprobatę wobec tego, że przywrócił mnie do służby, a ja taki niewdzięczny jestem, bo stanąłem po stronie ludzi i domagam się konsekwentnie wykonania obietnic PiS wobec Naszego środowiska. Wiem to, że tak SSC reagował w tym gorącym okresie, ale to już zostało wyjaśnione i obecnie kontakt z Szefem KAS mam dobry i stały, aczkolwiek inna rzecz, że niewiele z tego wynika, bo podobnie jak jego poprzednik, ma swoją wizję, swój plan, swoich doradców i nie słucha za bardzo argumentów merytorycznych, ale nie odpuszczam i drążę stale różne tematy np. w sprawie ucywilnienia i innych spraw. Wiele spraw mniejszych udaje się załatwić. Może uda się wciąż większe. Wierzę w to i będę wierzył do końca. Taki już jestem
Do tych co się obawiają chcę napisać. Nie obawiajcie się. Znam kilku kierowników i Naczelników, którzy byli w Naszym ZZ za poprzedniego SSC i są nadal i opłacają składki za pośrednictwem finansów. Krzywda żadna im się nie działa i nie dzieje, mimo iż co niektórzy malutcy ludzie na wyższych stanowiskach próbowali w przeszłości za poprzedniego SSC wpłynąć na Ich decyzje odnośnie członkostwa.
Listy do MF już poszły i jak wiecie powinna liczyć się sytuacja z 30.09. Jeżeli jest inaczej i wiecie o kumoterstwie, nepotyźmie, to informujcie, będziemy interweniować u Szefa KAS i Z-cy SSC bezpośrednio.
Przy okazji. Proszę emerytów i rencistów o zrzeszanie w Związku. Wystarczy właśnie dać zlecenie stałe z priv konta.
Emeryci i renciści z innych służb zrzeszają się w Związkach.
Widać, że emeryci i renciści są aktywni po odejściu ze służby, gdyż w SC powstają Stowarzyszenia emerytów i rencistów. Jedno założył prof. Wiesław Czyżowicz - Stowarzyszenie Weteranów Celnictwa Polskiego (SWCP), które 15 lutego (środa) , godz. 17:00 w Katedrze Prawa Administracyjnego i Finansowego Przedsiębiorstw KNoP SGH, ul. Madalińskiego 6/8, pok.131/133 ma spotkanie grupy inicjatywnej - drugie Stowarzyszenie założył były dyrektor Stanisław Trojnar z Przemyśla
Chcemy integrować emerytów i rencistów z całej Polski. Chcemy zachęcać Was do działania, dalszej identyfikacji z mundurem już po odejściu ze służby. Zrzeszajcie się w ZZ Celnicy PL. Utwórzmy w ramach Związku strukturę, która będzie zrzeszać emerytów i rencistów.
Witam
Jestem pracownikiem urzędu skarbowego. Jak będzie wyglądała sytuacja wstąpieniem do związku po 1 marca. Czy zwiazek będzie "obejmował" tylko pracowników UCS? Kogo związke będzie reprezentował?
Jeżeli był ten temat poruszany to proszę o link. Poczytam sobie.
Jeżeli była by taka możliwość to ja wyrażam chęć zapisania się.
Od momentu mojego wstąpienia do ZZ płacę składki przez Izbę. Teraz złożyłem deklarację. Nie potrafię zrozumieć dlaczego tylko kilkuset opłacało w ten wygodny sposób. Nie wierzę że to strach. Nawet nie wiem przed czym. Chyba że to własne cienie snujące się po Izbach powodują taki popłoch. Strach ma duże oczy.
Bolo to jeszcze nie wsyrocznia.taki sam funk jak każdy z nas.
Czy Was po..o do reszty? Jeszcze niedawno wyśmiewaliście tych p...cy w balerinach a teraz ich zapraszacie? Nigdy się nie zjednoczymy bo to inna mentalność, nie umieją załapać nawet naszych żartów! (o czym miałam okazję się przekonać), jak tu ktoś trafnie napisał ,, to jak połączyć wodę z oliwą (a raczej smarem) ,, spójrzcie chociażby na ich forum i te chore emotki , bez których nie umieją napisać posta - , pisząc u nas nawet nie muszą pisać ,że są z us Pewnie się będą teraz wszędzie wpychać i udawać fc . Ani ja ani moja jednostka nie będzie witać żadnych nowych CZŁONKÓW i piszcie co chcecie - natury nie oszukacie TO NIGDY NIE KLIKNIE ! I dobrze o tym wiecie
2. ich chore forum to forum Solidarności Ludwiczaka - a nie środowiska
Chyba Ludwińskiego, mało istotne ale warto być precyzyjnym
resztę pozostawiam bez komentarza, czas pokaże jak to będzie.
Tamto forum stało się tubą władzy. Nawet jeśli pojawiają się niepoprawne wpisy, jakakolwiek krytyka KAS, wystarczy po kilku minutach odświeżyć stronę - bach - nie ma śladu!!!
Panuje taka czołobitność, że nawet mojego nicka nie chcieli zarejestrować. Nie udało mi się tam w ogóle założyć konta - a na celnikach.pl cała aktywacja trwała kilka minut, beż żadnej cenzury, chociaż może powinni mnie zbanować za szpetny wygląd...