CELNIKU - czy zagłosujesz jesienią na obecną ekipę ???

wściekły na SSC-JK

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Pozwoliłem sobie zadać to pytanie, a jeśli ktoś ma ktoś ochotę, to proszę o komentarze, uwagi, spostrzeżenia itp. Ja osobiście nie pamiętam jak dotąd takiej arogancji władzy, takiego podejścia naszego kierownictwa S.C. do funkcjonariuszy i całokształtu działań tej ekipy. Z czymś takim się do tej pory nie spotkałem.

Ostatnia edycja:
No pewnie ja tam mam dobrze a wam się marzy coś więcej? Ludzie ja tam nie narzekam jestem mł ekspert i jest ok. Pensja jak na dzisiejsze czasy super. Zagłosuję na pewno na PO za czasów Donalda cło ma najwięcej ( 3 letni plan modernizacyjny)

*

Mini statystyki

Ostatnio aktywny
Dzisiaj 20:41

Wpisów
0

Odrzucony!!! to z twojego profilu dla mnie wszystko jasne o tobie ...znam takich !(wiedza=mierna+osob.=wierna-daje dla ciebie mł. ekspert)

*

Mini statystyki

Ostatnio aktywny
Dzisiaj 20:41

Wpisów
0

Odrzucony!!! to z twojego profilu dla mnie wszystko jasne o tobie ...znam takich !(wiedza=mierna+osob.=wierna-daje dla ciebie mł. ekspert)

Ch.. z profilem ale Kaszpiroskim chyba nie jesteś. Nie obawiaj się tak dennego wątku i tak nikt nie podejmnie.

Jak to nikim jesteś celniczką - wolisz jeba.. na poczcie za 1000 czy w biedronce za 1500 Ludzie obudźcie się Mela po 23 latach masz na 100% 3 tys na rękę nauczyciel ma mniej a robi na pewno więcej niż Ty nie narzekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odrzucony=trafny nick fakt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Odrzucimy? Zdecydowanie tak.

Gościu, dlatego że jestem celnikiem zrobię wszystko, aby akty wyborcze całego mojego jak najszerszego otoczenia zostały skierowane w wiadomym kierunku.

Dlaczego?

Za brutalne pogwałcenie prawa i standardów cywilizacji.

Za nieliczenie się z prawem i interesem ekonomicznym państwa.

Za kłamstwa.

Za butę i pychę.

Za arogancję.

Za brak szacunku i pomiatanie kudźmi.

Za nie wiadomo o co chodzi.

Za społeczną i ekonomiczną pauperuzację profesji znoszącej państwu złote jajka.

Za cyrk ze stopniami oficerskimi. Przepominacie sobie klasyfikację punktową? Obecnie twierdzą, że bezpośrednio przed dniem wejścia w życie. A co było dla swoich? Do roku na stanowisku kierowniczym - podkomisarz. Bodajże rok do dwóch czy trzech na kierowniczym - komisarz. Powyżej trzech - nadkomisarz. Wtedy nie było problemu bezpośrednio przed dniem wejścia w życie. Można było nawet trzy lata wcześniej. I było mu to zaliczone. Czy to nie jawne podwójne standardy? A co wyprawiali z procedurą decyzyjną - trzeba było aż SN i NSA!

Za kasę z Uchwały Modernizacyjnej? Za 2010 rok, wypłaconej pod stanowiska obowiązujące od 1 stycznia 2011 r. Znów swoim. Wbrew dyspozycji ustawy.

Za pozbawienie funkcjonariuszy wykształcenia i doświadczenia przy antywartościowaniu.

Za my są Pany a reszta to ...... .

Mało?

Ostatnia edycja:
Damy radę.

Powstała struktura, w której powołana kadra ekspercko - kierownicza potrzebuje do czarnej roboty niewolników z wyższym wykształceniem.

Funkcjonariuszy, którzy kilkanaście lat temu, jako najlepsi, zostali przyjęci do cła.

Znamienny w powyższej kwestii jest post Odrzuconego.

Mój Boże, celników, którzy przez lata służby odprowadzili miliardy do budżetu, porównuje do pracowników bidronki (nie uwłaczając nikomu). A jaki tryb rozkazujący!

Chociaż przy porównaniu obecnie tworzonej struktury cła do poczty ma trochę racji. Rola celnika jest sprowadzana do roli pani w okienku pocztowym, stemplującej przesyłkę. Różnica jest taka, że pani z okienka pocztowego nie odpowiada za zawartość przesyłki, a celnikowi można za nią zawsze postawić stosowny zarzut. Pomimo tego, że pilnująca tego interesu ekstra doświadczona i dyspozycyjna kadra ekspercko - kierownicza doskonale zdaje sobie sprawę z jej zawartości.

Za to wszystko jestem na tak. I będę to uzasadniał publicznie.

Damy radę.

A ja tradycyjnie...
de_facto_692px.png

Każdy ma swój rozum i zagłosuje zgodnie z sumieniem.

tele echo napisał:
Za brutalne pogwałcenie prawa i standardów cywilizacji.

Za nieliczenie się z prawem i interesem ekonomicznym państwa.

Za kłamstwa.

Za butę i pychę.

Za arogancję.

Za brak szacunku i pomiatanie ludźmi.

Za nie wiadomo o co chodzi.

Za społeczną i ekonomiczną pauperuzację profesji znoszącej państwu złote jajka.
O obecnej czy poprzedniej ekipie piszesz? :):):)

Ucinając spekulację, ja i całe moje otoczenie zagłosuje na ekipę która zapewni m.in. stabilność, przewidywalność i brak ciągłego przedstawienia w postaci kilku/nastu konferencji prasowych w ciągu doby.:)

Ostatnia edycja:
,,Jak to nikim jesteś celniczką - wolisz jeba.. na poczcie za 1000 czy w biedronce za 1500 Ludzie obudźcie się Mela po 23 latach masz na 100% 3 tys na rękę nauczyciel ma mniej a robi na pewno więcej niż Ty nie narzekać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ,,

o matko dlaczego myslisz ze moge pracowac tylko za nizsza pensje niz tutaj???
tak samo mowili przy wartosciowaniu,i tak ogłupili ludzi ze niektorzy cieszyli sie ze zostali st.specjalistami po 20 paru latach pracy.
uwierz mi nauczyciel mianowany po 23 latach pracy zarabia NAPRAWDE wiecej odemnie.

pozwoliłem sobie zadać to pytanie, a jeśli ktoś ma ktoś ochotę, to proszę o komentarze, uwagi, spostrzeżenia itp. Ja osobiście nie pamiętam jak dotąd takiej arogancji władzy, takiego podejścia naszego kierownictwa s.c. Do funkcjonariuszy i całokształtu działań tej ekipy. Z czymś takim się do tej pory nie spotkałem.

nie będę głosować ! Raz zagłosowałem i to było o ten jeden raz za dużo !!!

Możemy się licytować kto zagłosuje a kto nie, ale w tym ciemnogrodzie i tak masa ludzi pójdzie zagłosować na tych co obiecali np. rok wolnego z tytułu wypalenia zawodowego......lub ze strachu że do władzy dojdzie ten co nas zapędził do Biedronki...

Back
Do góry