Celnik- pierwsze kroki

"ty, synku, mówisz na to mundur... mundur RP... wstyd, po prostu wstyd.
Ciekawe jak godnie byś reprezentował RP w takiej szmacie na przejściu granicznym" - i błąd - bo pasy i bks to dla mnie żadna nowość

z tym synkiem chłopcze też coś ci się nie udało trafić

zanim zaczniesz pisać bzdury, wróżyć z fusów i mnie obrażać to poczytaj moje wpisy i dowiedz się czegoś o mnie a nie zgaduj - bo z tym u ciebie nie jest dobrze

to jest mundur RP - a to czy jego jakość jest właściwa nie zmienia tego faktu

tak naprawdę szmatę z munduru czyni nie tyle jego wygląd co zachowanie i godność noszącego

kiepskiej jakości materiał i niewygody - i co z tego SYNKU, gdybyś kiedyś służył w armii to poczułbyś różnicę między w większości sztucznymi akcesoriami mundurowymi a naszymi - ale złej baletnicy ...

w sumie dobrze że odszedłeś - chyba nie rozpaczano ?

Ostatnia edycja:
..... z samych łapówek wyżyć się nie da :D* Jeszcze emerytur wcześniejszych chcą:) Prześmieszna formacja :)

*tutaj cytuję jakiś kabaret, niestety nie pamiętam jaki ;)

"ty, synku, mówisz na to mundur... mundur RP... wstyd, po prostu wstyd.
Ciekawe jak godnie byś reprezentował RP w takiej szmacie na przejściu granicznym" - i błąd - bo pasy i bks to dla mnie żadna nowość

zanim zaczniesz pisać bzdury, wróżyć z fusów i mnie obrażać to poczytaj moje wpisy i dowiedz się czegoś o mnie a nie zgaduj - bo z tym u ciebie nie jest dobrze

tak naprawdę szmatę z munduru czyni nie tyle jego wygląd co zachowanie i godność noszącego

kiepskiej jakości materiał i niewygody - i co z tego SYNKU, gdybyś kiedyś służył w armii to poczułbyś różnicę między w większości sztucznymi akcesoriami mundurowymi a naszymi - ale złej baletnicy ...

Misiu kolorowy, tak się składa, że służyłem w armii i wiem coś na ten temat a z twojej gadki wynika, że najwyżej zastępowym w zuchach byłeś :rolleyes:
Porównaj skład procentowy odzieży wojskowej i celnej i zaprezentuj na forum:)

ni jak się to ma do zadanego na początku pytania !
jakiś obywatel pyta jak zostać celnikiem , a doszło do dyskusji
jaki jest skład chemiczny materiału na mundur absurd !:eek:

No bo tu jakiś Wallenrod chce naszą Ojczyznę w wyblakłych szmatach SC godnie reprezentować na przejściu granicznym. Nie te czasy.

znalazł forum celnicy.pl , a nie wie co , gdzie i jak ma się przyjąć do pracy , nie podaje IC to by sie mu pomogło , jazda po pijaku kolejny pusty temat , moze policja, moze wojsko, moze agencja jest wiele i to różnych .

O tym czy IC ma znaczenie dla miejsca zamieszkania, już było napisane.

A co do reszty wypowiedzi trudno jest mi sie odnieśc, gdyż przelewanie jakichś swoich frustracji na ekran monitora jest poniżej pewnego poziomu, idąc za Leo Beenhakkerem: poziomem p**rdolonego dna.

Kondolencje dla współpracowników.

Thunder86

O tym czy IC ma znaczenie dla miejsca zamieszkania, już było napisane.

A co do reszty wypowiedzi trudno jest mi sie odnieśc, gdyż przelewanie jakichś swoich frustracji na ekran monitora jest poniżej pewnego poziomu, idąc za Leo Beenhakkerem: poziomem p**rdolonego dna.

Kondolencje dla współpracowników.

a kto umarł ? leo p.....dolony frustrat ?

Przede wszystkim chciałbym przywitać się ponieważ jest to mój pierwszy post na forum, tak więc "witam" :)

Mam pytanie w związku z przyjęciami go pracy w IC, a mianowicie czy osoba, która była ukarana mandatem za "przemyt" pięciu kartonów papierosów jest automatycznie skreślona z listy osób, które mogą starać się o pracę w cle, czy nie jest to czynnik eliminujący?

jarosławianin

Kolego,nie trać nadziei.Największe amerykańskie kasyna gier przyjmują do pracy największych szulerów,wykorzystując ich wiedzę i doświadczenie w dziedzinie hazardu!

Witam wszystkich.Jestem tu nowa. Mam pytanie:jak wygląda sprawa z awansami w Służbie Celnej?Czekam właśnie na wyniki rozmowy kwalifikacyjnej i jestem ciekawa jak to wygląda.Czy rzeczywiście jest jak w ustawie? Czy może jest tak że awansuje do pewnego momentu a potem koniec?Aha i jeszcze jedno: jak wygląda sprawa z przeniesiem do innego miasta po okresie przygotowawczym?Z góry dziękuje za odpowiedź :)

Ostatnia edycja:
Ja czekam na pierwszy awans 12 lat, w tym czasie przenoszony byłem do innych miast 5 razy. Pozdrawiam serdecznie.

Ja czekam na pierwszy awans 12 lat, w tym czasie przenoszony byłem do innych miast 5 razy. Pozdrawiam serdecznie.

Dziękuje za odpowiedź, ale czegoś nie rozumiem.Wedle ustawy mianowanie na wyższy stopień wygląda trochę inaczej:
"Mianowanie na wyższy stopień służbowy następuje odpowiednio do zajmowanego stanowiska służbowego, posiadanych kwalifikacji zawodowych oraz opinii służbowej i nie może nastąpić później niż po odbyciu 5 lat służby w stopniach: szeregowych, podoficerów i aspirantów i nie wcześniej niż po odbyciu służby w stopniu:
1) starszy aplikant celny - roku;
2) młodszy rewident celny - roku;
3) rewident celny - roku;
4) starszy rewident celny - roku itd.,"
Chyba że mianowanie a awans w tym przypadku to co innego.Pogubiłam się troche a niestety nie znam nikogo kto pracuje w tym zawodzie :(

Back
Do góry