Skoro "prawie emerycie" wywołałeś pana J.Staniszewskiego (BlackJack), to pozwoliłam sobie odszukać pewien wpis w wątku Emerytury!!! (103 str.):
Emerytury !!!(str. 103)
22-02-2012, 00:58
BlackJack
" tu w ogóle nie idzie o licytacje kto lepszy, ładniejszy itp. bo z tego nic nie płynie dla celnika, tylko o skuteczność działania. Sądzę, że gdyby kol.Sławek najpierw (w przypadku "wysyłania" listów) skoordynował całą akcję z pozostałymi centralami związkowymi i uzgodnił z nimi wspólną treść to do MF wpłynęłoby 16.000 pism, a tak ... Przecież we wspólnym komunikacie Zrzeszenia RP, NSZZ Solidarność i Celników.PL (po spotkaniu ze związkowcami ze SG) czytałem o WSPÓLNYCH działaniach. To gdzie są te wspólne działania (nie licząc informacji na BiP MSW). Czy kol.Sławek zawsze musi być "pierwszy", "jedyny", "niepowtarzalny"-to już nie mnie oceniać. Przyjadą związkowcy na walne to może zadadzą te pytania Sławkowi. Nie "mój" związek, nie "mój" przewodniczący."
Skoro obecnie treść pisma została uzgodniona przez wszystkie zz, a akcja skoordynowana, to zakładam, że J.S. dołożył starań o zebranie jak największej ilości podpisów, oraz zadba o to żeby w dn. 17 kwietnia w W-wie zjawiła się jak największa liczba celników. Mam również nadzieję, że tak daleko jak sięga federacja, to zawiązywane są Regionalne Międzyzwiązkowe Komitety Protestacyjne. Mam nadzieję....
CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ