Białobłockiemu mówimy NIE!

• Thread starter Thread starter korba
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Szanownym ZZ na wskutek przesilenia letniego w główkach się poprzewracało i to zdrowo, nie zgodziliście się na podwyżki po równo bo chcecie likwidować kominy płacowe, pierwszą propozycję odrzuciliście bo nie było po równo a przecież obiecano wszystkim tyle samo.
Denerwuje mnie że ktoś decyduje za mnie czy mam dostać 475 zł. czy też może 200. Przestańcie się wreszcie wtrącać i działać tylko na swoją korzyść, a jak nie wiecie czy jakaś propozycja jest dobra to proponuję zrobić referendum wśród FC i będziecie mieli jasność, a nie decydujecie za Wszystkich.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Nie zauważyłem aby ZZ, któremu przewodniczy Pan Roman Białobłocki zrobił cokolwiek rzetelnego swoim członkom.
Jeżeli się nie rozwiążą to tak jak Federacja spadną z deszczu pod rynnę.

ZZ Celnicy PL chce przede wszystkim rozpocząć procedurę wyrównywania kominów płacowych. Uważamy, że wszystkim po 475 to jedna z najgorszych opcji.

Do Klopsik: Gdyby wyszło, że dostaniesz nie 475, a 600 lub 700 to dopiero otworzyłbyś oczy jak niektórzy zarabiali i zarabiają.

Panie Radku gdybym dostał teraz te 475 zł to by była to dla mnie największa podwyżka jaką dostałem do tej pory, wszystko idzie do góry i uważam że na tą chwilę w tym to wspomogło by wszystkich. Jedyną rzeczą jaką się obawiam jest to że nie zobaczę tej kasy a jak już zobaczę to będzie taka kwota że nie będę wiedział co z nią zrobić czy dołożyć i coś kupić, czy oddać w niedzielę na tacę w intencji następnej podwyżki.

Panie Dyrektorze myślę, iż dokładnie już Pan widzi obraz naszych ZZ i mam gorącą prośbę większości FC i pracowników nie dać się nabrać na algorytmy i w poniedziałek ogłosić jak donoszą źródła o podwyżce dla wszystkich po 475.
Co do równania kominów niech od poniedziałku wszystkie ZZ zabierają się do roboty i walaczą o kase aby wyrównać kominy ale nie w danej IC ale w całym kraju, wprowadzając jeden mnożnik dla stanowiska i stopnia.
pozdrawiam

Proszę Was nie dajmy się poróżnić o sprawy podziału pieniędzy, bo to w świetle przywilejów socjalnych i emerytalnych innych służb faktycznie jest jałmużną.
Chcielibyśmy aby mnożnik kwoty bazowej był jeden na stanowiskach, tak jak to ma miejsce w SG, Policji i innych służbach mundurowych. Na niektórych stanowiskach różnice sięgają tam do 10 procent.

Diabeł tkwi w szczegółach. MSWiA kieruje administracją publiczną, do której należy Służba Celna, ale to MF przeznacza środki na wynagrodzenia. Ta sytuacja powoduje, że zarówno dla MSWiA jak i MF jesteśmy piątym kołem u wozu.

Tak właśnie powinno być i o to trzeba walczyć. Każdy powinien wiedzieć jaka stawka płacowo czeka go na danym stanowisku, a nie w jakich widełkach może otrzymywać pobory w zależności czy jest ulubieńcem czy tez nie. Owszem może i powinna istnieć jakaś różnica (4-5%) płacowa na danym stanowisku związana z posiadanym wykształceniem i stażem pracy na stanowisku.

Despero gdyby był szefem to też mniej płaciłby tym, których nie lubi, tym którzy go denerwują i tym którzy kwestionują jego kompetencje. Faworyci szefostwa są w każdej firmie i jest to normalne, ludzkie i nikt tego nigdy nie zmieni. Nigdy !!! Lojalność ma swoją mierzoną w PLN cenę. Trudno, żeby szef dawał awanse równie często, tym których nie trawi i tym których lubi zwłaszcza, że róznic w wykonywanej przez jednych i drugich pracy większych nie ma.

Coś mi się wydaje despero że miłościwie nam panujący Pan Dyrektor wypłaca ci extra kasę za sianie na tym forum propagandy wygodnej właśnie jemu :rolleyes::confused:

Święte słowa. Toż to typowa propaganda naszej władzy...Rzekomą błyskotliwością chce na tym nędznym forum robić furrorę liżąc tyłek tym u góry. Wstyd i hańba dla cła. Nie jestem na szczęście w tym twierdzeniu odosobniony...

Nie uważam, abym miał się czego wstydzić. Może i uprawiam swoją propagandę, ale tak samo Wy panie pinio7 uprawiacie swoją opartą na proteście przeciwko wszystkiemu i wszystkim. Czasem jak czytam wasze posty to dochodze do wniosku, że wszyscy przełożeni są źli i o niczym nie mają pojęcia i tylko dopuszczenie was do władzy mogłoby uratować służbę. Skoro jednak nazywasz pan cło żałosną instytucją to wypada się uwolnić od tej kuli u nogi i spróbować swoich sił w zarządzaniu w jakiejś innej korporacji, a potem podzielić się swoimi sukcesami na tym forum. Kup pan w poniedziałek Wyborczą z dodatkiem praca. Jest tam sporo propozycji dla kadry zarządzającej.

Żubr. Tuż za rogiem

Moim zdaniem kolega Despero jest zwykłym obserwatorem szarej rzeczywistości. Forum nie jest po to aby wszystko i wszystkich krytykować, ale zostało stworzone aby każdy mógł wpisać swoją opinię, nawet taką mało popularną. Z wieloma rzeczami o których pisze despero się nie zgadzam, ale ma tej Jegomość nieco racji w swoich poglądach. Poza tym muszę wszystkich zapewnić, iż kolega Despero od lat jest pomijany przy różnego rodzaju awansach i nagrodach. To że dostał ostatnio - to był wyjątek potwierdzający regułę. No i na koniec dodam, że Despero to tzw. wykształciuch w dobrym tego słowa znaczeniu.

Pozdrawiam Sabę.

Back
Do góry