Awanse awansami, a co z młodymi pracownikami?

K

Klaudia

Gość
Czy kierownictwo przewiduje rzucic jakieś ochłapy dla reszty? w końcu to też celnicy.

Klaudio, moja droga, ja dostalem pierwszy awans po 3,5 roku (gwiazdke) a w ujawnieniach bylem w czołówce.
Ogólna polityka tej izby od lat wyglada tak, ze dopoki masz sluzbe przygotowawcza, to nic Ci sie nie nalezy - no chyba, ze jestes z paczki znajomych królika.

....ale podobno nadzieja umiera ostatnia,......

Do stałej bez awansu

Ja przeszedłem do stałej bez awansu bo na wrzesień przewiduje się awanse tym którzy go nie mieli najdłużej 5-10lat.
P.S. Wyniki też mam w czołówce, pewnie to jest nagroda.

W czolowce ujawnien?,szkoda ze ruskow tak nie trzepiecie jak naszych,boicie sie ze zeby wam wybija?Polak sie boi mandatu to sie pastwicie cudzym kosztem za glupia gwiazdke[nadziei],tacy uczciwi jestescie?[oczywiscie nie wszyscy],to skad ruski maja nagle budy za sto tys.?Polozy 20 pod wykladzine lub kolo popielniczki i jedzie na pelnych kolach dalej.Bardzo duze wasze "'szacowne'"grono widzi tylko to co chce widziec.

bajeczny eyo

Takie bajeczki to ja od 4-lat słyszę prawie na każdej służbie.

bajeczny eyo

Takie bajeczki to ja od 4-ch lat słyszę prawie na każdej służbie.

Jakasz sie ze dwa razy piszesz to samo czy masz rozdwojenie jazni?

Eyo, "drogi przyjacielu", widzę że masz problem i coś cię gryzie - napisz do przyjaciółki, albo prokuratora, ewentualnie zadzwoń na telefon zaufania, co chlopaki z mobilnych mają go na samochodach wypisanych. Ktoś z nich na pewno cie wysłucha.

Albo napisz tutaj numery autek rosyjskich, które tak jeżdzą nafutrowane po sam dach i może zawsze ktoś coś zrobi.

A dopóki tego nie zrobisz, to twoje wypowiedzi można traktować tylko jako wypowiedzi smutnego gnojka , który ma żal do niektórych celników.

Natomiast opowieści : "a ci co wcześniej jechali, to byli naładowani po sam dach, a trafiło na mnie, biednego żuczka, co prawie nic nie ma i jeździ z biedy", to możesz opowiadać do oporu. Każdy, kto pracował co najmniej pół roku na granicy bezpośrednio z ludzmi, oleje je moczem ciepłym i lekko falistym.
Nie pozdrawiam.

Zbuju,sam to wymysliles czy ktos tobie podpowiadal,zwykly i prosty przyklad-jak to sie dzieje ze was zamykaja za korupcje,dzieki takim jak to nazwales gnojkom czy wlasnie ruskom ktorzy opowiadaja miedzy soba w kolejce jak i z ktorym gadac zeby przejechac?Z numerami moze i masz racje,ale ja nie jestem twojego pokroju zeby nadawac blachy.Moge wiedziec na ktorym jestes przejscu?

Eyo - co do zamykania celników, to proponuje ci sprawdzic statystyki zatrzymanych z donosu i porownać do skazanych prawomocnym wyrokiem.
Reszty nie bede komentowac, bo to temat rzeka. Niech sie drapie ten, co go swędzi.

Dalej piszesz:
Z numerami moze i masz racje,ale ja nie jestem twojego pokroju zeby nadawac blachy

I odpowiem cytatem samego siebie:
opowieści : "a ci co wcześniej jechali, to byli naładowani po sam dach, a trafiło na mnie, biednego żuczka, co prawie nic nie ma i jeździ z biedy", to możesz opowiadać do oporu. Każdy, kto pracował co najmniej pół roku na granicy bezpośrednio z ludzmi, oleje je moczem ciepłym i lekko falistym.

Skoro przyznajesz mi racje z numerami, to reszta (w tym twoja opinia o moim "pokroju") juz mnie nie interesuje.

I nie - nie możesz wiedzieć, na którym jestem przejściu.

Pytalem o przejscie bo bym tobie dal kika przykladow,tu akurat chodzi o Gronowo-Mamonowo.

Klaudio, moja droga, ja dostalem pierwszy awans po 3,5 roku (gwiazdke) a w ujawnieniach bylem w czołówce.
Ogólna polityka tej izby od lat wyglada tak, ze dopoki masz sluzbe przygotowawcza, to nic Ci sie nie nalezy - no chyba, ze jestes z paczki znajomych królika.

....ale podobno nadzieja umiera ostatnia,......

Akurat nie chodziło mi o awans.:D

Klaudio,zbuj ma swoj wlasny swiat w ktorym on jest panem i wladca,dodatkowo tylko on ma wylacznosc na ocene innych.

Prokurator cię chętnie wysłucha

W czolowce ujawnien?,szkoda ze ruskow tak nie trzepiecie jak naszych,boicie sie ze zeby wam wybija?Polak sie boi mandatu to sie pastwicie cudzym kosztem za glupia gwiazdke[nadziei],tacy uczciwi jestescie?[oczywiscie nie wszyscy],to skad ruski maja nagle budy za sto tys.?Polozy 20 pod wykladzine lub kolo popielniczki i jedzie na pelnych kolach dalej.Bardzo duze wasze "'szacowne'"grono widzi tylko to co chce widziec.
Takie gadki jak twoja słyszę codziennie tylko nikt nie zainteresuje tym miejscowego prokuratora. Ty tym czasem dalej zajmuj się tym co zajmujesz czyli szmuglem.

Troche masz w tym racji,tylko male pytanie-kto powiedzial ze sie w to bawie,owszem,jezdze tam bo mam taka prace i naprawde mozna duzo posluchac i zobaczyc.

Ja mam inną

Troche masz w tym racji,tylko male pytanie-kto powiedzial ze sie w to bawie,owszem,jezdze tam bo mam taka prace i naprawde mozna duzo posluchac i zobaczyc.
Widzisz ja mam inną pracę też się nasłucham ale mnie już to tylko śmieszy.
P.S. Nie traktuję wszystkich którzy jadą przez przejście jak przemytników, tobie dam radę żebyś nie traktował wszystkich celników jako łapowników.

Zgadza sie,dlatego moze jeszcze raz poczytaj moje teksty-te w nawiasach bo wcale nie mam zamiaru traktowac wszystkich ludzi jedna miara.

Sumując

Ty kiedy uda ci się coś przewieźć zarobisz, kiedy ja trafię coś ciekawego mam nie dostawać nic (gwiazdkę nadziei). Logika moim zdaniem nieco pokrętna ale każdy ma prawo myśleć

Masz racje,"cos ciekawego",ale chodzi mi o smarkaczy ktorzy mecza jakiegos dziadka zeby znalesc choc z 5 paczek bo juz sie moze wykazac,lub nie robia w ogole nic bo im sie nie chce lub maja taki przykaz.Przyklad-w sobote zmiana Pawelkow robila 1!woz na godzine z pasa,nocna zmiana Bonda-troche lepiej,celnik skierowal woz na kanal,wrocil po 15 minutach aby skierowac nastepny,i tak dalej.Nie wspomne juz o celnikach spiacych w budzie gdy pasy sa pelne.Z tego co wiem to na Bezledach jest tak ze jak celnik schodzi z pasa to obok stoi juz drugi zeby go zastapic,a w Gronowie zmiana w wielu przypadkach konczy sie o 19.15, a nowa zaczyna o 20.30,tak samo rano.Jeszcze jeden przyklad-rano gdy jade do pracy widze w kolejce tych samych ludzi ktorych mijalem poprzedniego dnia,i dalej stoja w tej samej kolejce.Ja mam zajawke sluzbowa to to wszystko omijam(na cale szczescie).

Back
Do góry