cat
Dobrze znany użytkownik
- Punkty reakcji
- 2 627
No to super. Ciekawe jak będziemy się czuć jeżeli SG i Policja dostana te lata przed służbą na My nie.
Niestety, ale nie byłbym zdziwiony ...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
No to super. Ciekawe jak będziemy się czuć jeżeli SG i Policja dostana te lata przed służbą na My nie.
Ja nie wiem dlaczego odrzucono Nasz wniosek. Nie dostałem odpowiedzi na piśmie. Domyślam się, ale nie będę pisał, bo to nie powinno być przedmiotem dyskusji publicznej, gdyż liczę wciąż na współpracę.
Nie chcą wpuścić drzwiami to trzeba próbować oknem . A tak poważnie, to może trzeba pokazać Federacji Związków Mundurowych kto jest prawdziwym reprezentantem Służby Celno-Skarbowej. Nie mogą ignorować związku liczącego ponad 5tyś.
Komunikat z posiedzenia Rady Federacji Związków Zawodowych Służb Mundurowych w dniu 17 kwietnia 2018 roku
http://www.nszzfsg.pl/wp-content/uploads/2018/04/2018_04_17_komunikat_Rada_FZZ_SM.pdf
Dalej obiecanki cacanki i gra na czas aby tylko był spokój.
http://nszzp.pl/komunikaty/komunika...-sluzb-mundurowych-z-dnia-19-kwietnia-2018-r/
Moim zdaniem związki zawodowe WSZYSTKICH służb mundurowych powinny uściślić współpracę. Mamy świadomość, że sami niewiele zdziałamy. Przeciwnie, razem jesteśmy silni i jesteśmy w stanie zrealizować nasze postulaty. Są to słuszne postulaty, warto o nie walczyć .....
masz rację
ja tak samo uważam, i on, i ona, i Sławek
co z tego, skoro nas tam nie chcą?
nie postrzegają za równorzędnego partnera liczący 5 000 członków zz - największy w sc-s i zdaje się w całym kas
Bolo czemu piszesz, że nas tam nie chcą? Nas jako kogo? W FZZSM jest przecież przedstawiciel Służby Celnej jest nim podpisany na wszystkich komunikatach Pan Arkadiusz Pytlak. Owszem nie ma tam przedstawicieli Celników.pl ale są tam reprezentanci Służby Celnej.
A tak nawiasem mówiąc, można było nie zmieniać nazwy związku tylko zostać przy nazwie ZZZ Służby Celnej RP?
Szanuje Cię Bolo ale mam trochę inny punkt widzenia na to wszystko. Dla mnie jest najważniejsze, że są tam funkcjonariusze Służby Celnej, natomiast mniej ważne kto. Nie wiem czemu jest tam Arek a Sławek nie. Domyślam się tylko, że chodzi o to, że Celnicy.pl chyba stracili swój charakter związku mundurowego otwierając się na cywili. Ale to moje zdanie i można się z nim nie zgadzać. Argumenty Sławka o tym, że w związkach strażników więziennych też są cywile mnie nie przekonują, choćby dla tego, że stosunek mundurowych w straży więziennej do cywili jest odwrotnie proporcjonalny niż stosunek mundurowych do cywili w kasie. Bolo nazwa to tożsamość to symbol. Nie chcę być postrzegany jako skarbowiec, obojętnie gdzie by to nie było. Czuję swoją odrębność od skarbowców. No powiedz mi to czemu niszczy się nasze tradycyjne znaki Służby Celnej a wymyśla jakieś cudaczne obrazki skoro to nic nie zmienia.