apel ssc

Anonymous napisał:
""""Z całą świadomością podkreślam, że nie planuję przenoszenia funkcjonariuszy z jednych izb celnych do innych izb celnych położonych na granicy wschodniej. Nie będzie powrotu do rozwiązań z 2004 r. """"

--czy naprawdę już nikt nie pamięta, że pierwsza alokacja rozpoczęła się 11.11.2003 roku? Do tej pory niedobitki z Cieszyna siedzą na granicy wschodniej a na każde pismo do Ministerstwa o przywrócenie do pracy w Katowicach otrzymują odpowiedz, że są tutaj niezbędni i nie ma możliwości przeniesienia ich do innej izby.Przez 8 miesięcy nie mieliśmy płaconych żadnych świadczeń, do tej pory nie zapłacono nam rozłąkowego i za dojazd do domu - ale było to wszystko "zgodne z prawem" . Do tej pory również są wśród nas osoby z małymi dziećmi, które przez 5 lat są pozbawione matki i widzą ją jedynie w sobotę i niedzielę.
IC Port Lotniczy w Warszawie też została wtedy "zniesiona", a zdecydowana większość dostała propozycje nie do odrzucenia - głównie Bezledy. Nie zapominajmy, że sytuacja na rynku pracy była wtedy zupełnie inna niż teraz...

Mogę wracać, ale nie chcę więcej widzieć naczelnik i jej przydupasów. To osoba winna tego zamieszania, szef stosowne pismo do wiadomości dostał, reakcji nie widzę. Brak odpowiedzi jest typowym działaniem na wszelkie zapytania do naszej naczelnik, czy szef służby też ma taką zasadę, ignorować?

ODNOŚNIE ALOKACJI, CO BY NIE BYŁO ZŁUDZEŃ:

icek napisał:
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

CA4/0681/45/DDP/08/ Warszawa, 28 stycznia 2008 r.

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W związku z sytuacją na granicy wschodniej polecam oddelegowanie funkcjonariuszy celnych Wydziałów Zwalczania Przestępczości, do izb celnych wskazanych w załączniku, do pełnienia służby w przejściach granicznych, w celu wsparcia pełniących służbę funkcjonariuszy celnych na czas niezbędny do przywrócenia płynności ruchu. Delegacje służbowe powinny rozpocząć się od dnia 29.01.2008 r. i potrwać do czasu przywrócenia płynności ruchu. W przypadku nieobecności w pracy funkcjonariuszy Wydziałów Zwalczania Przestępczości lub niewystarczającej obsady polecam uzupełnienie składu delegowanych funkcjonariuszami z innych komórek organizacyjnych.

Zał. 1 karta
Dyrektor Departamentu

Tadeusz Senda

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Szczecinie,
7. w Toruniu,
8. w Warszawie,
9. we Wrocławiu.

Do wiadomości:

1. IC w Białej Podlaskiej,
2. IC w Olsztynie,
3. IC w Przemyślu.
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W nawiązaniu do wcześniejszej korespondencji nr jw. polecam natychmiastowe oddelegowanie funkcjonariuszy celnych, do podjęcia służby na przejściach granicznych w dniu dzisiejszym.
Polecam ścisłe współdziałanie w tym zakresie Dyrektorów Izb Celnych delegujących funkcjonariuszy celnych z Dyrektorami Izb Celnych granicznych.

Dyrektor Departamentu
Kontroli Celno – Akcyzowej
i Kontroli Gier
/ - /
Artur Janiszewski

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Szczecinie,
7. w Toruniu,
8. w Warszawie,
9. we Wrocławiu,
10. w Białej Podlaskiej,
11. w Olsztynie,
12. w Przemyślu.
MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

MINISTERSTWO FINANSÓW

Departament
Kontroli Celno-Akcyzowej
i Kontroli Gier

Dyrektorzy Izb Celnych
wg rozdzielnika

W nawiązaniu do korespondencji nr CA4/0681/45/DDP/08 z dnia dzisiejszego w sprawie czasowego oddelegowania funkcjonariuszy do pełnienia służby w przejściach granicznych, polecam przekazać do Departamentu do godz. 16, informacji o liczbie oddelegowanych funkcjonariuszy. Następny raport o liczbie wysłanych grup mobilnych polecam przekazać o godz. 18 i o godz. 20 w dniu dzisiejszym. W przypadku braku obsady grup mobilnych proszę uwzględniać w delegacjach kadrę kierowniczą średniego szczebla.

Wz. Dyrektora Departamentu
Kontroli Celno – Akcyzowej
i Kontroli Gier
Zastępca Dyrektora
/ - /
Paweł Jakubowski

Rozdzielnik:
1. w Katowicach,
2. w Krakowie,
3. w Łodzi,
4. w Poznaniu,
5. w Rzepinie
6. w Toruniu,
7. w Warszawie,
8. we Wrocławiu.

CO WY NA TO ?!

Wypowiedz DOMINIKA z dnia wczorajszego

]Z całą świadomością podkreślam, że nie planuję przenoszenia funkcjonariuszy z jednych izb celnych do innych izb celnych położonych na granicy wschodniej. Nie będzie powrotu do rozwiązań z 2004 r

OSZUST!!!!!!!!!!!!

aga101 napisał:
Funkcjonariusze i pracownicy Służby Celnej

Mając na uwadze dobro Służby Celnej zwracam się do Was z apelem o powrót do miejsca pełnienia służby / pracy. Dajcie mi szansę na realizację moich zobowiązań i planów.

Jako Szefowi Służby Celnej zależy mi na poprawie warunków pracy funkcjonariuszy celnych, dlatego też wyszedłem z propozycjami, które można wdrożyć szybko.
Zdaję sobie sprawę, że nie są to idealne rozwiązania, ale dają realną szansę na poprawę funkcjonowania Służby Celnej w przyszłości.
Ponieważ docierają do mnie sygnały o różnej interpretacji komunikatu po spotkaniu ze związkami zawodowymi, czuję się zobowiązany do przedstawienia wyjaśnień.

I tak:
1) podwyżka uposażeń i wynagrodzeń przeciętnie o 500 zł na jeden etat konsumuje wcześniejszą zapowiedzianą podwyżkę w wysokości 244,45 zł. Pozostałe informacje zawarte w dotychczasowych komunikatach pozostają bez zmian (wzrost wynagrodzeń i uposażeń wszystkich funkcjonariuszy celnych i pracowników o 2,3%, obniżenie od dnia 1 stycznia 2008 r, stopy procentowej składki na ubezpieczenie rentowe finansowanej ze środków ubezpieczonego o kolejne 2 pkt procentowe);
2) - wypłata podwyżki uposażeń może nastąpić niezwłocznie po wejściu w życie ustawy budżetowej;
3) ustawa modernizacyjna będzie opracowywana przy udziale praktyków – z urzędów celnych i izb celnych. Zespół do opracowania projektu zostanie powołany do 31 stycznia br.;
4) od chwili objęcia stanowiska Szefa Służby Celnej miałem świadomość, że przepisy pkt 8a i 8b w art. 25 ust.1 ustawy o Służbie Celnej muszą zostać wykreślone. Nie może być tak, że Państwo nie dba o swoich pracowników, dając wiarę czasami zwykłym pomówieniom. Nowelizacja ustawy o Służbie Celnej zostanie skierowana na szybką ścieżkę legislacyjną;
5) nowelizacja ta wprowadza również możliwość awansu nie rzadziej niż co 5 lat;

Z całą świadomością podkreślam, że nie planuję przenoszenia funkcjonariuszy z jednych izb celnych do innych izb celnych położonych na granicy wschodniej. Nie będzie powrotu do rozwiązań z 2004 r.

Funkcjonariusze i pracownicy Służby Celnej, od Was zależy dalsza przyszłość Służby Celnej. Dajcie sobie szansę na poprawę warunków swojej pracy.

Zawarte w komunikacie propozycje są propozycjami rządowymi. Gwarantem wywiązania się z tych propozycji jestem nie tylko ja, ale Rząd RP.

Jedynym warunkiem realizacji projektu porozumienia z 25 stycznia br. jest Wasz niezwłoczny powrót do pracy.

Podsekretarz Stanu
Szef Służby Celnej

/-/ Jacek Dominik

A JA MóWIę SPIEPR...DZIADU!!!!!!

Back
Do góry