Apel do Zarządu

Dobry wieczór,

Informuję że, wszystkie informacje są przekazywane do Przewodniczących poszczególnych ZOI .

Na dzień dzisiejszy podpisane są Porozumienia ws. podziału środków z Uchwały Modernizacyjnej w IAS Białystok i IAS Olsztyn.

W pozostałych izbach sukcesywnie wysyłane są przez DIAS zaproszenia na spotkania

Wszystkich zapraszamy do współpracy. Proszę przesłać problem do Przewodniczącego ZOI lub do kogoś z Zarządu.
Bez informacji Zarząd nie wie że są sprawy do załatwienia.

Prace Zespołów w skład których wchodzili przedstawiciele wszystkich ZZ w MF są zakończone czekamy na podjecie działań ze strony MF na wypracowane propozycje.

Jakie akcje protestacyjne na tym etapie mamy podejmować ? Chyba że nie zależy Nam na środkach z Uchwały Modernizacyjnej - zapis w Porozumieniu o nie podejmowaniu protestu przy wprowadzniu 1,2 i 3 transzy..

Zakończyliśmy akcje składania PETYCJI ws. projektu ZER - te które zostały przesłane z poszczególnych ZOI w formie papierowej jeszcze w piątek poczta dostarczyła. Wielkiego zaangażowania nie było tylko ZOI Gdańsk, ZOI Warszawa, ZOI Białystok, ZOI Lublin łącznie 770 petycji. Jak uzyskamy informację ile zostało przekazanych drogą elektroniczną to poinformujemy,

Ubezpieczenia , integracja, pomoc prawna, zapomogi , pożyczki to chyba tez jest w ZZ potrzebne?

Z jakiej jestecie ZOI że taka apatia? (moje ZOI Lublin na 31.12.2024 przekroczyło 1007 czołonków i ciągnie spływają nowe deklaracje).

Forumowicz który napisał w dialekcie znanej mu łaciny ,,że p... taki ZZ'' poddaje w wątpliwość swoją przynależność do ZZ Celnicy PL.

Podejmujemy działania w zakresie:
  • takich samych uprawnień mieszkaniowych jak w pozostałych służbach,
  • do kolejnej Uchwały Modernizacyjnej,
  • do uregulowania spraw ucywilnionych,
  • jest złożona skarga do TK dotycząca art 41 ustawy okołobudżetowej,
z głównych spraw na dziś tyle.

W indywidualnych ZOI jako Zarząd Główny.
  • bierzemy udział w Zespołach mobbingowych
  • w postępowaniach dyscyplinarnych w 3 IAS Katowice, Olsztyn, Białystok
  • z brakiem sprzątania w IAS Warszawa
  • spraw indywidualnych dziennie do Zarządu wpływa po kilka - niestety nie możemy ujawniać tych informacji.

Zachęcam koleżankę lub kolegę do ścisłej współpracy.

ZWIĄZEK TO NIE ZARZĄD TYLKO WSZYSCY CZŁONKOWIE,

Proszę, zgłaszjcie problemy (opiszcie je) będziemy drązyć.

Jak chcecie zmiany legislacyjnej poprosimy o projekt.

W Zarządzie Głównym jestem od czerwca 2024, i nie przypominam sobie by ktoś dostał w tym czasie bana na forum. Dyskusja jest potrzebna z zachowaniem zasad dobrego wychowania.

Składka zgodnie ze statutem wynosi 15 zł. Przeznaczamy je na obsługę prawną, pensję dla pracownika Biura Zarządu, dofinasowanie do imprez centralnych i lokalnych, zapomogi itd.

Pozdrawiam

Trochę wywołany do tablicy :
Angażuję się na ile mi prywatne sprawy pozwalają, na ten moment niewiele.
To co pisałem o proteście to był przykład nie wezwanie do protestu.
Przez błędy "młodego" forumowicza wolę pod tym nickiem nie wymieniać izby ale nie wszędzie jest tak różowo jak w Lublinie z przekazywaniem informacji też, ale tu rozumiem że trzeba się samodzielnie dowiadywać.... ok ... w sumie to jest mi bez różnicy czy napiszę tutaj kilka zdań czy e mail.
W poście napisałem przecież, że jestem zwolennikiem działań integracyjnych czy inicjatyw dzięki, którym mamy dostęp do różnych zniżek.
Związek to my to są wielokrotnie wypowiadane przeze mnie słowa.
Trochę koledzy mnie już wyręczyli ale powtórzę po nich.
Mam wielki szacunek i wdzięczność dla zespołu do spraw ucywilnienia za wieloletnie działania. W moim przekonaniu zostało już tylko jedno zapytać Pana ministra żeby szczerze powiedział co z projektem bo wielu ludzi (różnie to można oceniać) liczy na obecną władzę i złożone obietnice. Odpowiedź opublikować i to wszystko na co dużo ludzi liczy. Taki Pan Minister nie będzie przecież rozmawiał ze zwykłym funkiem tylko z kimś z zarządu. To jeżeli chodzi o ucywilnienie.
W kwestii podwyżek było wezwanie do dyskusji jaki podział ludzie proponują, większość chciała po równo o innej ankiecie nie słyszałem wyszło jak wyszło. Nie chcę oceniać bo w kwestii kasy nigdy nie będzie jednomyślności.

Kompletnie nie rozumiem braku informacji o wynikach prac zespołów no nijak nie mogę tego zrozumieć. Jest to tajne bo ........????
Szef nie zaakceptuje tego to trudno ale będziemy wiedzieć czego nie zaakceptował to teżbardzo ważna informacja w szczególnościdla osób z uprawnieniami emerytalnymi a jest ci ich u nas dostatek.

Na koniec dziękuję za odpowiedź, następne pytania będę już zadawał drogą oficjalną (związkową).
Pozdrawiam.

@Konrad1 nie schodź z wcześniej obranej drogi. Pisz tu i tam. Oficjalnie i otwarcie na forum!
A do przekazywania informacji już przywykliśmy. Jest bardzo spóźniona.
Ja na orzeczenie z 15.11. czekałem do 31.12. niestety nie był to prezent noworoczny, a raczej rózga od dieda moroza!

jeśli Związek to my, to zatajanie informacji na temat prac Zespołów przed nami czyli Związkiem jest działaniem na szkodę Związku i taki forumowicz stawia pod znakiem zapytania swoje członkostwo. Oczywiście jest taka możliwość, że zwyczajnie mija się z prawdą.
Dokładnie.Jak trzeba coś zrobić to związek mówi, że związek to my .Zauważam, że Związek to my, ale to władze związku powinny dbać o nas i nasz interes przekazując na bieżąco informacje i upominając się o nie MF (czy ktoś z zarządu zapytał jakie wątpliwości ma Ministerstwo w zakresie zaliczenia ucywilnienia????) , powinniśmy poznać odpowiedź pisemną... A związek pewnie ani jednego zapytania nie wysłał w tej sprawie. Poza tym to związek czerpie z członków związku, gdyż dostaje apanaże, to dlaczego osoby zrzeszone w związku mają projekt ustawy przygotowywać??? To chyba jakiś żart!!!

Mieszkaniówka bardzo na plus, zwłaszcza dla młodych, mam nadzieje, że się to uda wprowadzić!

Back
Do góry