Analiza na temat wyrównania za 2010

• Thread starter Thread starter Nie zarejestrowany
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
Karolina12, Marian2 - przeczytajcie, proszę, art. 97 ustawy o SC - tam jest wyraźnie napisane, kiedy można przenieść funkcjonariusza na niższe stanowisko.
Pisałem o gwarancjach a nie o szczegółach i tym co napisałeś potwierdziłeś, że nie tak łatwo znieść kogoś z nowego stanowiska.

marian 2 do marian2 ?

sypnąłeś się spod dwu nicków ?
mniejsza o to.
do czytających. to jest odwracanie kota ogonem. rzecz w tym, że teraz rozgrywa sie rozdanie na lata. potem kolesiostwo będzie pod ochroną ustawki z 2009. pagony ok. pobory ok.
śmierć frajerom. st. specj. , specj. i młodszym specj.- dożywotnim. w gruncie rzeczy celman masz rację. większość z nas to frajerzy.
warto pisać dla reszty.

A co z osobami ,ktore nie są kolesiami i ostatnio zostali zdjęci ze stanowiska ?? To też frajeży bo 4 liter nie liżą??

loco

trwa proces rekrutacji.
frajerów dopuszczono do stanowisk o których nie mają pojęcia.
odwołani do roboty- albo zasłużycie na miano frajerów !

A co z osobami,które nie są kolesiami,
mają pojęcie o pracy, nie zostali zdjęci
ze stanowisk, mają odpowiednie ,
wykształcenie, doświadczenie zawodowe
i nigdy nie lizali żadnej d... przełożonemu ?
Takich trzeba odłożyć do lamusa !
Punkt widzenia ZALEŻY od ... !

Analiza - wyrównywanie uposażeń od dn. 01.01.2010r.

Jak wynika z treści notatki nr SC1/066/19/1/2010/9475 ze spotkania .....
Ze względu na brak korelacji pomiędzy dotychczasowymi, a nowymi stanowiskami nie można w sposób jednolity stosować nowych zasad do zaistniałych w przeszłości stanów prawnych i faktycznych.
Dotychczasowe zadania wykonywane do dn. 31.12.2010r. na stanowisku np. inspektora celnego (zgodnie z kartą zakresu obowiązków i uprawnień) to nie są te same zadania,

Ble ble ble.

Gościu chyba z choinki się urwałeś.
Powinieneś przestać brać te pigułki i zmienić lekarza.

W 99.99% nic się nie zmieni w pracy jaką mają wykonać wszystkie komórki UC i IC, niezależnie czy teraz są w niej inspektorzy czy mkc.

To wszystko.
Rzygać mi się chce jak czytam te wasze wypociny.

Ciemność/ bez brania przysłowiowej siwuchy/
w tej pracy dawno widać !
Osobiście głośno mówię w pracy,
po 2011.01.01 = wszelkie czynności będę,
wykonywał z zakresem obowiązków w ręku.
Nic ponad to co,zapisał mi opisujący Ekspert
Celny.Nic a nic ponad to !

...
po 2011.01.01 = wszelkie czynności będę,
wykonywał z zakresem obowiązków w ręku.
Nic ponad to co,zapisał mi opisujący Ekspert
Celny.Nic a nic ponad to !

Szanowny Kolego Celman. Pozwalam sobie zauważyć, że możesz mieć nie lada problem.
Czyżbyś nie miał jako obowiązku (zazwyczaj ostatni punkt zakresu obowiązków) - wykonywanie pozostałych poleceń przełożonego ?!
O ile wiem, to zadań nie uszczegółowiono poprzez wyliczenie wszystkich czynności, więc także wszystkich obowiązków.

Karta obowiązków

A co to jest ta karta obowiązków? Obowiązki funkcjonariusza wynikają z ustawy a nie z Karty. Myślę, że taka karta to pozostałość minionej epoki(u nas wiecznie żywej), jaka jest postawa prawna funkcjonowania takiej Karty? Proszę przeczytać zarządzenie o nadaniu statutu Izbom i Urzędom celnym - tam jest mowa tylko o zakresie czynności i moim zdaniem było to właściwe, bo nie było opisu stanowisk. Teraz każdy dostanie stanowisko z opisem, z okreslonymi zadaniami. A wykonywanie poleceń przełozonych - no oczywiście, że trzeba je wykonac, ale w granicach na jaki pozwala opis stanowiska, na którym się jest. Nie każe się przecież ręcznemu kopaczowi rowów obsługi koparki.

Szanowny Kolego, CAT !
Pozwolę, sobie zauważyć, że nie będę miał
żadnego lada problemu - jak to twierdzisz.
Z prostej, prozaicznej przyczyny.
Owszem, zwyczajowo ostatni punkt brzmi -
- przełożony ma zawsze rację, itd...
Ale nie codziennie, tylko w wyjątkowych sytuacjach.
Chcesz się założyć, zawsze możemy zażądać polecenia
na piśmie,jak trzeba będzie to codziennie, jak będzie
trzeba to nawet raz w tygodniu.Nikt mi tego nie zabroni!

art.127.2 Jeżeli polecenie służbowe w przekonaniu funkcjonariusza jest niezgodne z prawem, godzi w interes społeczny lub zawiera znamiona pomyłki, funkcjonariusz powinien przedstawić swoje zastrzeżenia przełożonemu na piśmie. W razie pisemnego potwierdzenia polecenia funkcjonariusz powinien je wykonać, zawiadamiając jednocześnie o zastrzeżeniach kierownika urzędu, a gdy polecenie wydał kierownik urzędu – organ nadrzędny.

nie widzę tutaj możliwości zastosowania tej procedury i jakoś nie mogę żadnej innej podstawy znaleźć do trybu zaproponowanego przez celmana

Jabolu! A może Celman doskonale rozróżnia przypadki niezgodne z prawem,a może i te ,które godzą w interes społeczny i zawierają znamiona pomyłki! I co Ty na to?Pozdrawiam.

My się chyba nie do końca rozumiemy !
Polecenie służbowe niezgodne z prawem - prosta ewidentna sprawa !
Chodzi o polecenie służbowe, które wykracza poza tzw.zakres moich
obowiązków, które zwyczajowo wykonuję , gdyż nie jestem np.
Ekspertem Celnym.Założę się o moje ostatnio podarte "gacie",
jak zmienią się po 2011.01.01 tzw.zakresy obowiązków.
Kto przyjmuje zakład, chodzi tylko o przekonanie !

Drogi Celmanie ! W zakresie obowiązków masz wykonywanie innych poleceń przełożonych,a one nie mogą godzić w obowiązujące przepisy oraz przypadki ,które godzą w interes społeczny oraz zawierają znamiona pomyłki.

Back
Do góry