"amerykański" "plan pokojowy"

bolo1999

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
2 027
Miasto
warmia
Właśnie przeczytałem 28 punktów...
Ukraina ma bardzo wiele oddać, zgodzić się na 600 tys armię, nieprzystępowanie do NATO, oddanie niezajętego przez Rosjan Donbasu...itp.itp. w zamian otrzyma gwarancje bezpieczeństwa...
Rosji odmrażają aktywa na których zarobią Amerykanie, a unia ma do tych aktywów dołożyć 100 miliardów dolarów, i dodatkowo zdejmują wszystkie sankcje...
Business like usual...
Zysk Ukrainy to gwarancję bezpieczeństwa nienaruszalności terytorialnej...
Zysk???
Takie same gwarancje dały USAI UK w memorandum budapesztańskim w 1994 gdy Ukraina zgodziła się oddać broń atomową...
I co z tymi gwarancjami???
Taki "amerykański" "plan pokojowy" mógł opracować tylko agent Moskwy, głupek albo osoba, która nie zna imperializmu rosyjskiego z historii, nawet amerykańskiej - vide Korea, Wietnam czy konflikt w Zatoce Świń... Albo wszystko razem...

Sorki ale po prostu zdruzgotała mnie ta informacja...

Druga Jałta...

I jeszcze trumpowskie ultimatum, albo przyjmujecie mój plan, albo figa z makiem z pomocą wywiadowczą. Kładą UA na łopatki i odliczają!

Bardzo dobry temat. Uważam , że Trump chce zachować twarz, obiecując zakończenie wojny w 24h, a teraz jest zmuszony lizać dupę putinowi, by cokolwiek ugrać. Putin rozegrał Trumpa jak małego kartofelka.
Każdy normalnie myślący człowiek wie, że rząd rosji to swoista mafia, z szacunkiem do sycylijskiej mafii i neapolitańskiej Kamorry. Może ktoś wymyśli odpowiednią nazwę tej kryminalnej organizację rosji.

Temat polityczny na Forum związkowym być może ma za zadanie obudzenie większości lub pobudzenie do myślenia mniejszości ale może się myślę i już czas na zmianę formuły na publicystykę polityczną.
Przypomnę, że też lubię niekiedy polityczyć ale nie w środowisku i z osobami , które mówią, że Irak to Iran, Niderlandy to Hiszpania albo też , że kalendarz ( miesiąc) mógłby być 20- dniowy bo wtedy dostawalibyśmy pensje częściej ( oczywiście w wysokości jak za 30 dniowy miesiąc) , lub; całkiem niedawno usłyszane - , że woj.Lubuskie cyt." to leży gdzieś pod Lublinem ". No i dobrze nie każdy musi szczycić się podstawową wiedzę geograficzną aby chełpić się swoim intelektem co do kalendarza bo w czasach obecnych Google to elementarz dla większości; a dla mniejszości przypomnę tylko , że niekiedy rozmowy polityczne prowadzą do pokoju w danym kraju czy nawet na świecie a tak było chyba w 1995 r , gdzie dzięki USA zawarto układ w Dayton kończący jeden krwawy konflikt ; i to do jakich bestialstw mogą posuwać się ludzie dla zwykłych emocji. Więc kończąc post polecam - zanim zaczniecie krytykować - przynajmniej przeczytajcie artykuł https://www.tehrantimes.com/news/52...o-hunting-ground-How-civilians-became-targets , dla mniejszości w mniejszości film, o który jest tam mowa.

Ostatnia edycja:
Back
Do góry