"amerykański" "plan pokojowy"

bolo1999

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
2 072
Miasto
warmia
Właśnie przeczytałem 28 punktów...
Ukraina ma bardzo wiele oddać, zgodzić się na 600 tys armię, nieprzystępowanie do NATO, oddanie niezajętego przez Rosjan Donbasu...itp.itp. w zamian otrzyma gwarancje bezpieczeństwa...
Rosji odmrażają aktywa na których zarobią Amerykanie, a unia ma do tych aktywów dołożyć 100 miliardów dolarów, i dodatkowo zdejmują wszystkie sankcje...
Business like usual...
Zysk Ukrainy to gwarancję bezpieczeństwa nienaruszalności terytorialnej...
Zysk???
Takie same gwarancje dały USAI UK w memorandum budapesztańskim w 1994 gdy Ukraina zgodziła się oddać broń atomową...
I co z tymi gwarancjami???
Taki "amerykański" "plan pokojowy" mógł opracować tylko agent Moskwy, głupek albo osoba, która nie zna imperializmu rosyjskiego z historii, nawet amerykańskiej - vide Korea, Wietnam czy konflikt w Zatoce Świń... Albo wszystko razem...

Sorki ale po prostu zdruzgotała mnie ta informacja...

Druga Jałta...

I jeszcze trumpowskie ultimatum, albo przyjmujecie mój plan, albo figa z makiem z pomocą wywiadowczą. Kładą UA na łopatki i odliczają!

Bardzo dobry temat. Uważam , że Trump chce zachować twarz, obiecując zakończenie wojny w 24h, a teraz jest zmuszony lizać dupę putinowi, by cokolwiek ugrać. Putin rozegrał Trumpa jak małego kartofelka.
Każdy normalnie myślący człowiek wie, że rząd rosji to swoista mafia, z szacunkiem do sycylijskiej mafii i neapolitańskiej Kamorry.

Ostatnia edycja:
Temat polityczny na Forum związkowym być może ma za zadanie obudzenie większości lub pobudzenie do myślenia mniejszości ale może się myślę i już czas na zmianę formuły na publicystykę polityczną.
Przyznam się , że też lubię niekiedy polityczyć ale nie w środowisku i z osobami , które mówią, że Irak to Iran, Niderlandy to Hiszpania albo też , że kalendarz ( miesiąc) mógłby być 20- dniowy bo wtedy dostawalibyśmy pensje częściej ( oczywiście w wysokości jak za 30 dniowy miesiąc) , lub; całkiem niedawno usłyszane - , że woj.Lubuskie cyt." to leży gdzieś pod Lublinem ". No i dobrze nie każdy musi szczycić się podstawową wiedzę geograficzną czy chełpić się swoim intelektem co do kalendarza bo w czasach obecnych Google to elementarz dla większości; a dla mniejszości przypomnę tylko , że niekiedy rozmowy polityczne prowadzą do pokoju w danym kraju czy nawet na świecie a tak było chyba w 1995 r , gdzie dzięki USA zawarto układ w Dayton kończący jeden krwawy konflikt ; i to do jakich bestialstw mogą posuwać się ludzie dla zwykłych emocji. Więc kończąc post polecam - zanim zaczniecie krytykować - przynajmniej przeczytajcie artykuł https://www.tehrantimes.com/news/52...o-hunting-ground-How-civilians-became-targets , a dla mniejszości w mniejszości film, o który jest tam mowa.

Ostatnia edycja:
Temat polityczny na Forum związkowym być może ma za zadanie obudzenie większości lub pobudzenie do myślenia mniejszości ale może się myślę i już czas na zmianę formuły na publicystykę polityczną.
Przyznam się , że też lubię niekiedy polityczyć ale nie w środowisku i z osobami , które mówią, że Irak to Iran, Niderlandy to Hiszpania albo też , że kalendarz ( miesiąc) mógłby być 20- dniowy bo wtedy dostawalibyśmy pensje częściej ( oczywiście w wysokości jak za 30 dniowy miesiąc) , lub; całkiem niedawno usłyszane - , że woj.Lubuskie cyt." to leży gdzieś pod Lublinem ". No i dobrze nie każdy musi szczycić się podstawową wiedzę geograficzną czy chełpić się swoim intelektem co do kalendarza bo w czasach obecnych Google to elementarz dla większości; a dla mniejszości przypomnę tylko , że niekiedy rozmowy polityczne prowadzą do pokoju w danym kraju czy nawet na świecie a tak było chyba w 1995 r , gdzie dzięki USA zawarto układ w Dayton kończący jeden krwawy konflikt ; i to do jakich bestialstw mogą posuwać się ludzie dla zwykłych emocji. Więc kończąc post polecam - zanim zaczniecie krytykować - przynajmniej przeczytajcie artykuł https://www.tehrantimes.com/news/52...o-hunting-ground-How-civilians-became-targets , a dla mniejszości w mniejszości film, o który jest tam mowa.
To jest karczma... Jak masz wątpliwości co do jej charakteru to sięgnij do jej opisu i regulaminu forum...

Jak masz obiekcje co do politycznego charakteru tego wątku to sięgnij do kodeksu etyki i regulaminu forum...

Sprawa pokoju na Ukrainie to sprawa bezpieczeństwa Polski, mojego i twojego, naszych rodzin...

Jasne, to polityka, międzynarodowa... Ale zakaz kierowania się poglądami politycznymi i ich propagowania przy wykonywaniu obowiązków służbowych to coś zupełnie innego...

Mamy prawo wypowiadać się w kwestiach dotyczących bezpieczeństwa...

A tak wracając do wątku...to nie plan pokojowy ale zmuszanie Ukrainy do kapitulacji...

Z dwuletnim stażem na forum byłbym bardziej powściągliwy...

Ostatnia edycja:
A taką wiadomość prywatną wysłał mi inny...

Bez komentarza....na tym poziomie...

" Mój post był do takich jak ty aby zaczęli myśleć( pewnie nie zrozumiałeś ani nie przeczytałeś artykułu w linku ) zanim coś napiszą . W żadnym wypadku nie zabraniam politykierstw na tym Forum dla znudzonych brzuchomówców.
Zanim zaczęłaś się wymądrzać ja ci to umożliwiłem wiele( nie 2 ) lat. temu .Wiec mądralo krzyczący o bezpieczeństwie masz jeszcze szanse powalczyć póki plan zaproponowany przez USA czy układ nie wejdzie w życie i zgłoś się na ochotnika. Zapewniam Cię, że tam możesz czynnie uczestniczyć w walce o bezpieczeństwo , choć pewnie wolisz siedzieć w bezpieczniejszym miejscu. Tak się składa, że kilku z mojej miejscowości już nie krzyczy głośno a wręcz śpią cicho bo uwierzyli w szczytne hasła poparte dolarami.
Zbyt długi i skomplikowany wywód jak dla ciebie to i bez sensu ciągać temat na forum publicznym.
Kowbojów w gębie mamy wielu."

Back
Do góry