aktualizacja wartościowania

doda robi loda

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Miasto
Łódź
czy komuś dokonano juz zgodnie z zarządzeniem 43 mf aktualizacji wartościownia,
dotyczy to głownie nowych obowiazków w kw,dś, kp
cześć diców poradziła sobie z problemem, reszta niedouczona część drużyny nieogolonego czeka na łaskę oświecenia,

cos w temacie wiadomo?

Chyba nie...
Myślisz że poprawią komukolwiek coś no co Ty ...

Ostatnia edycja:
w momencie wartościowania i składania propozyzji wiadomo było, ze 1 stycznia wchodzi w zycie zarzadzenie 56 mf zmieniające zarządzenie w sprawie nadania statutów izbom... ktore dodało zadan niektórym komorkom, teraz probuje sie te zadania realizowac, z reguły wysoko zwartościowane,grzebiac nierzadko przy zakresach obowiazków bez zmiany wartości i czasochłonności, czyli bez dania kasy; co bystrzejsi dic czekaja na nowelizcje zarządzenia,a reszta diców tworzy prawne science fiction ku chwale nieogolonego

A co w przypadku przeniesienia. Podobno to nie osoby a stanowiska były wartościowane. Dlatego mam pytanie dlaczego po przeniesieniu specjalisty do komórki gdzie są np. tylko starsi specjaliści (1 osoba) a reszta to mł.eksperci i eksperci osobie tej nie zmieniono stanowiska przynajmniej na st. specjalistę -chociaż ma takie same obowiązki jak młodszy ekspert. Oprzeniesiona ma nadal stanowisko sopecjalisty i w związku z tym robi to samo co młodszy ekspert, ale za dużo mniejsze pieniądze. Czy czegoś Wam to nie przypomina? Już tak było, że kontroler celny siedział biurko w biurko z inspektorem i robili to samo za bardzo różne wynagrodzenie. Całe to wartościowanie miało tą chorą sytuacje uzdrowić. I co? Wróciło stare!
PS Jeszcze jdeno pytanie do osób "siedzących w przepisach" podajcie mi konkretny przepis zabraniający specjaliście słuzby celnej aplikować na stanowisko młodszego eksperta służby celnej.

Ostatnia edycja:
a w Krakowie ............

w IC Kraków był audyt odnośnie korelacji na linii: wartościowanie- powierzone obowiązki( zakres czynności) -wykonywane obowiązki- .

Wcale nie wypadło wspaniale. Rozbieżności były diametralne.

Ciekawe czy teraz Andrzej -wszem i wobec ogłosi, że wyszło mu to ciulasto ?
tak był zwykle robić jeśli odniósł jakiekolwiek pyrussowe zwycięstwo....a teraz ?
czekamy panie dyrektorze.....naczelniku .....kierowniku..

Wartościowanie ma się ni jak do zakresu obowiązków.
Doskonale wiemy że to fikcja.
Wystarczy porównać
Zarządzenie,
Pkt. jakie zostały przypisane do wartościowania. (to co podpisywaliście)
Zakres obowiązków.
Niektórym dopiero się oczki otworzą że robią na stanowisku to co nie powinni ;)
Kontrole odnośnie wartościowanie powinny być wszędzie... i tych co wartościowali zwartościować odpowiednio!!!!!!!!

Wartościowanie ???

Im się wydaje, że wartościowanie miało polegać na "ustawieniu" swoich, a teraz ci na dole czyli mł.spec, spec i ew. st.spec mają zapie........lać za tą "świtę" , a oni mają kierować i zarządzać , no i oczywiście pobierać za to odpowiednie apanaże.Nie pozwólmy na to.

icon1.png

coś się u was pozmieniało po ponownym wartościowaniu? jakiemu odsetkowi?ile w dół ile w górę?
u nas było ale miało wyjść jak wcześniej, mimo że ludzie się zmieniili, wykonywane czynności się zmieniały - ale nie zakresy ;)

zbuj madej pisał na forum ic olsztyn o naliczaniu nowych płac po ponownym wartościowaniu ale nie mam od niego odp

U nas w OC (Izba Olsztyn) podobno było jakieś robione nowe wartościowanie, ale to wielka tajemnica i nikt nic nie wie. Aczkolwiek znając naszego dyra to jest opcja, że w zamian za odwołanie można spaść ze speca na młodszego. W górę w życiu nie da rady.

Bolo, na razie wiem niewiele. Na pewno zwartościowany na nowo był cały UC Elbląg (wraz z podległymi OC). Co do reszty nie wiem, jak wyszło, ale na OC Grzechotki na zmianie zamiast jednego mł.eksperta pojawiło się ich......pięciu + kierownik zmiany. Nie słyszałem o przypadkach obniżenia stanowiska.
No i nadal wartościowanie części Izby trwa. Podobno czeka na zatwierdzenie przez Ministerstwo.

IC Szczecin, do 27 maja naczelnicy mieli uaktualnic zakresy czynnosci lub wystawić nowe. Chodziło o to, by zrównać zakresy z wartościowaniem. Taki pic, pozoranctwo przed audytem. Na uwage do Naczelnika, ze zakres obowiązków nie obejmyje wszystkich wykonywanych czynności, stwierdził, że w razie co pozmienia czasochłonność tak, by nie zmieniło się stanowisko, takie czary mary w sowie.Wniosek -nasze odwołania od propozycji na stanowisko nic nie zmienią.

Wartościowani są po raz drugi byli "cywile" którzy nowe stanowiska otrzymali w czerwcu ub.r. Stanowiska bez zmian i tym sposobem na stałych nadzorach są mł.eksperci i eksperci -a podobno to takie "niskie" miejsce służby gdzie specjalista to maks jaki tam może pracować. Ciekawe jak im pokombinowali w tych opisach stanowisk że starczyło.

jak to możliwe?

aż cisnie się na klawisze cytat z Laskowika
cud

C.U.D.

tej licencji nie sprzedajemy

Ta niechęć w respektowanu prawa nie wynika z wrodzonej głupoty DICów, to samo jest w odwołaniach od wartościowania i mianowania.
To działa na zasadzie sekty, sprzedaży odkurzaczy, leczniczych poduszek etc.
Na odprawach nieogolony wciska wpatrzonym w niego jak w obrazek zwykły kit: Oni dziś stoją, tam gdzie kiedyś stało ZOMO. Potem katering, chwila spoufalenia, może dostaniesz odznakę. Tak to działa.
Potem czyta się pantofelkowe odpowiedzi DICa Ł.

Zapomniałem jeszcze dodać, że dla osób które są po raz drugi wartościowane (byli pracownicy cywilni "wartościowani" w czerwcu 2010r) "dopasowanie" opisu do zajmowanego stanowiska wiaże się z podwyżką -ponieważ w czerwcu ub.r obowiązywała inna tebela uposażen zasadniczych niż kiedy nas wartościowano i w związku z tym można "załapać" minimum 250zł.

quote_icon.png
Napisał j.23

Ciekawe jak im pokombinowali w tych opisach stanowisk że starczyło.

Wg motta
Dajcie mi człowieka a ja go odpowiednio "zwartościuję" !!!!!!!!!

Dokładnie- wcześniej nie zagłębiałem się w temat ale teraz widzę, że dwóch ludzi robiących dokładnie to samo można mianować specjalistą i młodszym ekspertem i zgodnie z przepisami wypłacać im co miesiąc pobory różniące się ok.950zł bruutto (nie licząc dodatków).

Wg motta
Dajcie mi człowieka a ja go odpowiednio "zwartościuję" !!!!!!!!!

Dokładnie- (...) ale teraz widzę, że dwóch ludzi robiących dokładnie to samo można mianować specjalistą i młodszym ekspertem i zgodnie z przepisami wypłacać im co miesiąc pobory różniące się ok.950zł bruutto (nie licząc dodatków).
[/INDENT]

Żeby było weselej zakres obowiązków taki sam ;)
A jeszcze śmieszniej... w jednym z referatów dozoru : na niższym stanowisku co niektórzy mają np:"wykonywanie weyfikacji (...)o złozonym stopniu tudności" a na wyższym stanowisku "wykonywanie weryfikacji o niskim stopniu trudności (...)"
powtarzających " Super ale takie coś to chyba norma w całej słuzbie... żal... normalnie żenada...

Back
Do góry