akcyza za paliwo

tradycyjnie - nic nowego

obrzucanie błotem zamiast skruchy za wytkniętą niewiedzę

nie pierwszy raz - twój avatar nie jest przypadkowy

nie sądzę żeby moja obecność w służbie godziła w jej dobre imię

ale sposób w jaki traktujesz innych - świadczy o tobie - i takich prymitywów powinniśmy eliminować, żeby zerwać z etykietą łapówkarzy, chamów i nieuków, którzy nie potrafią się zachować, nie potrafią przyznać się do błędu czy niewiedzy - takie opinie służba zawdzięcza m.in. ludziom, którzy w taki sposób jak ty traktują innych, którzy są przekonani o własnej wyjątkowości, nadludzkości, wyższości

nie będę jak ty ferował diagnoz psychiatrycznych - nie wiem co w twoim przypadku jest przyczyną - choroba wrodzona, nabyta, wada, wychowanie czy trauma z dzieciństwa - to jest nieważne - ważne jest, że traktujesz innych ludzi w sposób nieakceptowalny w cywilizowanym świecie, prezentujesz styl prymitywnego buszmena, pasujący być może do twojego środowiska prywatnego, ale nieakceptowalny przez większość w środowisku zawodowym

i nie sil się na kolejne obelgi i oszczerstwa - w tym akurat ci nie dorównam ;)

zrelaksuj się i poszukaj satysfakcji w życiu prywatnym

Ostatnia edycja:
Załóżcie sobie osobny wątek i tam się ............................ bo po wpisach widać ze pałacie wielkim uczuciem do siebie :D jednak odbiegają one merytorycznie od tematu

24/01/2013 w tym wątku napisałem m.in.:

PS jeśli dalej masz zamiar mnie atakować - załóż wątek "nienawidzę bolo" bo wcinanie się nie na temat w każdym wątku w którym piszę jest nie fair wobec innych forumowiczów, których twoja obsesja nie kręci

Jak donoszą wiewórki SC rozszeżyła okazjonalność z 24 do 72 godzin. Jeśli mnie pamięc nie myli to w prawie polskim jak i unijnym nie ma zapisu czasookresu okazjonalności jedynie ETS zaznaczył że okazjonalnie to nie częściej jak raz na 24 godzi, a SC rości sobie prawo do ustalania ile razy można przekraczać granicę przecież mamy w Polsce swobodę podróżowania a to jest jawne jej ograniczenie.Już słyszę że to wsprawie ograniczenia napływającego paliwka tylko taka taktyka do jazda po najmniejszej lini oporu zakładając ze każdy podróżny handluje paliwem a to należy udowodnić.

Jak donoszą wiewórki SC rozszeżyła okazjonalność z 24 do 72 godzin. Jeśli mnie pamięc nie myli to w prawie polskim jak i unijnym nie ma zapisu czasookresu okazjonalności jedynie ETS zaznaczył że okazjonalnie to nie częściej jak raz na 24 godzi, a SC rości sobie prawo do ustalania ile razy można przekraczać granicę przecież mamy w Polsce swobodę podróżowania a to jest jawne jej ograniczenie.Już słyszę że to wsprawie ograniczenia napływającego paliwka tylko taka taktyka do jazda po najmniejszej lini oporu zakładając ze każdy podróżny handluje paliwem a to należy udowodnić.

A czego sie spodziewales?To byla tylko kwestia czasu,bo przeciez IC Olsztyn to panstwo w panstwie.Choc z drugiej strony to z tym paliwem to juz ludzie faktycznie przesadzali.Wyobraz sobie paska na NEB ktory ma w bagazniku 3 beczki po 200l i on sobie goni do Gdanska bo tam jest lepsza cena.To jest chore(moim zdaniem),albo klienta z Audi ktory na parkingu pod blokiem wjezdza na kraweznik i spuszcza paliwo ktore pozniej jest trzymane w piwnicy bloku w ktorym mieszka 40 rodzin,ewentualnie lanie paliwa komus pod oknem.Rozumiem ze ludzie tez z czegos musza zyc,ale bezpieczenistwo ponad wszystko a nie kazdy to rozumie,zwlaszcza malolaty.Za to teraz nie ma kolejek,smrodu paliwa i cieknacego oleju na przejsciu(choc Passat nie zyga olejem tylko znaczy swoj teren).Takie jest moje zdanie w tym temacie.

72 h ..... hmmm rozumiem ze jak wjeżdżam na polska stronę i deklaruje celnikowi ze w baku mam 5 litrów paliwa, w butli 100 litrów gazu , nie przewożę wyrobów tytoniowych ani alkoholowych to mogę jeździć nawet 3 razy dziennie ? ... proszę mądre głowy o odpowiedz .

A czego sie spodziewales?To byla tylko kwestia czasu,bo przeciez IC Olsztyn to panstwo w panstwie.Choc z drugiej strony to z tym paliwem to juz ludzie faktycznie przesadzali.Wyobraz sobie paska na NEB ktory ma w bagazniku 3 beczki po 200l i on sobie goni do Gdanska bo tam jest lepsza cena.To jest chore(moim zdaniem),albo klienta z Audi ktory na parkingu pod blokiem wjezdza na kraweznik i spuszcza paliwo ktore pozniej jest trzymane w piwnicy bloku w ktorym mieszka 40 rodzin,ewentualnie lanie paliwa komus pod oknem.Rozumiem ze ludzie tez z czegos musza zyc,ale bezpieczenistwo ponad wszystko a nie kazdy to rozumie,zwlaszcza malolaty.Za to teraz nie ma kolejek,smrodu paliwa i cieknacego oleju na przejsciu(choc Passat nie zyga olejem tylko znaczy swoj teren).Takie jest moje zdanie w tym temacie.
Nietrudno się tobą nie zgodzić bo do wszystkiego trzeba mieć podejście, a nie robić od dupy strony.Tak tak wjechały małolaty na granicę i szopki robią co niektórzy nawet śrubokręta do ręki nie biorą tylko na żywca ;) jak w supermarkecie ;).Nie zawsze znaczy teren olejem w gorące dni jak za dużo to leci korkiem albo z przodu przez przelew;)

72 h ..... hmmm rozumiem ze jak wjeżdżam na polska stronę i deklaruje celnikowi ze w baku mam 5 litrów paliwa, w butli 100 litrów gazu , nie przewożę wyrobów tytoniowych ani alkoholowych to mogę jeździć nawet 3 razy dziennie ? ... proszę mądre głowy o odpowiedz .
To po co ;)chyba, że na kobiałki;)

Diabeł tkwi w szczególach

Rozmawiam sam ze sobą ale :
Czas pokarze :D:na chwile obecną okazjonalność 72h, a zgodnie z wyrokiem ETS z 4 czerwca 2002 r. (sprawa C-99/00) instrukcje opracowywane przez organy celne nie są pośrednim sposobem dokonywania niepodważalnych założeń, że przywóz ma charakter handlowy. Są one niewiążącym narzędziem mającym na celu usprawnienie procedur celnych, a więc mimo takiej definicji nadal decyduje indywidualny charakter sprawy.
Na mój prosty rozumek to częste przekraczanie granicy SC traktuje jako nabywanie paliwka w celach handlowych i wrzuca wszystkich do jednego worka a to już jest be:mad:A tu taki kwiatek

Ostatnia edycja:
z Youtube

[video=youtube;mmG7HEpfExc]http://www.youtube.com/watch?v=mmG7HEpfExc[/video]

z Youtube cdn.

[video=youtube;Pg3e7mU9xSQ]http://www.youtube.com/watch?v=Pg3e7mU9xSQ[/video]

Jeszcze trochę i okazjonalność będzię co 120h i będziecie płakać za 72h :)

też to słyszałem, że miało byś 5 wjazdów od początku czerwca, nastepny termin, że od 17 czerwca lub 1 lipca.
chociaż byłem na granicy 5 dni temu i nie było problemu z zapłaconymi wjazdami, były odliczane od 10 możliwych.
byłem wczoraj juz sa liczone. bandycki kraj

Tak czepiają się osobówek ale jak gruzawiki jadą na Białoruś czy Rosję iwracają przez Litwę zatankowane pod korek to cisza :mad:

Chyba do ciebie nie dotarło że Litwa jest Unii i Shengen, zgłoś te pretensje na granice LT-FR i LT-BY.

To tylko prowokacja liczyłem że się odezwiesz, a tak przy okazji zapytam cię jako wszechwiedzącego czy wiesz coś w temacie dnia 17.06.201 czyli wprowadzenia okazjonalności w postaci pięciu zgłoszeń pełnego zbiornika w miesiącu

no i wprowadzili podobno 5 razy, nie moge tylko znalezc jakie sa warunki nowe i od kiedy, jak kto wie niech napisze bandycki kraj

Back
Do góry