7 chłopa mniej a tu cisza

... napisał twardziel, specjalista, który na jedno pstryknięcie palcami przed wizytą Pana Prezydenta kolejkę TIRów od Kuźnicy do Sokółki w 3 dni rozładował ...
Ja rozladowywalem TIR-y to zawsze lepiej niz jak palant ze sztandarem po placu popierdalac;););)

krb...........Wielki Mądralo

nie obrażaj mnie i innych "specjalistów, ekspertów" bo:
- pojęcia nie masz do kogo odpisujesz, więc pomyśl czasem....
- granica nie jest mi obca, znam nie z opowieści a z kilkuletniej służby na niej - wiem co to za gówno, więc nie strasz innych
- nie jestem tu po znajomości, włażeniu nikomu w dupę. Po prostu mam to COŚ czego tobie najwyraźniej brakuje.

A mowa jest przecież o 7 wspaniałych - uczciwych celnikach.
Tylko dlaczego nie pracują? I dlaczego nie dziwi fakt, że to oni?

O to się rozchodzi, a nie o ubliżanie innycm lizusostwem, brakiem wiedzy co to "granica".
Panie specjalisto krb

coś ci odpowiem gościu niedzielny
tak się składa że na granicy są lepsi cwaniacy którzy biorą w łapę i nikt nic im nie robi. a wiesz dlaczego? bo jakby kierownictwo chciało się dobrać do nich to zobaczyłoby, że skala korupcji to nie tylko siedmiu ludzi (zatrzymani za niedopełnienie obowiązków) tylko starzy zolle. wydaje mi się że kierownictwo wie kto bierze, ale cóż.......... po co sie napracować i coś udowadniać skoro można zapunktować zamykając najmniej szkodliwych. przecież podsłuchy i śledzenie to duże przedsięwzięcie, a tak można małym kosztem kogoś zamknąć i zabrać pochwały. podobno jeden z zastępców naczelnika Muszyńskiego wie kto bierze, więc czemu nic nie robi?
bo skala korupcji wśród starych jest duża o czym wiedzą wszyscy. są ludzie o których można dowiedzieć się wiele od białorusinów.

Na granicy zminimalizuje się korupcja tylko wtedy jak przestaną brać kierownicy zmian. Kierownicy zmian tworzą warunki do korupcji, bo też muszą nosić kierownikowi oddziału. Zawsze korupcja na granicy inspirowana jest przez kadrę, w dobie kamer,komputerów i rotacji komputerowych bez trudu jeden kierownik może trzymać z mordę całą zmianę,ale jak sam chce kraść i musi jeszcze zanieść wyżej, bo kierownik oddziału musi kupić córce mieszkanie w Krakowie bo zaczyna studia.

Back
Do góry