.....

Może i marne ( niektórzy żyją za 800 zł miesięcznie i też cieżko pracują) ale nie myśl ze w Polsce dostaniesz 2000 euro nam jeszcze daleko do zachodnich zarobków. jeżeli chcesz zarabiać marne 2000 euro bądz więcej to wyjedż za granicę[/quote]

Te 2.000 EUR na zachodzie to chyba ok. 3xminimalna... Gdyby celnicy na granicy w Polsce zarabiali ok. 3 x minimalna (tj. nieco ponad 3tys. brutto) byłoby zupełnie inaczej...

typ1 napisał:
[
Tak byłem, bo tam pracowałem i nie opowiadaj o ich pracy bzdur, bo nic nie widziałeś. Kilkanaście lat pracy na zachodniej granicy pokazało nam OBYWATELOM RP, jak obcokrajowców potrafi potraktować niemiecki zool!!!!!!!!!!!!! nie wspominając o obywatelach wschodnich krajów! Gdybyś miał okazję, choć raz to naocznie zobaczyć, to byś doznał szoku i nie wierzył własnym oczom, bo bicie, poniżanie i cięcie auta w drobny mak, to norma, jak w ich ręce wpadnie przemytas...! więcej nie będę tego wątku komentował, ale proszę, ze opisuj rzeczy , o których nie masz zielonego pojęcia!!!!!!!!!!!!!!![/size]

podnieciłes sie!!! nie chodzi mi o przemytników tylko o normalnych podróznych którzy wracali lub jechali np do pracy za granica!mam nadzieje ze ty tak sie nie zachowywałeś jak zolle niemieccy[/quote]
WIĘKSZOŚC PODRÓŻNYCH -99 % TO PRZEMYTNICY, 2-3 SAMOCHODY NA 1000 PRZEJECHANYCH TO "PRAWDZIWI PODRÓŻNI", RESZTA TO KRĘTACZE, KTÓRZY SĄ DLA NAS NIEMILI. KIEDY PO KILKU LATACH NASŁUCHASZ ISĘ WYZWISK, KRZYKÓW , TO JAKBYŚ TAKICH LUDZI TRAKTOWAŁ, BO JAK TUTAJ ZACHOWYWAĆ SIE KULTURALNIE DO BARANA, KTÓRY JEST AGRESYWNY I CI UBLIŻA I NIE WPIERAJ NAM , ŻE WSZYSCY CELNICY STOKJĄCY NA GRANICY UA SĄ CHAMSCY I NIEGRZECZNI WOBEC "PRAWDZIWEGO PODRÓŻNEGO" , A TAKIEGO MOŻNA POZNAĆ SZYBKO!!!!!!!!!!!!!!!! AHA I JESZCZE JEDNO, TEKST TYPU "PODNIECIŁEŚ SIĘ" JEST MAŁO KULTURALNY, WIĘC WYHAMUJ , JESLI CHCESZ , ABY WIĘKSZOŚC CZYTAJĄCYCH UWAŻAŁA CIEBIE ZA KULTURALNEGO FORUMOWICZA!!!!!!!!!!!!!!

Back
Do góry