ZZ CELNICY.PL

DDR

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Miasto
Świnoujście
DROGI SŁAWKU !!!

- NA TYM FORUM NARODZIŁ SIĘ SPONTANICZNY ZRYW CELNIKÓW !!!
- TO FORUM WYBRAŁO CIEBIE NA LIDERA !!!
- MASZ POPARCIE PONAD 10 TYSIĘCY CELNIKÓW W CAŁEJ POLSCE !!!
- SĄ TERAZ NA URLOPACH NA ŻĄDANIE, ZWOLNIENIACH, ODDAJĄ KREW, WZIĘLI OPIEKĘ NAD DZIEĆMI, PRACUJĄ... I PROTESTUJĄ !!!
- TO FORUM POKAZAŁO, ŻE NIE CHCE KILKU ZDALNIE STEROWANYCH ZWIĄZKÓW ZAWODOWYCH......
CHCE JEDNEGO, ALE MOCNEGO ZWIĄZKU REPREZENTUJĄCEGO INTERESY WSZYSTKICH PRAWDZIWYCH CELNIKÓW !!!
SŁAWKU PROSIMY !!!
CHCEMY MONOLITU !!! NIECH TO BĘDZIE:

ZWIĄZEK ZAWODOWY CELNICY.PL

PANIE PREMIERZE !!!

CELNICY, KTÓRZY PRZYJDĄ DZISIAJ DO MF, BĘDĄ ROZMAWIAĆ Z PANA RZĄDEM O NASZEJ PRZYSZŁOŚCI, O NAS - FUNKCJONARIUSZACH MUNDUROWYCH TEGO PAŃSTWA - SPRAWNYCH POBORCACH PODATKOWYCH (40% BUDŻETU POLSKI) !!!
NIE CHCEMY OBIECANYCH PRZEZ PANA IRLANDZKICH PENSJI - CHCEMY NASZYCH POLSKICH, ALE GODNYCH !!!
WYPRACOWANYCH LATAMI - TYMI RĘKOMA !!!
CHCEMY TYLKO MIĘĆ RÓWNE PRAWA Z MUNDUROWYMI !!!
NIC WIĘCEJ !!!

CELNICY RP

Aby nie pisać tu kolejnego nowego tematu znalazłem ten.

W związku w powyższym zadaję pytanie :!: :!: :!:

Kto jest za powołaniem nowego - jednego związku zawodowego skupiającego wszystkich funkcjonariuszy i pracowników Służby Celnej.

Nazwa, jak na razie jest nieważna. Związek ten miał by skupiać WSZYSTKICH ludzi pracujących w SC. Niezależnie czy są funkcjonariuszami czy cywilami. Czy ma to sens.

Kilku chętnych znajdzie się na pewno, ale czy będzie nas tyle obyśmy byli jednym dużym, silnym i liczącym się związkiem.

Co Pan o tym myśli Panie Sławku :?: :?: :?: Co Wy, buszujący po tym forum, o tym myślicie :?: :?: :?:

[/b] Jest to bardzo dobry pomysł,że w naszej służbie powinien powstać jeden zwiazek wtedy to mialoby jakiś sens.Wiele razy został ten temat poruszany na tym forum i myslę że gro ludzi byłoby za.Należałoby tylko z głową pomysleć jak sie do tego zabrać.

bocianiegniazdo napisał:
Jestem za jednym silnym związkiem. W skład zarządu powinni wchodzić przedstawiciele wszystkich Izb.
we wcześniejśzych wszystkich moich postach pisałem, że nasze ZZ muszą się połączyć w jedno przed negocjacjami, nie wim jak to wyszło, że były tam jakieś przepychanki, jestem członkiem ZZ od ich powstania i zawsze denerwowały mnie podziały, i prawdopodobnie mogę być szykanowany za ten gorący okres, lecz mimo tego wypisze się z ZZ, jeden ZZ tak i z wyborami bezpośrednimi przewodniczących izbowych oraz ogólnopolskiego przez wszystkich członków jednego ZZ a nie że przewodniczący wybierają go z pomiędzy siebie. pozdrowienia dla wszystkich zolli

Re: Wawa

bardzo celnik napisał:
Komu zależy na jednym związku ru...cym celników. Przykład ustawy z 1999 Pan G. alekacja Pani F.?

jeden ZZ to szybka informacja dla wszystkich, szybka ankieta pomiędzy członkami i niezrzeszonymi w IC i odrazu odpowiedź. Nie popełnimy błędu arbitralnych decyzji np. p. Fołty z całym szacunkiem dla niej i innych przewodniczących

i jak wcześniej wspomniał kolega zarząd to przedstawiciele wszystkich IC a przewodniczący wybrany bezpośrednio gwarantem obiektywności

kiedyś...był jeden związek zawodowy w naszych służbach, później rządzącym zależało aby ich było więcej aby konkurowały ze sobą, wtedy łatwiej je rozbić...obecnie przy tej ilości organizacji związkowych nie stanowimy siły widać to po ostatnich negocjacjach, rządzący sami mówili z kim chcą rozmawiać, wiadomo dlaczego, dlatego popieram powstanie jednej silnej organizacji związkowej w SC

Jestem za, powinien być jeden związek. Żadnych federacji, bo jak będzie związek związków to się zacznie pomiędzy nimi polityka i znów nic z tego nie będzie. A tak na marginesie, tyle fajnych lasek w służbie (przynajmniej w ic gdynia), a w tv straszy fołta... ;)

.

Z tego co mówili moi koledzy, którzy byli w Warszawie i przyglądali się negocjacjom, to nie ma się czym podniecać. W końcu pan Siwy też jest w ZZ, i nic takiego nie zrobił. Z samego Opola przyjachały podobno 4 delegacje związkowe. A jak chcecie ludzi przekonać, żeby się wypisali z obecnych ZZ i zapisali do nowych. Popatrzcie obiektywnie, ZZ na początku odwóciły sie od protestu,a potem zlecieli się do Warszawy jak sępy i skoczyli sobie do gardeł, zamiast cos wywalczyć ( zmiany w ustawie o SC ), to znowu żarli się o kasę. Z przykrością stwierdzam, że Pan Siwy ( wg ludzi, którzy to widzieli na żywo ), też brał udział w tych kłótniach i niczym sie nie wykazał, a szkoda bo ja również pokładałam w nim jakąś nadzieję. Ale wiecie nadzieja matka ... itd. Jeżeli nawet taki związek powstanie, to będzie poprostu jednym z wielu. To moje subiektywne odczucia, ktos może mieć inne zdanie. Pozdro :)

Re: .

dlatego właśnie musi powstać jeden ZZ, a osobom które chcą zrobić karierę polityczną, przypominam , że nasza służba jest apolityczna, wcześniej przytaczałem post w którym pisałem że dla rządu stanowimy "szarą masę" (i przepraszam za to porównanie, nie chcę nikogo tutaj obraić) lecz w rzeczywistości tak to wygląda. mają rząd przeciwko sobie, należy najpierw przychylić sobie media, a z "szarąmasą nikt nie będzie rozmawiał" nikt z Kowalskim czy Nowakiem i innym zollem nie podpisze żadnego porozumienia ani nie będzie negocjował, musimy mieć swoją reprezentację, a karierowiczom już dziękujemy .......... jeżeli to prawda że były kłótnie, rzucanie jakimiś butelkami, to żenada, pamiętajcie w jedności siła,
' jedną zapałką złamiesz w tzrech palcach, ale już 10 razem wziętych nie złamiesz dwoma dwoma rękami......."

Dlatego odsunąłem się w cień i oddałem palmę pierwszeństwa innym o co dzisiaj mam do siebie największe pretensje.
Kto był to widział, po pierwszej godzinie w poniedziałek w siedzibie OPZZ zamilkłem całkowicie, bo co bym nie powiedział to było źle. Na koniec i tak oberwałem tym razem za to, że milczę :wink:
Z Opola było dwóch Kolegów z mojego Związku

Po owocach..

Gdzie jest Federacja i Porozumienie? Ludzie są tu, na tym forum, tu czekają na dialog, na wyjaśnienia, informacje....
Pozdrowienia i ...... ech.

słuchajcie, musiało się to stać co się stało, aby zobaczyć czarno na białym, że bez jedności jesteśmy niczym...
pisałem dużo tłumacząc, proponując (m.in. tu w tematach dla nie zarejestrowanych), ...
było kilka powodów przegranej (tak to trzeba nazwać), ale to nie jest klęska, bo dostaliśmy 2 prezenty:
- po 8 latach zostaliśmy zauważeni, głównie przez rząd
- pokazano nam słabe strony i co musimy zrobić, aby następne romowy były skuteczniejsze i nie trwały następne 8 lat

wszystko kwestia czy my to wykorzystamy, bo to naprawdę duży prezent

Back
Do góry