zwrot kosztów przejazdu do miejsca pełnienia słuzby

Celina1111

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam brać celniczą. Co myślicie na ten temat w związku z nową ustawą. Osobiście mnie to interesuje bo tracę na dojazdy ponad 2 godziny. Może już były poruszane te kwestie w innych IC

Witam brać celniczą. Co myślicie na ten temat w związku z nową ustawą. Osobiście mnie to interesuje bo tracę na dojazdy ponad 2 godziny. Może już były poruszane te kwestie w innych IC

Nie ma co myśleć.Było ponad 400 zł teraz będzie wiele mniej.Pomnóż sobie ilość dojazdów razy najtańszy bilet razy 2 i masz miesięczną dopłatę.Jest na tą okazję odpowiednie rozporządzenie do nowej ustawy.Suma sumarum:200 podwyżki wyrównawczej i 200 w plecy za dojazdy bilans wychodzi na ZERO!!!!!!!!!

Tez jestem zainteresowana tematem. Z ustawy i projektu rozporządzenia wynika, że miejscowośc musi byc oddalona o conajmniej 30km od miejsca pracy. We wniosku trezba podac iole czasu zajmuje dojazd, zastanawima sie po co?

co najmniej 2 godz

Tez jestem zainteresowana tematem. Z ustawy i projektu rozporządzenia wynika, że miejscowośc musi byc oddalona o conajmniej 30km od miejsca pracy. We wniosku trezba podac iole czasu zajmuje dojazd, zastanawima sie po co?

Ten czas wynika z ustawy. Utrudniony dojazd to 30 km i 2 godz

Nigdzie w ustawie nie ma mowy że utrudniony dojazd to ponad 2 godziny?Nie wierzę, że będą takie sytuacji, że 30 km jedzie sie 2 godziny, chyba że nikt ma tego nie dostać.
W policji jak dojazd nie przekracza 2 godzin dostaja za dojazd, a jak przekracza to dostają z innej puli. Zanm osoby, których dojazd nie przekracza 15 minut i 15 km i dostaja...

dojazdy- od października?

Nigdzie w ustawie nie ma mowy że utrudniony dojazd to ponad 2 godziny?Nie wierzę, że będą takie sytuacji, że 30 km jedzie sie 2 godziny, chyba że nikt ma tego nie dostać.
W policji jak dojazd nie przekracza 2 godzin dostaja za dojazd, a jak przekracza to dostają z innej puli. Zanm osoby, których dojazd nie przekracza 15 minut i 15 km i dostaja...

Przeczytaj dobrze ustawę, wprawdzie nie ma mowy o czasie i km w art.157 ale jest szczegółowo to opisane wcześniej w art.93. Czyli 30km(i to od tablicy do tablicy- granice administracyjne miejscowości) i 1h w jedna stronę.

Zastanawia mnie tylko, czy możemy składać wnioski już za październik. Ustawa wchodzi w życie z dniem 31.10.2009 ale nie ma jeszcze rozporządzenia w tej sprawie. Jest tylko projekt rozporządzenia w sprawie wypłaty równoważnika, z tytułu dojazdu funkcjonariuszy celnych do miejsca pełnienia służby z dnia 23.09.2009. Nie znam sie na prawie, moze ktoś podpowie, czy możemy w listopadzie składać wnioski o dopłatę do dojazdów za październik????

Nowy2009 napisał:
Przeczytaj dobrze ustawę, wprawdzie nie ma mowy o czasie i km w art.157 ale jest szczegółowo to opisane wcześniej w art.93. Czyli 30km(i to od tablicy do tablicy- granice administracyjne miejscowości) i 1h w jedna stronę.
Dokładnie to 30km (od granic administracyjnych do granic administracyjnych najkrótsza drogą) i dojazd publicznymi środkami transportu ponad 2 godz. (w obie strony). Jeżeli wnioski o wypłate tego równowaznika(lub zwrotu za bilety) składa sie po poniesieniu kosztów (a tutaj tak właśnie jest) to będzie można za 31 pażdziernika składać w listopadzie, a za listopad w grudniu- musisz wiedzieć na ile służb jechałeś (za urlop nie przysługuje ;) )

Nowy2009 napisał:
Dokładnie to 30km (od granic administracyjnych do granic administracyjnych najkrótsza drogą) i dojazd publicznymi środkami transportu ponad 2 godz. (w obie strony). Jeżeli wnioski o wypłate tego równowaznika(lub zwrotu za bilety) składa sie po poniesieniu kosztów (a tutaj tak właśnie jest) to będzie można za 31 pażdziernika składać w listopadzie, a za listopad w grudniu- musisz wiedzieć na ile służb jechałeś (za urlop nie przysługuje ;) )

to wszystko jasne, ale w ustawie powołują sie na ww. rozporządzenie, które jeszcze nie weszło w życie, więc czy na pewno już w listopadzie BĘDZIE MOZNA pisać wnioski o dopłatę????

Może tutaj więcej osób przeczyta :)

Dodatek funkcjonuje za dojazdy ponad 30km- ale liczone wg granic administracyjnych. To jest jedyny wymóg? Te granice można tak wyliczyć, że z z 70km które mam do pracy zrobi się z 20? Kto to liczy, jak porównuje?

Jak się ustosunkować do tego?

Back
Do góry