Zwolnienie ze służby, a L4

ulgix total

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Miasto
Łódź Retkinia
Protest trzeba zacząć przed ŚDM. Żeby rząd wiedział, że jak trzeba będzie to SC stanie właśnie na czas ŚDM. Boże to jest tak wszystko proste, że aż mnie dziwią niektóre posty. Powtarzanie w kółko wciąż tego samego. Sławek wyraził się jasno odnośnie oddolnego protestu. Jeśli ktos boi się zacząc to niech nie zaczyna. Znajdzie się w ciemniej d...pie i podziekuje potem za to sam sobie. Przysłowie mówi, że nie kopie się leżącego. SC leży a MF właśnie nas kopie. Nie wiem co tu jeszcze dodać.........
Zasadnym byłoby niezwłocznie, skoro mają nam zlikwidować służbę, podszykować jeszcze na państwowym nadwyrężone zdrowie.
Wtedy z marszu można szukać nowej roboty. Nie ma już na co czekać bo może zaraz zaczną strajkować lekarze.
Najlepiej leczyć się izbami. Najpierw leczy się najbardziej uzwiązkowiona izba, na drugi dzień do leczenia przyłącza się druga, na trzeci trzecia ... . Koordynacją leczenia powinni kierować lokalni szefowie związków, którzy znają personel najlepiej.

Jakieś inne pomysły?

Zasadnym byłoby niezwłocznie, skoro mają nam zlikwidować służbę, podszykować jeszcze na państwowym nadwyrężone zdrowie.
Wtedy z marszu można szukać nowej roboty. Nie ma już na co czekać bo może zaraz zaczną strajkować lekarze.
Najlepiej leczyć się izbami. Najpierw leczy się najbardziej uzwiązkowiona izba, na drugi dzień do leczenia przyłącza się druga, na trzeci trzecia ... . Koordynacją leczenia powinni kierować lokalni szefowie związków, którzy znają personel najlepiej.

Jakieś inne pomysły?

Ja nie czekam na innych. Choruję już od kilku dni...

.... a w tym czasie za Ciebie za....la kto inny. Też tak chciałbym. Ale jakoś niezręcznie.
To rozwiązanie ma sens wtedy, kiedy zareagują wszyscy. A ile osób będzie się obawiało że takie l4 odbije się czkawką w chwili kiedy będą składac "propozycję nie do odrzucenia" ?

.... a w tym czasie za Ciebie za....la kto inny. Też tak chciałbym. Ale jakoś niezręcznie.
To rozwiązanie ma sens wtedy, kiedy zareagują wszyscy. A ile osób będzie się obawiało że takie l4 odbije się czkawką w chwili kiedy będą składac "propozycję nie do odrzucenia" ?
od czegos trzeba zaczac...i zarazic innych.

Siejesz zniechęcenie. Nie komentuj już więcej. Albo zaczniemy się leczyć i uleczymy SC, albo 30 czerwca znikamy.
Oflagowanie daje taki skutek w ic wewnętrzych, że typowy wyborca kiwa głową:
- Pewnie straż celna albo służba graniczna mają teraz swoje święto. Fajne chłopaki.

Dale nie siej defetyzmu, jaką masz pewność, że jak będziesz nosić teczkę za naczelnikiem to zostaniesz w Służbie. Jeśli chodzi o chorobę to coś mi się wydaje, że to jakaś pandemia, która prawdopodobnie dopadnie większość Celników naraz. Jak sięgnąć pamięcią to straszą nas od wielu lat, a organizm ludzki ma to do siebie, że potrafi się przyzwyczaić nawet do lęku, strachu czy trucizny. Teraz nadszedł nasz czas.

Wszystkie wątki na Celnikach można zamknąć bo wszystko zostało napisane, zostało tylko bicie piany.
Albo się leczymy albo 30.06.2016r. znika SC (data pewna, kto zna szczegóły niech się wypowie). Nic nie dadzą flagi i banery, przy tych ostanich wyborcy bedą się pytać: skąd na to mają kasę. Zostaję worek pokutny, rzut plombownicą w MF i L4.
Ale do tego musżą szybko dojrzeć lokalne struktury. Mam nadzieję, że tym razem nie będzie gnojów z IC Łódź, którzy za kasę jak w 2008r. jadą wspomóc granicę.

Jakbym miał takie myślenie jak Ty to nic by się nie zadzialo. Mam zmusic, żeby inni też się pochorowali? Każdy ma swój rozum i nikogo do niczego zmusić nie mogę. Ale każdy może iść moim przykładem. Masz lepszy pomysł? To go wdrazaj. Nie mam nic przeciwko. Jeśli boisz się działać to nie rób nic ale też glupio nie komentuj. Czekaj aż dadzą Ci propozycję nie do odrzucenia. Ja w tym czasie poczekam sobie w domu. Jeśli nie rozumiesz przesłania cóż mogę począć....

od czegos trzeba zaczac...i zarazic innych.
Kochani. Od czegoś trzeba zacząć. Nie bądźmy zakładnikami MF.
SS nie będzie nawoływał do leczenia, ale dostanie mocny argument w negocjacjach.
Leczenie i L4 to minimum. Jaki to problem uzgodnić między sobą w sekcji, referacie, wydziale, oddziale kto musi podreperować zdrowie przed zwolnieniem.
Bazgrolenie na forum nie ma sensu. Już się nic nie wymyśli.
Kto widział banery i flagi u pielęgniarek ? Jest jasne stanowisko na cwaniakowanie pracodawcy: nie bo nie.
Z MF już nic nie wypłynie żeby nie radykalizowac środowiska. Wchodzi projekt poselski KAS i znikamy.
Możemy sobie i SS pomóc tylko leczeniem.
Nie bijmy piany, uzgadniajmy na dole między sobą żeby SS miał argumenty.

Kochani. Od czegoś trzeba zacząć. Nie bądźmy zakładnikami MF.
SS nie będzie nawoływał do leczenia, ale dostanie mocny argument w negocjacjach.
Leczenie i L4 to minimum. Jaki to problem uzgodnić między sobą w sekcji, referacie, wydziale, oddziale kto musi podreperować zdrowie przed zwolnieniem.
Bazgrolenie na forum nie ma sensu. Już się nic nie wymyśli.
Kto widział banery i flagi u pielęgniarek ? Jest jasne stanowisko na cwaniakowanie pracodawcy: nie bo nie.
Z MF już nic nie wypłynie żeby nie radykalizowac środowiska. Wchodzi projekt poselski KAS i znikamy.
Możemy sobie i SS pomóc tylko leczeniem.
Nie bijmy piany, uzgadniajmy na dole między sobą żeby SS miał argumenty.

i to jest słuszna koncepcja

Back
Do góry