Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Notka: This feature may not be available in some browsers.
Nie wszyscy wiedzą, że w naszej kochanej ic w zarządzie związku zasiadają: dyrektor, naczelnicy oraz kierownicy.
Informacja z KRS-u (link powyżej)
Niewątpliwie zz jest organizacją, która zrzesza swych członków dobrowolnie. Jednak myli się Pan (trochę mnie to dziwi z racji zajmowanego stanowiska), że rezygnacja z członkowstwa zarówno w zarządzie jaki i w samym zz automatycznie wygasa z chwilą złożenia rezygnacji. Gdyby tak było, to również wejście do zz odbywałoby się jednostronnym aktem woli. A tak na pewno nie jest.Związek zawodowy jest instytucją, która zrzesza pracowników dobrowolnie (vide:art. 1 ust. 1 ustawy o ZZ), w związku z czym rezygnacja z członkostwa w związku (jako jednostronny akt woli zrzeszonego w niej pracownika) automatycznie powoduje wygaśnięcie mandatu członka zarządu.
rl
Chętnie przeczytałbym ten statut. To nie jest dokument tajny, a wręcz odwrotnie. Ktoś zna link lub ma treść w formie elektronicznej by opublikować? Dowiemy się wtedy jak to jest z rezygnacją z członkowstwa lub jego zawieszeniem? Wtedy poznamy wiarygodność Pana Dyrektora.PS coś z tym zawieszaniem musi być, przecież Zarząd najlepiej zna statut
Drogi IPN - zanim coś napiszesz na forum publicznym proponuję sprawdzić, czy informacje które podajesz są prawdziwe. Członkiem Zarządu (i w ogóle członkiem Związku Zawodowego Służby Celnej Województwa Lubuskiego) przestałem być jeszcze zanim powierzono mi pełnienie obowiazków z-cy dyrektora. (informacja do sprawdzenia chociażby w IFKW, gdzie potrącają składki) Podana przez Ciebie lista osób, będących członkami zarządu ZZSCWL jest również nieaktualna w wypadku co najmniej dwóch innych Panów.
pozdrawiam
rl