Związek Zawodowy Kadry Kierowniczej, czy...?

kiepska informacja

Niestety większości celników ta informacja NIC nie mówi.
Jest tam kilka nazwisk - ale nie podaliście jakie stanowisko kto pełni.
A są to stanowiska jawne. Czy sądzicie że przeciętnyc celnik w Radomiu czy Pcimiu wie kto jest v-ce w Rzepinie?
Wielu celników pyta kto to jest ten "Kapica" /?
To nie jest żart.
Podajcie poniżej lub obok - skro tak twierdzicie np. - członek zarządu IXiński - z-ca dyrektora czy naczelnika itp.
Informacja podana w załączonej formie jest żadną informacją i ktoś to bardzo kiepsko przygotwał.
To jedynie rada. Ale sprawdzicie wśród zwykłych celników w innych izbach czy mają pojęcie o czym piszecie. Ja nie mam. Nie śledzę danych personalnych ani kadry innych izb ani związków.
pozdrawiam

informacje

więc prosze zaznacz to albo w tekście KRS (np. czerwoną kursywą) czy w inny sposób żeby było oczywiste.
Inaczej informacja się "rozpłynie".
Nie narusza to wprawdzie przepisów prawa (pełnienie funkcji np. naczelnika oi członka zarządu związku bo nie jest on w rozumieniu przepisów kierownikiem jednostki) ale tłumaczy w pewnym sensie pewne zachowania niektórych "związkowców", które były najdelikatniej mówiąc "zagadkowe".
Chyba członkowie związku powinni to wiedzieć.
pozdrawiam

Władze Związku Zawodowego Służby Celnej Województwa Lubuskiego są wybierane w wolnych wyborach. Federacja to nie tylko ww. ZZ ale jeszcze perę innych. Sytuacja nie narusza, jak to już Artur zauważył, przepisów prawa. Zapytam więc. O co chodzi? Czy to kolejna spiskowa teoria dziejów? Gdzieś biją dzwony ale nie bardzo wiadomo gdzie. Dorwałeś się do KRS i nie bardzo wiesz co z tym zrobić.

Nasz przewodniczący wskoczył już na aspiranta. Może ktoś mi poradzi jak mam wypisać się z tego związku i nie być narażona na ostracyzm i nie narazić bezpośredniemu przełozonemu i innym naczelnikom?
Admina proszę niech przeniesie ten temat do głównych dyskusji, bo przewodniczący ZZ w rzepinie przewodniczy Federacji, a to dotyczy całej służby, nie tylko nas w izbie rzepińskiej

Nie wszyscy wiedzą, że w naszej kochanej ic w zarządzie związku zasiadają: dyrektor, naczelnicy oraz kierownicy.
Informacja z KRS-u (link powyżej)

Drogi IPN - zanim coś napiszesz na forum publicznym proponuję sprawdzić, czy informacje które podajesz są prawdziwe. Członkiem Zarządu (i w ogóle członkiem Związku Zawodowego Służby Celnej Województwa Lubuskiego) przestałem być jeszcze zanim powierzono mi pełnienie obowiazków z-cy dyrektora. (informacja do sprawdzenia chociażby w IFKW, gdzie potrącają składki) Podana przez Ciebie lista osób, będących członkami zarządu ZZSCWL jest również nieaktualna w wypadku co najmniej dwóch innych Panów.
pozdrawiam
rl

Ipn

Niestety nieuleczalna to jest tylko ignorancja bądź zła wola.
Związek zawodowy jest instytucją, która zrzesza pracowników dobrowolnie (vide:art. 1 ust. 1 ustawy o ZZ), w związku z czym rezygnacja z członkostwa w związku (jako jednostronny akt woli zrzeszonego w niej pracownika) automatycznie powoduje wygaśnięcie mandatu członka zarządu.
Nie zmienia to faktu, że napisałeś nieprawdę.
Również kolejny Twój post o rzekomej ochronce podczas alokacji sugeruje nieprawdę. Choć z pewnością Ci się to nie spodoba - w tamtym okresie (2004 r.) nie byłem jeszcze w ogóle członkiem ZZ (co też jest do sprawdzenia - pod warunkiem, że się tego chce) Zatem kolejny raz rozminąłeś się z prawdą (jest na to również inne określenie) 2 posty i dwie nieprawdziwe informacje.

Na tym kończę korespondencję, bo nie zamierzam udowadniać osobie anonimowej, w dodatku nie piszącej prawdy, że nie jestem wielbłądem.

Pomimo wszystko życzę miłego wieczoru
rl

Kto dostał tego ASPIRANTA tuż po zakończeniu kary dyscyplinarnej?

Dodam swoje dwa grosze do tego tematu. Obecny Nacz. Kadr IC Rzepin mówił mi, że zawiesi członkostwo w Zarządzie, po tym jak został Naczelnikiem. Nie miał zamiaru rezygnować. Być może ostatecznie zrobił inaczej niż deklarował, tego nie wiem. A może nie jest już naczelnikiem, tego też nie sprawdzałem.

No i spełniam prośbę AGAT, gdyż jej post jest aż nazbyt wymowny.

Ostatnia edycja:
członkowstwo

Związek zawodowy jest instytucją, która zrzesza pracowników dobrowolnie (vide:art. 1 ust. 1 ustawy o ZZ), w związku z czym rezygnacja z członkostwa w związku (jako jednostronny akt woli zrzeszonego w niej pracownika) automatycznie powoduje wygaśnięcie mandatu członka zarządu.
rl
Niewątpliwie zz jest organizacją, która zrzesza swych członków dobrowolnie. Jednak myli się Pan (trochę mnie to dziwi z racji zajmowanego stanowiska), że rezygnacja z członkowstwa zarówno w zarządzie jaki i w samym zz automatycznie wygasa z chwilą złożenia rezygnacji. Gdyby tak było, to również wejście do zz odbywałoby się jednostronnym aktem woli. A tak na pewno nie jest.
Kwestię zapisu do zz i wypiasnia się z tej organizacji reguluje Statut każdego związku. Nie znam Statutu zz z Rzepina, ale znając inne statuty wiem, że w momencie ich rejestracji w Sądzie były przez kolegów związkowców "powielane" z innych zz. Nie wiem czy z niewiedzy, czy lenistwa, ale tak było. Dlatego też, w/g mojej wiedzy zarówno wejście jak i wyjście ze zz odbywa się zwykle na posiedzeniu zarządu w formie uchwały zarządu. Zresztą trik ten był wykorzystywany przez niektóre związki, z których gwałtownie odchodzili funkcjonariusze (zdegustowani formą załatwienia np. alokacji), gdzie zarząd nie zbierał się oficjalnie przez kilka miesięcy, co powodowało, że pomimo braku składek (zaległość) mógł wykazywać większą ilość członków i utrzymywać na tzw."etacie związkowym" większą ilość członków zarządu niż wynikałoby to z realiów.
I są na to dowody na piśmie.

pamiętam wymianę e-maili z RL dotyczącą pełnienia dwóch funkcji, co mi wydawało się niestosowne. Uzyskałem info, że RL także zawiesza swoje członkostwo, gdyż nie wie ile czasu będzie zastępcą dyrektora:D

jaki jest stan obecny- nie wiem.

PS coś z tym zawieszaniem musi być, przecież Zarząd najlepiej zna statut:)

Ostatnia edycja:
Statut

PS coś z tym zawieszaniem musi być, przecież Zarząd najlepiej zna statut:)
Chętnie przeczytałbym ten statut. To nie jest dokument tajny, a wręcz odwrotnie. Ktoś zna link lub ma treść w formie elektronicznej by opublikować? Dowiemy się wtedy jak to jest z rezygnacją z członkowstwa lub jego zawieszeniem? Wtedy poznamy wiarygodność Pana Dyrektora.

Drogi IPN - zanim coś napiszesz na forum publicznym proponuję sprawdzić, czy informacje które podajesz są prawdziwe. Członkiem Zarządu (i w ogóle członkiem Związku Zawodowego Służby Celnej Województwa Lubuskiego) przestałem być jeszcze zanim powierzono mi pełnienie obowiazków z-cy dyrektora. (informacja do sprawdzenia chociażby w IFKW, gdzie potrącają składki) Podana przez Ciebie lista osób, będących członkami zarządu ZZSCWL jest również nieaktualna w wypadku co najmniej dwóch innych Panów.
pozdrawiam
rl

Ktoś zamiescił wydruk z KRS i na dole podany jest stan danych na dzien 15.06.2009 wiec ja się pytam w świetle pańskiego posta kto nie dopełnił obowiązku wynikającego z:

Art. 22. Wniosek o wpis do Rejestru powinien być złożony nie później niż w terminie 7 dni od dnia zdarzenia uzasadniającego dokonanie wpisu, chyba że przepis szczególny stanowi inaczej.

Back
Do góry