Zmiana miejsca pracy- przeniesienie

iloon

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
Witam, jestem tutaj nowy i to jest mój pierwszy temat. Ostatnio zainteresowałem sie pracą jako celnik. Czytałem że celnik musi się liczyć ze zmianą miejsca pracy stąd pytanie co jaki czas jest to stosowane o ile jest ;)

Nie zrozum mnie źle, ale zastanów się na pracą w tej formacji. Niczego absolutnie nie odradzam. To wszystko zależy od wielu rzeczy, chociażby od miejsca gdzie mieszkasz, tzn. mam np. na myśli, że jeśli jesteś przykładowo z rejonu gdzie jest stosunkowo niskie bezrobocie i w miarę dobre zarobki - to ja osobiście bym się nie pchał do cła. Ale to tylko i wyłącznie moje osobiste zdanie :)

Aż tak źle jest w tym zawodzie?;/ ja jestem z rejonu Katowic a konkretniej interesowałaby mnie praca na lotnisku w Pyrzowicach ;]

Nie wiem dlaczego, ale chodził mi po głowie Górny Śląsk :) ( nos celnika :)). Tak jakoś mi przyszło do głowy. Miałem nawet pisać, że jak mieszkasz w pobliżu wielkiej aglomeracji ( np. Ślaska ), to się nie pchaj do cła, tylko szukaj innej pracy. Chociaż na lotnisku w Pyrzowicach może być całkiem całkiem. Popytaj może gdzieś osób z tamtego otoczenia, bo ja nie chcę Cię wprowadzać w błąd.

Wole sie upewnic;] wracajac do pytania, przenosza od czasu do czasu celnikow w inne miejsce pracy? ;)

Kolego, jeśli chcesz pracować w Pyrzowicach to na 99% nie bedziesz- tak juz jest u nas, że jak chcesz gdzies pracowac - to wzbudza podejrzenia... i rzucają Cię gdzie indziej, wiec raczej nie masz wyboru co do miejsca służby... a dodatkowmo musisz być mobilny - tzn mozesz wylądowac w Bezledach, Przemyślu itp. (setki km od domu) - tam gdzie bedzie potrzba chwili. Jesli jestes kawalerem - to w przypadku takiej opcji przeniesiony zostaniesz w pierwszej kolejności :-)
Pozdrawiam
Jesli pytasz o przeniesienia celnikow- poszukaj w tematach tego forum :-)

Back
Do góry