zaświadczenie od lekarza ...???

nowicjusz

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
wiam
zwracam sie z prosba o wyjasnienie sprawy z która sie spotykam juz kolejny raz

chodzi o to ze izba celna nie uznaje zaswiadczenia wydanego przez lekarza z tytułu kontroli lekarskiej, kadry domagaja sie zwolnienia L4, tylko ze lekarz tłumaczy ze przepisy ZUS zmieniły sie i nie moze on teraz wystawiać zwolnienia L4 poniewaz nie ma kodu jednostki chorobowej ( nie ma kodu na wizyte kontrolną) , gdybym lezał w szpitalu lub zachorował to jak najbardziej zwolnienie by wypisał ale skoro jestem zdrowy a wizyta polega na kontroli lekarskiej ( czy uraz nie powraca) to zwolnienie L4 wystawione byc nie może

jak to z tym jest w przepisach , czy naprawde IC ma prawo wymagać od celnikA zwolnienia z tytułu nieobecnosci w pracy przez jeden dzień, zaswadczenie jakie wystawia mi lekarz ich nie interesuje ????
pozdr

Lekarz wystawia usprawiedliwienie z powodu nieobecności w pracy bowiem nie podlegamy kontroli ZUS to nie ZUS płaci a pracodawca i wymysłem jest to ,że to ma być druk L4,druk ten jest potrzebny do wypłaty zasiłku chorobowego przez ZUS.

czyli wychodzi na to ze lekarz swoje i izba swoje , no i ze musze mieć L4 , tylko kto mi je wystawi ??
skoro lekarz prowadzący nie wie co wpisac w polu "kod jednostki chorobowej"

Trzeba było przyjść do pracy, podpisać listę i wypisać się prywatnie...a później do pracy wrócić. Przecież wizyta u lekarza nie trwa 8 godzin. A skoro to była wizyta kontrolna to o niej wiedziałeś z wyprzedzeniem i mogłeś sobie wszystko załatwić w pracy i uzgodnić z przełożonym

Back
Do góry