Zarządzenie nr 43- oparte na prawdziwych danych?

grzechniks

Nowy użytkownik
Punkty reakcji
0
zastanawiałem się chwilę nad kwestią obliczenia czasochłonności zadań.
Wg. mnie powinno się do obliczania zastosować instrument oparty na obiektywiźmie, bezstronności, rzetelności i dokładności.
Takim instrumentem bez wątpienia jest obserwacja i pomiar czasochłonności zadań podczas rzeczywistego wykonywania zadań przez funkcjonariuszy celnych.
Zalety takiego rozwiązania są niepodważalne.

Zatem może poprosimy SSC i zespół centralny o ujawnienie dokumentacji, na której opiera się aktualna obliczona wartość czasochłonności poszczególnych zadań.
Zakładam, że taka dokumentacja oczywiście istnieje, chociażby np. w postaci notatki z zastosowania np. średniej arytmetycznej z uwag dyrektorów do procesu wartościowania w celu obliczenia czasochłonności poszczególnych zadań.

Jeżeli okaże się, że określanie czasochłonności nie jest poprawnie udokumentowane i nie zastosowano obiektywnych, bezstronnych i rzetelnych instrumentów pomiaru czasochłonności to całe Zarządzenie 43 powinno być wycofane z obiegu prawnego i wyrzucone do kosza.

Ładniej będzie jak zapytamy o metodologię wyliczenia czasochłonności, ale nie wiem czy w MF-ie zrozumieją prostych ludzi z kategorią C.
Jak do tej pory udają nie nie wiedza o co pytamy więc odpowiadają jak idiocie dziesiąty raz to samo (to samo nie na temat) :-)

Mam wrażenie że posłużyli się kimś z konkursu Chopinowskiego - zamiast fortepianu podstawili klawiaturę i ktoś szybko wklepał czasochłonności

...
Zatem może poprosimy SSC i zespół centralny o ujawnienie dokumentacji, na której opiera się aktualna obliczona wartość czasochłonności poszczególnych zadań.
Zakładam, że taka dokumentacja oczywiście istnieje, chociażby np. w postaci notatki ...
...

Taaak, notaaatki ... oszywiście !!!
W jakimś tam wypadku (bodajże kolegów Rycha, Zdzicha czy cóś), wsteczna notatka była baaardzo pomocna małemu jegomościowi (nie mylić z Wołodyjowskim).
Tym razem tego rodzaju notatka - plan, dotycząca wartościowania, też już istnieje. Oczywiście także ewidentnie pisana wstecznie! Dlatego ja, zanim przeczytałem ten post, na wszelki wypadek skopiowałem ją sobie. Chociaż jeszcze dzisiaj była ogólnie dostępna dzięki uprzejmości federacji (grunt- to dobre zaplecze), to niebawem ten gniot może zniknąć ...

Back
Do góry