roy masz też całkowitą racje.Ja nie patrze co tak naprawde zrobiły dla mnie, ale i tak mam zamiar się zapisać i dołączyć do szeregowych członków ZZ Celnicy PL.
Nie po raz pierwszy na tym forum sugeruje innym "przyglądaczom" aby zaufać właśnie tym związkom-a nie innym.Na pewno nie jestem żadnym naganiaczem, bo na PiaRze to się nie znam i żle mi się kojarzy.
Faktem jest ,że przez naście lat należałem do porzednich i nabrałem umiarkowanego sceptycyzmu. Ale co nam pozostaje? Walczyć sami to nie raz skazujemy się na środowiskowe wykluczenie?Mówią pieniacz,oszołom i tyle.
Przykład z mego podwórka:
Nie tak dawno pisałem o stosowanym mobbingu i samopaństwie pewnego kierownika w RSNP w Gdyni. Zdziwiłem się bardzo dowiedziawszy się, że ten typ zachęca f.celnych do wstępywania do Solidarności ,czy jakiegoś związku skarbowców po tym jak jawnie łamie prawa pracownicze.
Myśle, że zarząd ZZ Celnicy PL nie robiłby co innego w stosunku do tego co mówi, a od kłotni się na pewno dystansuje.
Zawsze można wycofać swoje zaufanie, bo to nie jest tak jak z kartą do głosowania-wybierasz i przez kadencje przeważnie klniesz.