Żałuję, okazuję skruchę i przepraszam Pana Ministra

slawomir.siwy

Administrator
Członek Załogi
Punkty reakcji
4 509
Miasto
ZZ Celnicy PL
W dniu dzisiejszym odebrałem orzeczenie dyscyplinarne za wypowiedzi do mediów jako przewdoniczący związku zawodowego.
W związku z ukaraniem mnie karą dyscyplinarną, pozbawieniem nagród oraz awansów, oświadczam że zrozumiałem swój błąd i oświadczam, że zgodnie z ostrzeżeniem i wskazaniem Szefa Służby Celnej więcej nie będę szkodził Służbie Celnej, tj.:

- nie będę wytykał wprowadzania w błąd opinii publicznej przez Ministerstwo Finansów
- przemilczę każdy przypadek nieprawidłowości w działaniu kierownictwa, aby nagłaśnianie nie przyniosło uszczerbku dla wizerunku Służby
- nie wspomnę nigdy medialnie o przepisach lub ich braku, które uniemożliwiają Służbie Celnej skuteczne ściganie szarej strefy
- nigdy więcej nie wystąpię w obronie funkcjonariuszy celnych
- uznaję, że w Służbie Celnej obowiązuje zakaz krytyki i nie istnieje wolność słowa. Zgodnie z ostrzeżeniem Szefa Służby Celnej nie będę już kontestować działań podległych mu urzędników.
- przyznaję, że udział przewodniczącego Związku w debacie publicznej jest możliwy dopiero po zwolnieniu się ze Służby

Okazuję skruchę, żałuję swojego postępowania. Przepraszam Szefa Służby Celnej za moje postępowanie.
Zrozumiałem za co dostałem ostrzeżenie i zgodnie z sugestią Szefa Służby Celnej zastanowię się w najbliższych dniach nad odejściem ze Służby Celnej.
W związku z powyższym nie składam odwołania od orzeczenia dyscyplinarnego.;):rolleyes:

Ostatnia edycja:
Zgodnie z retoryką MF - powyższe oświadczenie jest jak najbardziej prawidłowe i właściwe! Oczywiście sądzę- nadal zgodnie z tąż retoryką- nie przeszkodzi to w złożeniu odwołania, a ewentualnie dalej skargi do WSA (?).
Tak, tak! Trzymaj się tej drogi Sławku!

W dniu dzisiejszym odebrałem orzeczenie dyscyplinarne za wypowiedzi do mediów jako przewdoniczący związku zawodowego.
W związku z ukaraniem mnie karą dyscyplinarną, pozbawieniem nagród oraz awansów, oświadczam że zrozumiałem swój błąd i oświadczam, że zgodnie z ostrzeżeniem i wskazaniem Szefa Służby Celnej więcej nie będę szkodził Służbie Celnej, tj.:

- nie będę wytykał wprowadzania w błąd opinii publicznej przez Ministerstwo Finansów
- przemilczę każdy przypadek nieprawidłowości w działaniu kierownictwa, aby nagłaśnianie nie przyniosło uszczerbku dla wizerunku Służby
- nie wspomnę nigdy medialnie o przepisach lub ich braku, które uniemożliwiają Służbie Celnej skuteczne ściganie szarej strefy
- uznaję, że w Służbie Celnej obowiązuje zakaz krytyki i nie istnieje wolność słowa. Zgodnie z ostrzeżeniem Szefa Służby Celnej nie będę już kontestować działań podległych mu urzędników.
- przyznaję, że udział przewodniczącego Związku w debacie publicznej jest możliwy dopiero po zwolnieniu się ze Służby

Okazuję skruchę, żałuję swojego postępowania. Przepraszam Szefa Służby Celnej za moje postępowanie.
Zrozumiałem za co dostałem ostrzeżenie i zgodnie z sugestią Szefa Służby Celnej zastanowię się w najbliższych dniach nad odejściem ze Służby Celnej.
W związku z powyższym nie składam odwołania od orzeczenia dyscyplinarnego.;):rolleyes:

Chyba trochę za wcześnie na żarty prima aprilisowe Panie Sławku?

Mój Boże ;).
Ja zamiast krzyża portret Jacka w mundurze powieszę.
Szczęść Boże wszystkim kapłanom komisarzom .

a SSC bliżej siebie nie znalazł kandydatów do wszczęcia przeciwko nim postępowania dyscyplinarnego???

wystarczy przyjrzeć się pracy urzędników MF i wcale nie trzeba zbytnio się wysilać
pierwszy z brzegu przykład:

urzędnicy (nie napiszę jakiego departamentu) w lutym br. rozesłali po Polsce upoważnienia do pewnych ("bardzo ważnych") systemów informatycznych dla funkcjonariuszy z izb celnych
przedmiotowe upoważnienia wydali na podstawie uchylonej w październiku ubiegłego roku decyzji
na ich reakcję (gdy zostali o tym poinformowani) spuszczę zasłonę milczenia

pewnie mają "nawał pracy" biedactwa
i w ogóle kto by się przejmował jakimiś przepisami, jeśli nie służy to uciemiężeniu ludzi pracy

Panie Sławku pozdrawiam i życzę abye wygrał Pan ten wyścig z głupotą

Mam tylko nadzieję, że to żart i ironia...

teraz masz szansę na stanowisko kierownicze w SC :)

Wątpię szczerze: skrucha i żal za grzechy to u Was za mało na stołek, trzeba jeszcze pojeździć na cudzym garbie, względnie - "złożyć donos na nos":D A najlepiej jedno i drugie, a może i trzecie, jak się co trafi ciekawego po drodze...

Chapeau bas dla p. S. - nie pamiętam, kiedy ostatni raz się tak uśmiałam, choć wisielczy to humor jak mniemam...

pees/ Kiego czorta tak się trzymacie tej służby, to jest zagadka na miarę rozmiarów naszego układu słonecznego:confused:

Uprzejmie informuję zainteresowanych sprawą, że od owej kary dyscyplinarnej złożyłem oczywiście wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy. Mimo upływu kilku miesięcy sprawy nie tknięto.

Druga sprawa tj. zawiadomienia o nadużyciu władzy w związku z ww. sprawą, którą Związek złożył do prokuratury. Po umorzeniu śledztwa zostało złożone zażalenie do sądu. I tutaj podobnie od przeszło pół roku cisza.

państwo prawa

Uprzejmie informuję zainteresowanych sprawą, że od owej kary dyscyplinarnej złożyłem oczywiście wniosek o ponowne rozpatrzenie sprawy. Mimo upływu kilku miesięcy sprawy nie tknięto.

Druga sprawa tj. zawiadomienia o nadużyciu władzy w związku z ww. sprawą, którą Związek złożył do prokuratury. Po umorzeniu śledztwa zostało złożone zażalenie do sądu. I tutaj podobnie od przeszło pół roku cisza.

Panie Sławku , na co Pan liczy wystarczy poczytać raport NIK który znajduje ewidentne łamanie prawa i uznaje działania SSC za zgodne z prawem. A przepisy i rozporządzenia to tylko instrukcje dla WŁADZY , bo ona tworzy i stosuje prawo. Mam nadzieję że ktoś za rok rozliczy tą bandę !

Back
Do góry