Wzorem aquirre: CELNIKU ZADEKLARUJ SIĘ

Magda66

Dobrze znany użytkownik
Punkty reakcji
608
Po dzisiejszym dniu nasze emocje i strachy trochę opadły. Pan Przewodniczący i koledzy, którzy nas reprezentowali zapewne czują wielką ulgę, że już po 1 czytaniu. Dużo za nami - Sejm nie odrzucił projektu ustawy, ale jeszcze dużo przed nami - prace w komisjach. Nie każdy ma siłę, talent, rys społecznikowski itp. żeby się tak poświęcić Służbie Celnej jak Pan Siwy. Ale KAŻDY powinien wspomóc działanie CELNICY PL członkostwem i składką. I dlatego oprócz tych wszystkich ciepłych słów, które kierujemy w stronę Pana Siwego i wspierających go kolegów za dotychczasowe działania powinniśmy u siebie od jutra rozpocząć agitację o pozyskanie nowych członków. Bo jeśli nie my to kto? A na dzisiejszym dniu nic się nie kończy, sądzę że wielu naszych kolegów ma ochotę do nas dołączyć, tylko czekają na słowa zachęty, bo w sumie teraz trochę wstyd nie być w tym związku :)

A widzisz :) Co wobec tego proponujesz?

Nie wiem czy to pytanie do mnie, ale ja dzisiaj grzecznie namawiałam moich nigdzie niezrzeszonych kolegów, żeby złożyli deklarację do związków CELNICY PL. Nie wiem co prawda z jakim skutkiem :p, ale uważam że tak trzeba. Na razie jesteśmy dopiero w połowie drogi i walki o swoje.
pozdrawiam

Dopiero dojechałem do domu i jestem wyczerpany, jednak usiadłem do komputera, aby wyrazić podziękowanie dla wszystkich, którzy wspierają ZZ Celnicy PL i projekt obywatelski. Odebrałem też wczoraj wieczorem i dzisiaj wiele gratulacji za to co robimy dla Służby Celnej i jej funkcjonariuszy. Dziękuję, to bardzo miłe. Powtarzam jednak nieustannie, że bez Was nic bym nie zrobił. Dziękuję.
Po wczorajszych licznych rozmowach w Sejmie proszę Was o dalsze wsparcie, które będzie teraz bardzo potrzebne. Wczorajsza debata wzmocniła naszą pozycję negocjacyjną, ale do celu wciąż daleka droga.
Musi być Nas zdecydowanie więcej zrzeszonych w ZZ Celnicy PL. Wielu Posłów pytało mnie wczoraj o liczebność Związku. To jest zdecydowanie jeden z ważniejszych argumentów w negocjacjach, które przed nami.

CELNIKU ZDEKLARUJ SIĘ!

Back
Do góry