wysokość podstawy w służbie przygotowawczej

• Thread starter Thread starter hans
  • Rozpoczęty Rozpoczęty
H

hans

Gość
czy ktoś z szanownych kolegów jest w stanie oświetlić mnie w temacie ustalania wysokości uposażenia w momencia przyjęcia do służby przygotowawczej?
problem mam mianowicie taki: przyjmowałem się do SC w grupie kilku osób , które w większości były świeżo po studiach. stażu pracy (wysługi) nie posiadały więc żadnego. wszystkim dano po równo 1800 brutto (bez 4-5 zł ale to nie istotne). jako , że posiadałem ok 12 letni staż pracy moje uposażenie zasadnicze "uwalono" do tego poziomu bym łącznie z dodatkiem za stopień i stażowym otrzymywał te 1800 brutto tak jak pozostali. i tak na dzień dzisiejszy wynosi ono 1540 zł (brt) gdzie tzw. młodzież ma podstawy ponad 1700 zł (brt). pytania mam następujące:
- czy tak to powinno się odbywać ? kara za to , że mam lata pracy?
- czy po zakończeniu służby przygotowawczej łaskawie mi to wyrównają czy będę cały czas "w plecy" do osób przyjętych w tym samym czasie?
Raz już horror ze stażem pracy przechodziłem w innej "fabryce" administracji rządowej , bo pani kadrowa nie spojrzała swym łaskawym okiem na drugą stronę kserokopii książeczki wojskowej , gdzie było napisane jak wół Wyższa Szkoła Oficerska i nie policzyła mi tego do stażu. Wyrównania oczywiście nie dali. Nie chciałbym znowu tego przerabiać w obecnej pracy.
pozdrawiam i liczę na pomoc
ps. jeśli się mylę lub nie to proszę o podstawę prawną takiego działania

IDZ DO SNP

IDZ DO SNP I WAL NOCKI od 22 do 6 rano a pensja ci sie ok 150zł zwiekszy wez se ryczałt za dojazdy do biura 4,2 za dzien i bedziesz mial 1780 . Koniecznie idz do kadr zeby ci sprawdzili jak sie ma staz pracy do podstawy myslę ze masz podstawe ok zrobiona bo jest ok 250zł netto wiecej za 12 latek pracy a twoi koledzy maja 1264 netto na raczkę

Hans, jak by to powiedzieć, nie zwiększając Twojej dzikiej wściekłości. Jeżeli dane, które podałeś są zgodne z prawdą, to nic dodać, nic ująć. Pracodawca to Pan i władca. Nie licz na podwyżkę przez najbliższe 5-7 lat (no chyba, że nastapi cud, lub jeżeli jesteś baktrianem, bo dromader to za mało). IC miała na nowy etat 1800 i tak ustawili zasadnicze, aby po dodaniu stażowego i kasy za stopień wyszło 1800. Sorry.
(oczywiście to tylko moje przypuszczenia)

PS Moniek, przeczytaj jeszcze raz, co Hans napisał.

niestety takiej odpowiedzi się spodziewałem (do jabola)
na szczęście nie zerwano połączeń lotniczych do normalnych krajów hehehe - to w razie konieczności
dzięki za info
ps. do mańka - wnisokuję , że jesteś z SNP jeśli tak to nie musisz wylewać swej żółci na innych. czytając posty na tym forum od kilku miesięcy widzę , że dla co niektórych jest to jedyna misja w życiu. jak nie qwa na mobilnych to na snp , to ostatnio na sg i odrowtnie w przeróżnych konfiguracjach. rozumiem , że macie w robocie przesrane i to jest jedyne miejsce wyżycia się na kimś. na mnie proszę nie testować bo nie należe do tych co drugi policzek nadstawiają , a na swoję marne 1800 brt. zap...lam i w dzień i w nocy. i nie płaczę - tylko pytam.
pozdrawiam - bez wyjątków! :)

nie obrażaj sie

niestety takiej odpowiedzi się spodziewałem (do jabola)
na szczęście nie zerwano połączeń lotniczych do normalnych krajów hehehe - to w razie konieczności .

Nikt się nie chce na Tobie wyżywać SNP nie jest aż taki zły są gorsze miejsca uwierz mi:). Jeśli po oficerskiej szkole jesteś to wiesz sam co masz zrobic.
Powodzenia

wszędzie dobrze gdzie nas nie ma
zostało mi jeszcze trochę czasu do namysłu - co dalej.
swoją drogą lubię ten kraj i człek głupi ma nadzieje ...ech szkoda gadać
pozdrawiam

Przykro mi, Hans, ale faktycznie Cię w rogi walnęli z tą kasą. Również jestem w SC kilka miesięcy, ale mnie w przeciwieństwie do Ciebie, dali na dzień dobry prawie 1900 brutto podstawy PLUS wysługa lat. Ku mojemu niekłamanemu zdumieniu zaczynam podejrzewać, że moja dyrekcja to łaskawcy i dobrodzieje.

zygfryd
a kto u was to wymyślił - decyzja dyrekcji czy widzi mi się kogoś innego?

tak propos to liczyłem na szerszą pomoc od Kolegów po fachu
pozdrawiam i czekam na dalsze wskazówki i porady

Back
Do góry